• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Κλιμακώνουν το σφυροκόπημα της Γάζας - Πάνω από 8.300 οι νεκροί και 23.000 οι τραυματίες

October 30, 2023 709
 
Ισραηλινές επιδρομές και με βόμβες λευκού φωσφόρου. Χτύπησαν το τουρκικό νοσοκομείο στη Γάζα. Απελευθέρωση Ισραηλινής, μετά από νέο βίντεο με ομήρους της Χαμάς.
Μία από τις βομβαρδισμένες πολυκατοικίες σε συνοικία της Γάζας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα, με χερσαίες επιχειρήσεις και σφοδρότατους βομβαρδισμούς, σε μια προσπάθεια προσπάθεια εξουδετέρωσης της Χαμάς, με τον ισραηλινό στρατό να σφυροκοπά τον παλαιστινιακό θύλακα από ξηρά και θάλασσα.

Ο αριθμός των νεκρών από τις 7 Οκτωβρίου στη Λωρίδα της Γάζας ξεπερνά, σύμφωνα με βραδινό απολογισμό, τους 8.382 και οι τραυματίες τους 23.000. Παράλληλα στη Δυτική Όχθη οι εισβολές του στρατού και επιθέσεις εποίκων σε βάρος των Παλαιστινίων αμάχων προκαλούν συγκρούσεις και νεκρούς με αποτέλεσμα το ίδιο διάστημα να έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 122 άνθρωποι και να τραυματιστούν πάνω από 2.050 άλλοι.

Την επέκταση των χερσαίων επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, βάζοντας στο στόχαστρο υποτιθέμενες στρατηγικές θέσεις της Χαμάς. Παλαιστίνιοι στη Γάζα ανέφεραν σφοδρές επιδρομές από αέρα και ξηρά νωρίς τη Δευτέρα, καθώς ισραηλινά στρατεύματα υποστηριζόμενα από τανκς πίεσαν στον θύλακα με μια χερσαία επίθεση που προκάλεσε περισσότερες διεθνείς εκκλήσεις για προστασία των αμάχων.

Με τον πολιορκημένο θύλακα να σφυροκοπείται αδιάκοπα, ο Ισραηλινός στρατός ενημέρωσε πως αεροσκάφος, καθοδηγούμενο από επίγειες δυνάμεις χτύπησε φυλάκιο της Χαμάς και τους περισσότερους από 20 μαχητές της που βρίσκονταν σε αυτό. Μάλιστα το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έχει έπληξε 600 στόχους της Χαμάς μέσα σε μία ημέρα.

Το απόγευμα, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού και της Αρχής των Δυνάμεων Ασφαλείας ανακοίνωσαν την είδηση απελευθέρωσης μίας νεαρής γυναίκας-στρατιώτη που κρατούνταν όμηρος της Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου, σε μία προσπάθεια να δείξουν πως αντιμετωπίζουν το θέμα ως προτεραιότητα.

 

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους

Προηγήθηκε η δημοσιοποίηση βίντεο από τη Χαμάς νωρίτερα το απόγευμα στο οποίο εμφανίζονται τρεις Ισραηλινές όμηροι. Μία από αυτές απευθύνει δραματική έκκληση για την απελευθέρωσή τους.

 

ΟΗΕ-Συνομιλίες με Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους ηγέτες

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια Μάρτιν Γκρίφιθς δήλωσε, ότι θα έχει συνομιλίες με την ισραηλινή και την παλαιστινιακή ηγεσία για το πώς να ενισχύσουν την ανθρωπιστική απάντηση στη σύγκρουση.

Σε ανάρτησή του στο Χ, κάλεσε τα μέρη για απελευθέρωση ομήρων, προστασία αμάχων και ταχεία και ασφαλή παράδοση βοήθειας.

Ισραηλινά άρματα μάχης στα περίχωρα της Λωρίδας της Γάζας

Ισραηλινά άρματα μάχης έφτασαν στα περίχωρα της πόλης της Γάζας και έκοψαν έναν βασικό δρόμο από τα βόρεια προς τα νότια του πολιορκημένου θύλακα, σύμφωνα με πηγές. Παλαιστινιακές πηγές αναφέρουν ότι ισραηλινά τανκς πραγματοποίησαν εισβολή στις παρυφές της συνοικίας αλ-Ζεϊτούν, έχουν αποκλείσει την οδό Σαλαχεντίν στο κέντρο του κυβερνείου της πόλης της Γάζας, σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων (1,8 μίλια) από τον φράχτη της Γάζας.

Οι ισραηλινές δυνάμεις βάλλουν οτιδήποτε κινείται, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στην περιοχή σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις.

«Έχουν κόψει τον δρόμο Salah al-Din και πυροβολούν εναντίον οποιουδήποτε οχήματος προσπαθήσει να τον ακολουθήσει», είπε ένας κάτοικος στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Ο βασικός δρόμος βορρά-νότου της Γάζας δεν είναι πλέον αποκλεισμένος

Ο ρεπόρτερ του BBC στη Γάζα, Ρούσντι Αμπουαλούφ, τόνισε, ότι ο δρόμος Salah-al-Din (Σαλάχ-Αλ-Ντιν) είναι πλέον ανοιχτός. Επαληθευμένα πλάνα, νωρίτερα, έδειξαν ένα τανκ στο δρόμο, σε μια τοποθεσία νότια της πόλης της Γάζας.

Επιπλέον, μάρτυρες δήλωσαν, ότι ο δρόμος κόπηκε κοντά στον κόμβο Karni-Netzarim.

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές ρίχνουν λευκό φώσφορο σε σπίτια

Ο δημοσιογράφος Ουαΐλ Νταχντούχ του Al Jazeera (του οποίου η οικογένεια ξεκληρίστηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό λίγες μέρες πριν), βρίσκεται στην πόλη της Γάζας και τονίζει, ότι πυκνός καπνός υπάρχει στην περιοχή, με το Ισραήλ να πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές, χρησιμοποιώντας λευκό φώσφορο σε σπίτια πολιτών.

 

Παλαιστίνιος πρωθυπουργός: «Σταματήστε τον πόλεμο κατά του λαού μου»

Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Στάγιεχ ζήτησε το άνοιγμα ασφαλών ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Γάζα, για να δοθούν στον άμαχο πληθυσμό τρόφιμα, φάρμακα, νερό και καύσιμα.

 

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν περιοχές κοντά στα νοσοκομεία Αλ-Σίφα και Αλ-Κουντς της Γάζας και οι Παλαιστίνιοι μαχητές συγκρούστηκαν με τις ισραηλινές δυνάμεις σε μια συνοριακή περιοχή ανατολικά της πόλης Χαν Γιουνίς στο νότο, ανέφεραν παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης.

Τα αναφερόμενα χτυπήματα κοντά σε νοσοκομεία έγιναν αφότου η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε την Κυριακή ότι έλαβε προειδοποιήσεις από τις ισραηλινές αρχές να εκκενώσουν αμέσως το νοσοκομείο Αλ Κουντς, όπου περίπου 14.000 άνθρωποι έχουν αναζητήσει καταφύγιο.

Χτύπησαν και το τουρκικό νοσοκομείο στη Γάζα

Νωρίς σήμερα το απόγευμα, ισραηλινά βομβαρδιστικά χτύπησαν τον τρίτο όροφο του Νοσοκομείου Τουρκικής Φιλίας που είναι και το μοναδικό εξειδικευμένο ογκολογικό στον θύλακα προκαλώντας θύματα και σοβαρές υλικές ζημιές.

Ιατρικοί αξιωματούχοι στη Γάζα δήλωσαν ότι τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις έσπρωξαν στον παράκτιο θύλακα από πολλές κατευθύνσεις.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι περίπου 50.000 άνθρωποι είχαν επίσης καταφύγει στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα, προσθέτοντας ότι ανησυχούν για τις ισραηλινές απειλές κατά της εγκατάστασης.

Το Ισραήλ δημοσίευσε εικόνες από άρματα μάχης στη δυτική ακτή του θύλακασηματοδοτώντας μια πιθανή προσπάθεια να περικυκλωθεί η κύρια πόλη της Γάζας δύο ημέρες αφότου η ισραηλινή κυβέρνηση διέταξε εκτεταμένες χερσαίες εισβολές. Ορισμένες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο φάνηκαν επίσης να δείχνουν Ισραηλινούς στρατιώτες να κυματίζουν μια ισραηλινή σημαία βαθιά μέσα στη Γάζα.

Η αυτοανακηρυχθείσα «δεύτερη φάση» του πολέμου τριών εβδομάδων του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς έχει κρατηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη δημόσια θέα, με τις δυνάμεις να κινούνται στο σκοτάδι και το μπλακ άουτ στις τηλεπικοινωνίες να αποκόβουν τους Παλαιστίνιους από τη δημόσια έκφραση.

Πλήγματα Ισραήλ σε στρατιωτικές υποδομές σε Συρία και Λίβανο

Το Ισραήλ πραγματοποίησε πλήγματα εναντίον στρατιωτικών υποδομών στη Συρία και τον Λίβανο, δήλωσε ο στρατός του, εν μέσω ανησυχιών ότι η επίθεση της χώρας κατά της Χαμάς μπορεί να εξελιχθεί σε ευρύτερη σύγκρουση σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν εκτοξευτές ρουκετών στη Συρία και στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο ως απάντηση σε προηγούμενες εκτοξεύσεις ρουκετών στο ισραηλινό έδαφος, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός νωρίς τη Δευτέρα.

Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων πιθανών απωλειών.

Ο ισραηλινός στρατός έχει εμπλακεί σε διασυνοριακές μάχες με την ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου και έχει εξαπολύσει επανειλημμένες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από τότε που ξεκίνησε τον πόλεμο κατά της Χαμάς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης πραγματοποιήσει επιθέσεις στη Συρία ως απάντηση στην απότομη αύξηση των επιθέσεων με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά των δυνάμεών τους στη Συρία και το Ιράκ, για τις οποίες κατηγόρησαν τις υποστηριζόμενες από το Ιράν ομάδες πληρεξουσίων.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε την Κυριακή σε συνέντευξή του στο ABC News ότι υπάρχει «πραγματικός» κίνδυνος ο πόλεμος να κλιμακωθεί σε μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν είπε στο CNN το Σάββατο ότι η χώρα του δεν ήθελε να δει τον πόλεμο να εξαπλώνεται και ότι ήταν «εντελώς λάθος» η Ουάσινγκτον να κατηγορεί την Τεχεράνη για επιθέσεις στις δυνάμεις της χωρίς να παρέχει αποδείξεις.

Διακοπή υπηρεσιών Διαδικτύου και τηλεφώνου σε διάφορες περιοχές στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας

Οι υπηρεσίες τηλεφώνου και διαδικτύου διακόπηκαν σε περιοχές της βόρειας Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε νωρίς τη Δευτέρα η Palestine Cellular Communications Company (Jawwal).

«Τις τελευταίες ώρες, διάφορες περιοχές της βόρειας Λωρίδας της Γάζας υποβλήθηκαν σε διακοπή των τηλεπικοινωνιών και των υπηρεσιών Διαδικτύου λόγω βλάβης της κύριας γεννήτριας σε έναν από τους κύριους σταθμούς μας στην περιοχή Sheikh Radwan», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση Facebook.

Η εταιρεία δήλωσε: «Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι από την αρχή της επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, το δίκτυο σταθερών και κινητών επικοινωνιών και το Διαδίκτυο έχουν εκτεθεί σε διακοπές στις υπηρεσίες λόγω επανειλημμένων ζημιών σε στοιχεία του δικτύου ως αποτέλεσμα των συνεχών βομβαρδισμών».

«Τα συνεργεία μας παρακολουθούν το δίκτυο όλο το εικοσιτετράωρο για να διορθώσουν τυχόν δυσλειτουργίες και να αποκαταστήσουν τις υπηρεσίες στους συνδρομητές», ανέφερε.

Την Κυριακή, η Jawwal ανακοίνωσε ότι οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες Διαδικτύου επέστρεφαν σταδιακά στην εργασία τους στη Λωρίδα της Γάζας, αφού διακόπηκαν σχεδόν εντελώς το βράδυ της Παρασκευής. Η Γάζα βρισκόταν σε σχεδόν ολοκληρωτικό μπλακ άουτ στις επικοινωνίες για σχεδόν 36 ώρες μετά τις εντεινόμενες ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις την Παρασκευή που οι παλαιστίνιοι πάροχοι τηλεπικοινωνιών είπαν ότι έριξαν γραμμές και πύργους επικοινωνίας.

Το Σάββατο, ο Ίλον Μασκ αποφάσισε να παρέχει Διαδίκτυο σε διεθνώς αναγνωρισμένες οργανώσεις αρωγής στη Γάζα, αφού το Ισραήλ διέκοψε τις υπηρεσίες του στον θύλακα.

Απόψε νέα συνεδρίαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας (Σ.Α.) του ΟΗΕ έχει προγραμματίσει να συνεδριάσει σήμερα και να συζητήσει τη μαζική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα καθώς και τη δεινή ανθρωπιστική κατάσταση στην Παλαιστίνη. Τη συνάντηση ζήτησαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία φέρεται να επεξεργάζονται ένα νέο ψήφισμα για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Το Σ.Α. του ΟΗΕ είχε προηγουμένως απορρίψει τέσσερα σχέδια ψηφίσματος – ένα με βέτο από τις ΗΠΑ, ένα από τη Ρωσία και την Κίνα και δύο που απέτυχαν να συγκεντρώσουν τις ελάχιστες εννέα ψήφους «ναι». Την Παρασκευή, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα με 120 ψήφους κατά 14 κατά και 45 αποχές, το οποίο ζητά ανθρωπιστική εκεχειρία που οδηγεί σε παύση των εχθροπραξιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ δεν είναι νομικά δεσμευτικά, τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search