• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Παγκόσμια κατακραυγή για τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού – Φρικαλεότητες του Ισραήλ με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ

November 05, 2023 704

Παγκόσμια κατακραυγή για τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού – Φρικαλεότητες του Ισραήλ στη Γάζα με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ

Τα λόγια είναι δύσκολο να περιγράψουν τη σιωνιστική θηριωδία που ζει η Λωρίδα της Γάζας. Ο κατοχικός στρατός του Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει ανελέητα τη Γάζα από αέρα, ξηρά και θάλασσα, ισοπεδώνοντας πόλεις και χωριά της και προκα­λώ­ντας ένα εφιαλτικό λουτρό αίματος με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες. Από τις 7 Οκτώβρη η κτηνώδης κυβέρνηση Νετανιάχου έχει επιβάλει διακοπή της υδροδότησης, της ηλεκτροδότησης και του ανεφοδιασμού της με τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα, επιβάλλοντας στον πληθυσμό της Γάζας ένα φρικιαστικό αποκλεισμό αργού θανάτου. Το ένα μαζικό έγκλημά της διαδέχεται το επόμενο. Μετά το δολοφονικό χτύπημα με ισραηλινό πύραυλο του νοσοκομείου της Γάζας Αλ-Αχλί, στις 17 Οκτώβρη, ένα δεύτερο επακολούθησε στις 31 Οκτώβρη στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια στην Γάζα, όπου ο ισραηλινός στρατός έριξε έξι βόμβες του ενός τόνου, καταστρέφοντάς τον ολοκληρωτικά, με αποτέλεσμα εκατοντάδες να είναι νεκροί και οι τραυματίες.

Το Ισραήλ έχει βομβαρδίσει τρία ακόμα νοσοκομεία και δεκάδες τζαμιά και εκκλησίες. Διαπράττει απανωτά εγκλήματα πολέμου και με κυνισμό δικαιολογεί τις μαζικές δολοφονίες αμάχων με αποκρουστικές δηλώσεις των εκπροσώπων του στρατού ότι ανάμεσα τους «κρύβονται τρομοκράτες» και «τους λέγαμε εδώ και μέρες να μετακινηθούν νότια, αλλά δεν το έκαναν»!

Τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρουν πως η Λωρίδα της Γάζας είναι πλέον «νεκροταφείο με χιλιάδες παιδιά», αφού σύμφωνα με τη UNICEF 420 παλαιστίνια παιδιά σκοτώνονται ή τραυματίζονται κάθε μέρα. Το αραβικό πρακτορείο AlJazeera αναφέρει πως ένα παλαιστίνιο παιδί δολοφονείται κάθε 10 λεπτά από την ισραηλινή επίθεση. Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο κάθε ώρα πέφτουν στη Γάζα 42 ισραηλινές βόμβες, καταστρέφονται 12 κτίρια, 15 άνθρωποι δολοφονούνται, 35 άνθρωποι τραυματίζονται. Περισσότεροι από 8500 Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν από τις επιθέσεις του Ισραήλ μέσα στο διάστημα 7-25 Οκτώβρη, οι μισοί περίπου παιδιά.

Παράλληλα με τη σφαγή στη Γάζα οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιούν επιθέσεις και στους Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης. Ισραηλινός στρατός και έποικοι, πλαισιωμένοι με στρατό ή ντυμένοι με στολές στρατιωτών και αστυνομικών σε ορδές, οργανώνουν βίαιες επιθέσεις σε δεκάδες χωριά και προχωρούν σε δολοφονίες, συλλήψεις και βασανισμούς δεκάδων Παλαιστινίων.

Σχέδιο εκτόπισης του Παλαιστινιακού λαού

Ο Νετανιάχου απορρίπτει τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός και βαφτίζει τις μαζικές δολοφονίες των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας «παράπλευρες απώλειες».
Οι δηλώσεις του και οι κινήσεις του αντικατοπτρίζουν τους βαθύτερους στόχους του σιωνιστικού κράτους, που έβγαλαν στο φως ορισμένες διαρροές εγγράφου της υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ. Σε αυτό περιγράφεται ότι το ισραηλινό πογκρόμ που συντελείται τώρα στην Γάζα θα πρέπει να έχει σαν κατάληξη τον βίαιο εκτοπισμό των κατοίκων της στη χερσόνησο του Σινά της Αιγύπτου. Για την επιτυχία του θεωρείται ζωτικής σημασίας η υποστήριξη των ΗΠΑ, από τις οποίες να ζητηθεί να ασκήσουν «πίεση στην Αίγυπτο, την Τουρκία, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα για να συμβάλουν στην πρωτοβουλία είτε σε πόρους είτε στην αποδοχή εκτοπισθέντων», ενώ αναφέρεται και η Ελλάδα στις χώρες που θα μπορούσαν να γίνουν υποδοχείς προσφύγων από τη λωρίδα. Το σχέδιο «ισοδυναμεί με εθνοκάθαρση της Γάζας» σημείωσε ο ίδιος ο εβραϊκός ειδησεογραφικός τύπος που το δημοσίευσε. Να υπενθυμίσουμε ότι δεν πάει καιρός που ο Νετανιάχου από το βήμα της ΓΣ του ΟΗΕ έδειξε μελλοντικό χάρτη της «Νέας Μέσης Ανατολής», στον οποίο δεν υπήρχε κράτος Παλαιστίνης.

Απροκάλυπτη και ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ στη σιωνιστική κτηνωδία

Η εγκληματική επιχείρηση μαζικής εξόντωσης και εκδίωξης των Παλαιστινίων που διεξάγει το κράτος του Ισραήλ έχει την απόλυτη στήριξη του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Οι δυτικές κυβερνήσεις στις χώρες τους, στους διεθνείς οργανισμούς, στα γιγαντιαία διεθνή μέσα ενημέρωσης που ελέγχουν, ενεργούν σαν μεγάφωνα της γκεμπελικής προπαγάνδας που ωρύεται για το δήθεν «δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ», που προσπαθεί να αναποδογυρίσει την πραγματικότητα: Να εμφανίσει σαν δήθεν «αμυνόμενο» και «θύμα» το επιθετικό-κατακτητικό σιωνιστικό κράτος που δολοφονεί επί δεκαετίες τους Παλαιστίνιους, που προβαίνει σε όλο και διευρυνόμενα εγκλήματα πολέμου, από τον εκτεταμένο εποικισμό Παλαιστινιακών εδαφών και τις σφαγές παλαιστινιακών καταυλισμών ως τη σημερινή γενοκτονία του πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας! Να εμφανίσει ως «δικαίωμα» την Ισραηλινή κατοχή πάνω στους Παλαιστίνιους και αντίστροφα, εντελώς διεστραμμένα, το δικαίωμα του υποδουλωμένου Παλαιστινιακού για ελεύθερη πατρίδα, το δικαίωμα της αντίστασης του στο ισραηλινό κατακτητή του ως «τρομοκρατία»!

Ενισχύουν στρατιωτικά, πολιτικά, οικονομικά και διπλωματικά τη σφαγή που διεξάγει ο στρατός του Ισραήλ: Αμερικάνικα πολεμικά πλοία έχουν σταθμεύσει στα ανοικτά της θάλασσας του Ισραήλ για να παρέχουν την πιο σύγχρονη στρατιωτική υποστήριξη στο σιωνιστικό στρατό, ενώ συνεχώς πρόσθετες αμερικάνικες ειδικές στρατιωτικές δυνάμεις στέλνονται στην περιοχή. Αραβικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι 5.000 αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν εμπλακεί στην χερσαία επιχείρηση που ξεκίνησε ο ισραηλινός στρατός στη Γάζα. Η αμερικάνικη κυβέρνηση διαμέσου του εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου δήλωσε, εν μέσω των σαρωτικών Ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα και του λουτρού αίματος που προκαλούν, πως «η κατάπαυση του πυρός δεν είναι σωστή απάντηση αυτή τη στιγμή»! Στην κατεύθυνση του να συνεχισθεί και να στηριχθεί το ισραηλινό πολεμικό σφαγείο στην Παλαιστίνη, η Επιτροπή Προϋπολογισμού της αμερικάνικης Γερουσίας συζήτησε αυτές τις μέρες το αίτημα του προέδρου, Τζο Μπάιντεν, για τη χρηματοδότηση του Ισραήλ με 14,3 δισεκατομμύρια δολάρια, με τη δικαιολογία ότι μια τέτοια «βοήθεια» στο Ισραήλ είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και η ΕΕ εξέδωσε στη σύνοδο κορυφής της ανακοίνωση που υποστηρίζει το «δικαίωμα της του Ισραήλ στην άμυνα», ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν ζήτησε διεύρυνση του στρατιωτικοπολιτικού «Διεθνούς Συνασπισμού κατά του Ισλαμικού κράτους, με στόχο να επιληφθεί και τον πόλεμο κατά της Χαμάς».

Θρασύτατες προκλήσεις του Ισραήλ και ο ΟΗΕ σε αχρηστία

Μπροστά στο σκηνικό ενός άδικου πολέμου, όπου ο Ισραηλινός κατακτητής μακελεύει τον Παλαιστινιακό λαό που έχει υποδουλώσει, ο ΟΗΕ, μπροστά σε ένα σκηνικό όπου ο σιωνιστικός στρατός πραγματοποιεί απανωτά εγκλήματα πολέμου, ο ΟΗΕ, ο οργανισμός που από το καταστατικό του καλείται να παρέμβει σε αυτές τις περιπτώσεις, αποκαλύπτεται σαν ένας οργανισμός που έχει αχρηστευθεί η λειτουργία του.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας, δεν έχει υιοθετήσει ούτε απόφαση, ούτε ανακοίνωση για τον πόλεμο του Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστίνιους. Απορρίφθηκαν 4 σχέδια απόφασης που προτάθηκαν έως τώρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Τα περισσότερα από τις ΗΠΑ γιατί δεν αναφερόταν στο «δικαίωμα αυτοάμυνας» του Ισραήλ. Ένα ψήφισμα που καταρτίσθηκε από ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα δεν εγκρίθηκε λόγω της ασάφειάς του στο ζήτημα της κατάπαυσης του πυρός.

Το αδιέξοδο στο Συμβούλιο Ασφαλείας οδήγησε στο να τεθεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ σχέδιο απόφασης που έφερε η Ιορδανία και πρότεινε «διαρκή ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Γάζα. Το σχέδιο απόφασης εγκρίθηκε με 120 ψήφους υπέρ, 14 κατά και 45 αποχές (την απαράδεκτη στάση της αποχής υιοθέτησαν και η Ελλάδα και η Κύπρος). Ωστόσο, είναι «μη δεσμευτικό κείμενο».

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα ο ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Γκ. Ερντάν, αποθρασυμένος, έχει επιδοθεί σε συνεχείς προκλήσεις: Χαρακτήρισε «όνειδος» το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης για «άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία». Ζήτησε από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντ. Γκουτέρες να παραιτηθεί άμεσα για τις «φρικτές απόψεις» κατηγορώντας τον για «ανοχή» απέναντι «στην τρομοκρατία και τους φόνους» της Χαμάς. Εμφανίζεται με την αντιπροσωπεία του στον ΟΗΕ φορώντας το κίτρινο αστέρι που έβαζαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους, προσπαθώντας να παρουσιάσει το Ισραήλ ως θύμα «θηριωδιών» την ώρα που το σιωνιστικό κράτος του κλιμακώνει ένα ναζιστικού τύπου ολοκαύτωμα της Λωρίδας της Γάζας!

Όξυνση των αντιθέσεων στη Μέση Ανατολή και έντονες ανησυχίες για επέκταση της περιφερειακής ανάφλεξης

Ο πόλεμος του Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστίνιους έχει αναστατώσει όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Τα σχέδια των Σιωνιστών να εκδιώξουν τους Παλαιστίνιους μακριά από την πατρίδα τους προς τις Αραβικές χώρες, όπως έχει γίνει και παλιότερα, και ειδικά προς την Αίγυπτο, προκαλούν αναστάτωση. Είναι χαρακτηριστική η έντονη δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου ότι «είμαστε έτοιμοι να ξοδέψουμε εκατομμύρια ζωές για κάθε κόκκο άμμου» της χερσονήσου του Σινά, ότι «η Αίγυπτος δεν θα επιτρέψει ποτέ να της επιβληθεί τίποτα» και «να επιλυθούν τα περιφερειακά ζητήματα σε βάρος της».

Τις μεγάλες ανησυχίες στις αραβικές χώρες για το ποιες θα είναι οι συνέπειες από τον πόλεμο του Ισραήλ αποτύπωσε και η άμεση πρωτοβουλία που πήρε η Αίγυπτος για τη διεξαγωγή συνόδου κορυφής στο Κάιρο με θέμα να μην υπάρξει παραπέρα κλιμάκωση του πολέμου στην Παλαιστίνη και να εξευρεθεί τρόπος να γίνει κατάπαυση του πυρός. Η σύνοδος δεν κατέληξε σε καμία συμφωνία και κατέγραψε τις μεγάλες αντιθέσεις των συμμετεχόντων κρατών για τον πόλεμο του Ισραήλ. Δεν έγινε δυνατό να βγει κοινή ανακοίνωση, γιατί τα ευρωπαϊκά κράτη επέμειναν να καταδικαστεί η Χαμάς, ενώ τα αραβικά και μουσουλμανικά κράτη εστίαζαν στον άμεσο τερματισμό της επίθεσης του Ισραήλ.

Ο πόλεμος του Ισραήλ έχει οδηγήσει σε μεγαλύτερη όξυνση τις κρατικές αντιπαραθέσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Με το Ιράν να υποστηρίζει σθεναρά τη Χαμάς και την Παλαιστινιακή αντίσταση και να δηλώνει ότι το Ισραήλ «έχει ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές», και πως αυτό «θα μπορούσε» να οδηγήσει άλλες πλευρές «να περάσουν στη δράση».

Ιδιαίτερη σημασία έχει η στάση της Τουρκίας: Από εκεί που εδώ και δύο μήνες ο Ερντογάν συναντιόνταν, μετά από 15 χρόνια, με τον Νετανιάχου, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, από εκεί που πριν δέκα μήνες Τουρκία και Ισραήλ διόρισαν αμοιβαία πρεσβευτές και φάνηκε να εξομαλύνονται οι σχέσεις των δυο κρατών, ο Ερντογάν προχώρησε σε μια οξεία επικριτική τοποθέτηση κατά του Ισραήλ. Κάλεσε σε διαδήλωση για τη «Μεγάλη Παλαιστίνη» και μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη υπέρ των Παλαιστινίων ζητώντας από «το Ισραήλ να βάλει τέλος στις επιθέσεις του». Η ομιλία του έκανε σαφές πως αυτή η μεταστροφή του Ερντογάν έναντι του Ισραήλ έχει να κάνει με την επιδίωξή του να αξιοποιήσει τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη για να απλώσει την Τουρκική επιρροή στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο, προβάλλοντας ως φόντο τις νεοθωμανικές φιλοδοξίες του, όπως δείχνει και το παρακάτω απόσπασμα της ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη: «Υπερασπιζόμαστε τη Γάζα, όπως κάναμε και στο παρελθόν στη Θράκη, στα Βαλκάνια, στον Καύκασο, σε κάθε σπιθαμή των ακτών της Ανατολικής Μεσογείου, στην Κεντρική Ασία, στη Νότια Ασία, σε όλη την Αφρική, εν ολίγοις, όπου έφταναν οι ορίζοντές μας… Σήμερα, μερικοί άνθρωποι βλέπουν τη Γάζα ως ένα μέρος πολύ, πολύ μακριά, ένα μέρος που δεν έχει καμία σχέση με εμάς. Ωστόσο, πριν από έναν αιώνα, για αυτό το έθνος, για αυτή τη χώρα, η Γάζα δεν ήταν διαφορετική από τα Άδανα. Όπως το Κιρκλαρελί δεν διέφερε από τη Θεσσαλονίκη… Μας χώρισαν από όλες αυτές τις χώρες που είναι τόσο δικές μας όσο το αίμα μας, η ζωή μας και η αγάπη μας».

Η όξυνση της κατάστασης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής εντείνει τους φόβους τής εξάπλωσης της πολεμικής φλόγας. Άλλωστε αυτή δεν περιορίζεται μόνο στη Γάζα αλλά σπινθήρες της, ήδη, έχουν ανάψει με τις ισραηλινές πυραυλικές επιθέσεις κατά του Λιβάνου και της Συρίας, την ανταλλαγή πυρών με τη Χεζμπολάχ, τις ρίψεις πυραύλων από τους μαχητές Χούτι της Υεμένης εναντίον ισραηλινών στόχων, τα χτυπήματα κατά αμερικάνικων στρατευμάτων που βρίσκονται στο Ιράκ και στη Συρία.

Παγκόσμια αλληλεγγύη στην ηρωική Παλαιστινιακή αντίσταση

Αν και τα ελεγχόμενα από τη Δύση παγκόσμια μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να αποσιωπήσουν το παγκόσμιο κύμα της καταδίκης των σιωνιστικών εγκλημάτων στη Γάζα και της αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή αντίσταση, ωστόσο, αυτό αποκτά όλο και μεγαλύτερη έκταση και μέσα στις δυτικές χώρες από τις ΗΠΑ ως την Ευρώπη και πολύ περισσότερο μέσα στις αραβικές χώρες. Το φιλοπαλαιστινιακό κύμα και η οργή για τις σιωνιστικές θηριωδίες προκαλεί και άλλες αντιδράσεις, όπως την διακοπή διπλωματικών σχέσεων κρατών με το Ισραήλ και την παραίτηση ή εκδίωξη υψηλόβαθμων στελεχών σε κυβερνητικούς μηχανισμούς και οργανισμούς.

Πολύ περισσότερο πνίγεται η αντίσταση που προβάλλει ο Παλαιστινιακός λαός κατά του ισραηλινού στρατού και τα αποτελέσματα που έχει στις μάχες που δίνει με τις δυνάμεις της χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης που έχει ξεκινήσει το Ισραήλ στο έδαφος της Γάζας. Μόλις τις τελευταίες μέρες τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης άρχισαν να δημοσιεύουν πολύ φειδωλά απώλειες σε ισραηλινούς στρατιώτες. Κάποιες πληροφορίες από την πλευρά του ισραηλινού στρατού μιλούν για μερικές εκατοντάδες νεκρούς ισραηλινούς στρατιώτες, ενώ κατά δήλωση του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ την «τελευταία μέρα» των επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας «πληρώσαμε βαρύ τίμημα».

Από την πλευρά της Παλαιστινιακής αντίστασης ελάχιστες πληροφορίες γίνονται γνωστές στη Δύση, οι οποίες περιγράφουν χτυπήματα δυνάμεών της σε τανκς, στρατιωτικά οχήματα και ομάδες του ισραηλινού στρατού. Αξιοπρόσεκτη, σχετικά με αυτό το ζήτημα, είναι η αναφορά που έκανε ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς σε ομιλία του, που ήλθε στη δημοσιότητα την 1η Νοέμβρη, όπου απευθυνόμενος στους σιωνιστές λέει ότι «ανακοινώνετε σταδιακά κάποιες απώλειές σας. Αλλά αυτό που ξέρουν οι Ταξιαρχίες μας, και το τι θα αποκαλύψουν, είναι περισσότερο σημαντικό και θα σοκάρει εσάς, τους δικούς σας ανθρώπους και όσους στέκονται πίσω τους»….

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search