• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Γενοκτονία στη Γάζα με τη συνενοχή 16 κυβερνήσεων

February 06, 2024 453
ΠΗΓΗ: ARTI news 

Ο πληθυσμός στη Γάζα δεν κινδυνεύει μόνο από τις βόμβες του Ισραήλ αλλά και από την πείνα και τη δίψα καθώς και την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθλαψης. Δεκαέξι χώρες πρωτοστατούντων των ΗΠΑ σταμάτησαν την οικονομική βοήθεια προς την ανθρωπιστική οργάνωση του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA). Κι αυτό τη στιγμή που το Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ ζήτησε από το Ισραήλ να αποφύγει «γενοκτονικές πράξεις» εναντίον των Παλαιστινίων. Όπως σημειώνει το μηνιαίο γαλλικό έντυπο Le Monde diplomatique*:

«Στις 26 Ιανουαρίου, όταν το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης (ICJ) ανέφερε στην απόφασή του τον «εύλογο κίνδυνο γενοκτονίας» στη Γάζα, ζητώντας από το Ισραήλ πέντε προληπτικά μέτρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την αναστολή της βοήθειάς τους προς την υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA). Περίπου δεκαπέντε άλλοι συνεισφέροντες, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιταλίας και της Γερμανίας ακολούθησαν αμέσως το παράδειγμά τους... Αυτό μετά τις σοβαρές κατηγορίες που διατυπώνονται σε έγγραφο που συντάχθηκε από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες κατά δώδεκα υπαλλήλων της UNRWA, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι ότι συμμετείχαν στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 κατά του Ισραήλ.

Πριν ενορχηστρωθούν οι διαρροές της έκθεσης του Τελ Αβίβ στον αμερικανικό Τύπο, η UNRWA δημοσιοποίησε τις κατηγορίες που ενοχοποιούσαν τους υπαλλήλους της και την ίδια στιγμή ανακοίνωσε την απόλυσή τους και την έναρξη έρευνας. Αυτή όμως η προσπάθεια εκκαθάρισης των «ναρκοπεδίων» δεν ήταν αρκετή για να εκτονωθεί η κρίση.

Η UNRWA δημιουργήθηκε το 1949 για να παρέχει βοήθεια και προστασία στους περισσότερους από 700.000 Παλαιστίνιους που ξεριζώθηκαν από τη Νάκμπα. Αυτός ο θεσμός δεν έπαψε ποτέ να δέχεται κριτική από το Ισραήλ, το οποίο βλέπει σε αυτόν μια οργάνωση που διαιωνίζει το καθεστώς των προσφύγων ad vitam aeternam. Αλλά οι νέες κατηγορίες είναι πρωτοφανούς επιθετικότητας…

Αφού μελέτησε αυτό το έγγραφο (της Μοσάντ), το βρετανικό κανάλι Sky News εκτίμησε ότι ορισμένοι ισχυρισμοί των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, που (να σημειωθεί) κατηγορούνται ότι δεν είχαν προβλέψει την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, δεν υποστηρίζονται από κανένα στοιχείο. Παρόλα αυτά, δεκαέξι χώρες πάγωσαν τη βοήθειά τους προς την UNRWA.

Αυτή είναι μία συλλογική τιμωρία που επιβάλλεται στους κατοίκους της Γάζας… η αναστολή  της χρηματοδότησης (συνολικού ύψους 440 εκατομμυρίων δολαρίων, ή περισσότερο από το ήμισυ του προϋπολογισμού του το 2023) θα μπορούσε, σύμφωνα με τον οργανισμό, να θέσει σε κίνδυνο τις δραστηριότητές του μέχρι το τέλος του Φεβρουάριο, όχι μόνο στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και στις άλλες περιοχές παρέμβασής της, στη Δυτική Όχθη, τον Λίβανο, την Ιορδανία και τη Συρία. Στο πλαίσιο αυτό, η Νορβηγία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, το Βέλγιο και η Νέα Ζηλανδία έχουν δεσμευτεί να διατηρήσουν τις συνεισφορές τους…».

Αλήθεια, αυτό δεν είναι μία «γενοκτονική πράξη» στην οποία συμμετέχουν και οι φιλικές προς το Ισραήλ, κυβερνήσεις;  

*https://www.monde-diplomatique.fr/telex/2024-02-UNRWA

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search