• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Γάζα: Λιμός και πλιάτσικο

February 26, 2024 739
ΠΗΓΗ: ARTI news

Το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν κάνει τίποτα για την αιματοχυσία στη Γάζα κατήγγειλε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατά την έναρξη της 55ης συνόδου  του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη.

Σήμερα, επίσης, το Ισραήλ οφείλει να υποβάλει την πρώτη μηνιαία έκθεσή του στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ (ICJ) σχετικά με τα μέτρα που ελήφθησαν «για την πρόληψη της γενοκτονίας» στη Γάζα, για την αδικαιολόγητη χρήση βίας ή για τις συστηματικές λεηλασίες από Ισραηλινούς στρατιώτες περιουσιών που ανήκαν σε Παλαιστίνιους.  Από την έναρξη του πολέμου, «οι (ισραηλινοί) στρατιώτες έχουν πάρει ό,τι μπορούν να πάρουν στα χέρια τους. […] αυτό το φαινόμενο αναφέρθηκε ευρέως –και χωρίς κριτική– στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ενώ ραβίνοι του θρησκευτικού σιωνιστικού κινήματος απάντησαν σε ερωτήσεις ορισμένων στρατιωτών σχετικά με το τι επιτρέπεται να λεηλατηθεί σύμφωνα με τον εβραϊκό νόμο», αναφέρει το αριστερό ισραηλινό μέσο ενημέρωσης +972, που περιγράφει αυτό το φαινόμενο ως «άλλο ένα έγκλημα πολέμου».

«Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους τελευταίους μήνες δείχνουν Ισραηλινούς στρατιώτες να καυχιούνται ότι βρήκαν ρολόγια, αποσυσκευάζουν μια συλλογή από φανέλες ποδοσφαίρου, κλέβουν χαλιά και ακόμη και προϊόντα παντοπωλείου.

Λιμός

Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι κάτοικοι της Γάζας που εξακολουθούν να κατοικούν στο βόρειο τμήμα του θύλακα, που είναι υπό τον έλεγχο του Ισραήλ, δεν λαμβάνουν πλέον επισιτιστική βοήθεια. Στη Jabaliya, πόλη στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, μικρά παιδιά αναζητούν στα βομβαρδισμένα καταστήματα, παρά τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται, «οτιδήποτε μπορεί να είναι βρώσιμο για να αποφευχθεί ο θάνατος από την πείνα», αναφέρει η παλαιστινιακή εφημερίδα Al-Ayyam. Η κατάσταση «επιδεινώθηκε και έφτασε στο αποκορύφωμά της τις τελευταίες ημέρες».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search