• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Ιράν: Πανηγυρίζει γιατί «έσπασε» το «θόλο» του Iron Dome, ετοιμάζεται για απάντηση του Ισραήλ – Διαδηλώσεις ...

April 14, 2024 591

Ιράν: Πανηγυρίζει γιατί «έσπασε» το «θόλο» του Iron Dome, ετοιμάζεται για απάντηση του Ισραήλ – Διαδηλώσεις, αλλά και ουρές στα βενζινάδικα

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η Τεχεράνη από την επίθεση που εξαπέλυσε το βράδυ του Σαββάτου με εκατοντάδες drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, υποστηρίζοντας ότι «έσπασε» το «θόλο» του Iron Dome και έπληξε τη μεγαλύτερη αεροπορική βάση του.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο Ιράν είναι ότι χιλιάδες κόσμους διαδήλωσαν ενθουσιωδώς στους δρόμους υπέρ της επίθεσης, αν και λόγω της ανησυχίας για επικείμενη απάντηση από το Τελ Αβίβ, σχημάτισαν ουρές για να προμηθευτούν βενζίνη.

 
 

Το Ιρανικό καθεστώς ετοιμάζεται την ίδια ώρα για τα επόμενα βήματα, δηλώνοντας ότι η επίθεση ολοκληρώθηκε και πως είναι έτοιμο να απαντήσει και πάλι «αν το Ισραήλ κάνει το ίδιο λάθος».

Όπως μετέδωσε το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, η μεγαλύτερη βάση της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στη Νεγκέβ, στο νότιο Ισραήλ, υπέστη «σοβαρές ζημιές» από την επίθεση.
Η ιρανική κρατική τηλεόραση, μετέδωσε ότι «κατά τις πληροφορίες που λάβαμε οι μισοί από τους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν έπληξαν επιτυχώς τους στόχους τους».

Οι διαδηλωτές στην πλατεία Παλαιστίνης στην Τεχεράνη φώναζαν «θάνατος στο Ισραήλ!» και «θάνατος στην Αμερική!», λίγο μετά την ανακοίνωση που έκαναν οι Φρουροί της Επανάστασης ότι ξεκίνησε η επίθεση.

Ανέμιζαν δε ιρανικές και παλαιστινιακές εθνικές σημαίες μαζί με πανό που γράφουν «η νίκη του Θεού είναι κοντά».

Μια τοιχογραφία που γράφει «το επόμενο χαστούκι είναι πιο άγριο» αποκαλύφθηκε στην πλατεία όπου ένα τεράστιο πανό κρέμεται εδώ και μέρες και καλεί, στα εβραϊκά, τους Ισραηλινούς να βρουν καταφύγιο».

Πέρα από την Τεχεράνη, διαδηλώσεις υπέρ της επίθεσης έγιναν και στο Ισφαχάν, όπου είναι θαμμένος ο ταξίαρχος Μοχάμαντ Ρεζά Ζαχέντι, ένας από τους στρατηγούς που σκοτώθηκαν στο χτύπημα στη Δαμασκό, αλλά και στην πόλη Κέρμαν στα νότια όπου είναι θαμμένος ο Κασέμ Σουλεϊνι, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ το 2020 στη Βαγδάτη.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά την έναρξη της επίθεσης, το Ιράν ενημέρωσε τον ΟΗΕ πως η επίθεση στο Ισραήλ «ολοκληρώθηκε» και πως ήταν η πρώτη «απάντηση», ενώ αν υπάρξει νέα πρόκληση, θα απαντήσουν «πιο σκληρά».

Σε ανάρτησή τους οι εκπρόσωποι του Ιράν στον ΟΗΕ, αναφέρουν χαρακτηριστικά πως: Το Ιράν κάνει λόγο για “νόμιμη άμυνα” βάση του άρθρου 51 του Χάρτη του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι η επίθεση «ολοκληρώθηκε» από τη δική τους μεριά. Σημειώνει πως αν το Ισραήλ κάνει «κι άλλο λάθος» τότε η απάντηση θα είναι «πιο αυστηρή»

Τεχεράνη: Νέα προειδοποίηση σε Ισραήλ και ΗΠΑ – «Η αντίδρασή μας θα πολύ είναι μεγαλύτερη»

Το Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ για μία μεγαλύτερη επίθεση κατά της επικράτειας του, στην περίπτωση, που οι Ισραηλινοί απαντήσουν κατά της επίθεσης με drones και πυραύλους που εξαπέλυσε τη νύχτα, κατά περιοχών του, η Τεχεράνη.

Το Ιράν πρόσθεσε ότι έχει προειδοποιήσει τις ΗΠΑ να μην υποστηρίξουν οποιαδήποτε πολεμική ενέργεια του Ισραήλ.
«Η αντίδρασή μας θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τη στρατιωτική ενέργεια της περασμένης νύχτας, αν το Ισραήλ απαντήσει με αντίποινα κατά του Ιράν», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση του Ιράν, ο αρχηγός των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων υποστράτηγος Μοχάμαντ Μπαγκερί.

Πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη προειδοποίησε την Ουάσινγκτον πως η οποιαδήποτε υποστήριξή της σε μία απάντηση αντιποίνων του Ισραήλ, θα έχει ως συνέπεια την στοχοθέτηση αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων από το Ιράν.
Ο διοικητής των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, Χουσεΐν Σαλαμί, προειδοποίησε επίσης, ότι η Τεχεράνη θα απαντήσει σε κάθε επίθεση αντιποίνων που θα κάνει το Ισραήλ, κατά συμφερόντων, αξιωματούχων ή πολιτών του Ιράν.

ΠΗΓΗ: topontiki.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search