• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Βαρκελώνη: «Φτάνει, ας βάλουμε όρια στον τουρισμό» είπαν οι διαδηλωτές

July 07, 2024 389
 Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά του μαζικού τουρισμού που επιτείνει τη στεγαστική κρίση, τις κοινωνικές ανισότητες και την περιβαλλοντική επιβάρυνση. 
 

Μαζική πορεία μετά από κάλεσμα πάνω από 140 οργανώσεων και κεντρικό σύνθημα «Φτάνει, ας βάλουμε όρια στον τουρισμό», πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Βαρκελώνη, με τη συμμετοχή 3.000 ανθρώπων κατά την αστυνομία -πολύ περισσότερων σύμφωνα με τους διαδηλωτές.

Σύλλογοι γειτονιάςκοινωνικά κινήματα, οικολόγοι και ακτιβιστές για το δικαίωμα στη στέγη ήταν μεταξύ των ομάδων που οργάνωσαν την πορεία, η οποία ξεκίνησε από το Les Drassanes στο κέντρο της πόλης στις 6.30 μ.μ. 

Οι διοργανωτές λένε ότι η μαζική εισροή τουριστών επιτείνει τις κοινωνικές ανισότητες, τα προβλήματα σχετικά με την πρόσβαση στη στέγαση και την περιβαλλοντική κρίση και απαιτούν μέτρα για τη μείωση του τουρισμού ενόψει μιας καλοκαιρινής περιόδου που αναμένεται να σπάσει τα ρεκόρ στην καταλανική πρωτεύουσα και στην Καταλονία συνολικά. 

Η διαμαρτυρία δίνει απάντηση στην ταλαιπωρία των μόνιμων κατοίκων της πόλης, από τη μαζική εισροή τουριστών, τονίζουν οι διοργανωτές, επισημαίνοντας ότι η τουριστική βιομηχανία έχει «τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις όσον αφορά την απασχόληση, την κοινωνία και το περιβάλλον».

Οι διοργανωτές είναι επιφυλακτικοί απέναντι στις δηλώσεις του δημάρχου της Βαρκελώνης ότι θα μειώσει τον αριθμό των ιδιωτικών τουριστικών καταλυμάτων στην πόλη, υποστηρίζοντας ότι στόχος του είναι να προσθέσει 5.000 νέες κλίνες ξενοδοχείων στη Βαρκελώνη «και 15.000 στη μητροπολιτική περιοχή». «Κάνουν τα πάντα για να ευνοήσουν τη συντεχνία των ξενοδόχων, η οποία γνωρίζουμε ότι έχει στενή σχέση με τους Σοσιαλιστές», τονίζουν.

Η διαδήλωση του Σαββάτου ακολουθεί παρόμοιες διαδηλώσεις στα Κανάρια Νησιά και τις Βαλεαρίδες Νήσους

Περισσότεροι από 400 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν επίσης στη βόρεια καταλανική πόλη Χιρόνα ζητώντας να τεθούν περιορισμοί στον τουρισμό. Η διαμαρτυρία, που οργανώθηκε από την Plataform for Less Tourism κάλυψε μεγάλο μέρος της Παλιάς Πόλης, ξεκινώντας από την Plaça del Vi. 

Σε αρκετά σημεία, οι διαδηλωτές κόλλησαν αφίσες σε πολυκατοικίες που χρησιμοποιούνται για τουριστικά καταλύματα, τονίζοντας ότι «διώχνουν» τους μόνικους κατοίκους από την πόλη.

ΠΗΓΗ: 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search