• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Βρετανία: ποιοι βρίσκονται πίσω από τις ταραχές;

August 05, 2024 496
Γιώργος X. Παπασωτηρίου - artinews.gr

«Τα fake news προκάλεσαν βίαια επεισόδια από ακροδεξιούς μετά τη δολοφονία τριών παιδιών στη Βρετανία» γράφουν τα ΜΜΕ, ως εάν το πρόβλημα να είναι μόνο τα fake news! 

Για την ιστορία να πούμε ότι σε επίθεση 17χρονου στο Σάουθπορτ, της Βρετανίας, έχασαν τη ζωή τους τρία μικρά κορίτσια. Ελάχιστη ώρα μετά τη δολοφονία, ξεκίνησε μια πρωτοφανής παραπληροφόρηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από ακροδεξιές ιστοσελίδες και πολιτικούς όπου ο δράστης παρουσιάστηκε ως δήθεν «μουσουλμάνος μετανάστης» που πέρασε την Μάγχη πριν ένα χρόνο. Αν και η αστυνομία διέψευσε αμέσως τον  ισχυρισμό, δηλώνοντας ότι ο έφηβος είχε γεννηθεί στην Ουαλία, ακροδεξιοί προχώρησαν σε εκτεταμένα επεισόδια στο Σάουθπορτ, το Λονδίνο κι άλλες πόλεις με επιθέσεις σε ξενοδοχεία που φιλοξενούνται μετανάστες και σε τζαμί.

Τα fake news διαδόθηκαν από ακροδεξιούς λογαριασμούς, όπως του ποινικά διωκόμενου ακροδεξιού  influencer Άντριου Τέιτ και του επίσης φυγόδικου για ρατσιστική επίθεση Τόμι Ρόμπινσον που το 2018 στηρίχτηκε ανοιχτά από τον συνεργάτη του τότε προέδρου Τραμπ, Στιβ Μπάνον.

Στην «ομάδα» κορυφαία θέση κατέχει ο νεοεκλεγείς βουλευτής της Βρετανίας και αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος Reform UK, Νάιτζελ Φάρατζ (η αγγλοσαξονική εκδοχή του τραμπισμού) που έλαβε το 14% των ψήφων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές!

Να σημειωθεί ότι δύο ημέρες πριν από την τραγωδία στο Σάουθπορτ, χιλιάδες μέλη της ακροδεξιάς του Φάρατζ προκάλεσαν επεισόδια στην πλατεία Τραφάλγκαρ, στο Λονδίνο εκφράζοντας την υποστήριξή τους στον Τόμι Ρόμπισνον, που έφυγε από τη Βρετανία για να γλιτώσει άλλη μια καταδίκη για ρατσισμό.

Τούτων δοθέντων, ένα είναι βέβαιο: Ο Τραμπ επιστρέφει, το ίδιο και ο Μπάνον, στις ΗΠΑ, ενώ ο Φάρατζ στην Αγγλία και η Λεπέν στην Γαλλία είναι ante portas της εξουσίας. Ποιοι όμως τους φέρνουν; Ποιοι κάνουν δημοφιλείς τους ακροδεξιούς;

Ο προσκείμενος στους Εργατικούς Χάρι Κουίλτερ-Πίνερ γράφει στο  Politico ότι «O ακροδεξιός και δεξιός λαϊκισμός πετυχαίνει, όταν πείθει ένα σημαντικό μέρος της πλειοψηφίας ότι η κυρίαρχη πολιτική δεν αποδίδει, δεν λειτουργεί και ότι χρειαζόμαστε κάτι πιο ριζοσπαστικό». Σημειώνεται ότι οι Εργατικοί του Στάρμερ αίφνης ανακάλυψαν ένα τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα και προχωρούν σε σκληρά μέτρα λιτότητας, που ασφαλώς στρέφονται όχι ενάντια στους «από πάνω» αλλά ενάντια στα λαϊκά στρώματα. Αυτό είναι "βούτυρο στο ψωμί" της εκροδεξιάς που προβάλλει ως λύση την αντιμεταναστευτική μέχρι ακραίας ξενοφοβίας πολιτική, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό καθώς και την αντι-woke κουλτούρα. Τα σκληρά μέτρα λιτότητας αλλά και η ενεργοποίηση της αυθαιρεσίας των δυνάμεων καταστολής, είναι η "κρυφή ατζέντα"... Ήδη ο ακροδεξιός Μιλέι αποκαλύφθηκε στην Αργεντινή. Τώρα οι Αργεντινοί είναι στους δρόμους, όπου δεν βρίσκεται ο ακροδεξιός με τον ηλεκτρικό πριόνι αλλά οι σιδερόφρακτοι μπάτσοι του...  

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« August 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search