• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Πάνω από 100 νεκροί σε νέο βομβαρδισμό σχολείου στη Γάζα από το Ισραήλ

August 10, 2024 440

Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε σχολείο που είχε μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής εκτοπισμένων στη Γάζα. Πάνω από 100 νεκροί και δεκάδες τραυματίες.Άλλο ένα σχολείο που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο εκτοπισμένων έγινε στόχος της ισραηλινής θηριωδίας

● Τρεις αεροπορικοί βομβαρδισμοί, ξημερώματα Σαββάτου, την ώρα της πρωινής προσευχής

● Δεκάδες και οι τραυματίες

● Για «πλήγμα ακριβείας» εναντίον «τρομοκρατών» κάνει λόγο το Ισραήλ

● Λίγες ώρες πριν είχε συμφωνήσει να στείλει αντιπροσωπεία στις διαπραγματεύσεις για συμφωνία εκεχειρίας…

Οι αρχές στη Λωρίδα της Γάζας, όπου κυβερνά η Χαμάς, ανακοίνωσαν σήμερα ότι πάνω από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε νέους αεροπορικούς βομβαρδισμούς με στόχο σχολείο όπου είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι στην πόλη της Γάζας, δυο ημέρες μετά τους βομβαρδισμούς σε άλλα δυο σχολικά κτίρια.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι έπληξε «κέντρο διοίκησης» της Χαμάς.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ενημέρωσης της κυβέρνησης της παλαιστινιακής οργάνωσης στον ισοπεδωμένο θύλακο, που επικαλέστηκε το WAFA, ο βομβαρδισμός «στοχοποίησε εκτοπισμένους που έκαναν την πρωινή προσευχή», στοιχείο που εξηγεί «τον αριθμό των θυμάτων», που κατά την πηγή, ξεπερνά «τους 100 νεκρούς».

Εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας έκανε από την πλευρά του λόγο στο Γαλλικό Πρακτορείο για «90 ως 100 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες». Μίλησε για «τρία πλήγματα» στο σχολείο Ατ Τάμπιν, επιβεβαιώνοντας πως σε αυτό είχαν βρει καταφύγιο «παλαιστίνιοι εκτοπισμένοι». Νωρίτερα ο ίδιος εκπρόσωπος, ο Μαχμούντ Μπασάλ, αναφερόταν σε «40 μάρτυρες».

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως προχώρησε σε «πλήγμα ακριβείας» εναντίον «τρομοκρατών», οι οποίοι «επιχειρούσαν», κατ’ αυτόν, σε «κέντρο διοίκησης και ελέγχου», εγκατεστημένο μέσα στο σχολείο Ατ Τάμπιν, πλάι στο τέμενος Νταράζ Τούφα. Ισχυρίστηκε πως πριν προχωρήσει στον βομβαρδισμό, έλαβε «μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος να πάθουν κακό άμαχοι», συμπεριλαμβανομένων «της χρήσης πυρομαχικών ακριβείας, της επιτήρησης από αέρος και της συλλογής πληροφοριών».

Από την άλλη, ο κ. Μπασάλ κατήγγειλε «φρικτή σφαγή», περιγράφοντας πως σωστικά συνεργεία είδαν πτώματα στις φλόγες.

«Ομάδες προσπαθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά, να ανασύρουν τα πτώματα των μαρτύρων και να διασώσουν τραυματίες», πρόσθεσε.

Προχθές Πέμπτη, η πολιτική προστασία στη Γάζα ανακοίνωσε ότι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε άλλα δυο σχολεία στην πόλη της Γάζας στοίχισαν τη ζωή σε 18 ανθρώπους. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, ο IDF ανέφερε πως στα σχολικά κτίρια λειτουργούσαν «κέντρα διοίκησης» της Χαμάς.

Το Ισραήλ, παρότι η κυβέρνησή του ανακοίνωσε πως συμφώνησε να ξαναρχίσουν την ερχόμενη εβδομάδα διαπραγματεύσεις, με στόχο τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, εξαπέλυσε χθες νέα επιχείρηση στη Χαν Γιούνις, με φόντο την πίεση των κρατών, τα οποία μεσολαβούν για την αποτροπή ανάφλεξης στην Εγγύς Ανατολή.

Νεκρός αξιωματούχος της Χαμάς από ισραηλινό χτύπημα στον Λίβανο

Την ώρα που τα βλέμματα είναι στραμμένα στο πώς θα αντιδράσει η Χεζμπολάχ για το θάνατο ενός διοικητή της από ισραηλινό χτύπημα, υπάρχουν αναφορές για ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο με θύμα αξιωματούχο της Χαμάς.

Συγκλίνουσες πληροφορίες σε διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι στο στόχαστρο ισραηλινού drone έπεσε ο αξιωματούχος της Χαμάς Σαμέρ αλ-Χατζ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια στο Άιν ελ-Χιλβέ, έναν μεγάλο προσφυγικό καταυλισμό έξω από τη Σιδώνα του Λιβάνου που κυβερνάται σε μεγάλο βαθμό από ένοπλες παλαιστινιακές φατρίες.

Πηγή της Χαμάς και δύο άλλες πηγές ασφαλείας είπαν στο Reuters ότι ο αξιωματούχος της Χαμάς Σαμέρ αλ-Χατζ σκοτώθηκε σε φερόμενη επίθεση με ισραηλινό drone κοντά στη Σιδώνα και ο σωματοφύλακάς του τραυματίστηκε σοβαρά.

Η είδηση αυτή έρχεται στον απόηχο της δολοφονίας του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη. Τον Χανίγια διαδέχθηκε ο Γιαχία Σινουάρ, ο μέχρι τώρα στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς, που το Ισραήλ θεωρεί έναν από τους «εγκεφάλους» της πολύνεκρης εισβολής σε ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Η Χαμάς καταγγέλλει την “επικίνδυνη κλιμάκωση” από το Ισραήλ μετά τον πολύνεκρο βομβαρδισμό σε σχολείο στη Γάζα.

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας από το 2007, κατήγγειλε σήμερα Σάββατο (10/08) την «επικίνδυνη κλιμάκωση» του πολέμου που διεξάγουν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ για 309η ημέρα στον πολιορκημένο θύλακο, μερικές ώρες μετά τους τρεις βομβαρδισμούς σε σχολείο νωρίτερα το πρωί, οι οποίοι στοίχισαν τη ζωή σε 93 ανθρώπους, σύμφωνα με την πολιτική προστασία.

«Η σφαγή στο σχολείο ατ Τάμπιν, στο κεντρικό τμήμα της πόλης της Γάζας, είναι φρικτό έγκλημα» και αντιπροσωπεύει «επικίνδυνη κλιμάκωση», ανέφερε η Χαμάς σε ανακοίνωσή της.

Ο βομβαρδισμός στοχοποίησε νωρίς το πρωί «σχολείο γεμάτο κόσμο, όπου έχουν καταφύγει εκτοπισμένοι, κατά τη διάρκεια της πρωινής προσευχής», πρόσθεσε.

Βομβαρδισμός σχολείου στη Γάζα από το Ισραήλ
Βομβαρδισμός σχολείου στη Γάζα από το Ισραήλ AP Photo

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο νοσοκομείο των Βαπτιστών στην πόλη της Γάζας, ο εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας της Γάζας Μαχμούντ Μπασάλ έκανε λόγο για επανειλημμένα πλήγματα. Είχαν στόχο «δυο ορόφους του κορανικού σχολείου ατ Τάμπιν και το (παρακείμενο) τζαμί» και χρησιμοποιήθηκαν «τρεις πύραυλοι», οι οποίοι προκάλεσαν «τον θάνατο 93 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 11 παιδιών και έξι γυναικών».

«Δεκάδες (άλλοι) άνθρωποι τραυματίστηκαν, ορισμένοι από τους οποίους έχουν εισαχθεί στην εντατική, κι υπάρχουν ανθρώπινα μέλη και υπολείμματα που δεν έχουν αναγνωριστεί και αγνοούμενοι που ακόμη δεν ξέρουμε τι απέγιναν», πρόσθεσε.

Η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα παλαιστινιακά εδάφη Φραντσέσκα Αλμπανέζε κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία Παλαιστινίων, μετά τον βομβαρδισμό του σχολείο στη Γάζα, που στοίχισε της ζωή σε 93 ανθρώπους.

Η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα παλαιστινιακά εδάφη, η Ιταλίδα Φραντσέσκα Αλμπανέζε, κατηγόρησε σήμερα, Σάββατο (10/8) το Ισραήλ για «γενοκτονία» Παλαιστινίων, έπειτα από έναν βομβαρδισμό εναντίον ενός σχολείο στη Γάζα, που στοίχισε τη ζωή σε 93 ανθρώπους, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία του παλαιστινιακού θύλακα.

«Το Ισραήλ διαπράττει μία γενοκτονία Παλαιστινίων, μία συνοικία τη φορά, ένα νοσοκομείο τη φορά, ένα σχολείο, ένας καταυλισμός προσφύγων, μια ζώνη ασφαλείας», έπειτα από 10 και πλέον μήνες πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε η Αλμπανέζε σε ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Το Ισραήλ διεξάγει τέτοια πλήγματα εναντίον των Παλαιστινίων χρησιμοποιώντας «αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα», είπε επίσης η ίδια.


«Ας μας συγχωρήσουν οι Παλαιστίνιοι για τη συλλογική ανικανότητά μας να τους προστατεύσουμε, σεβόμενοι την πιο στοιχειώδη έννοια του διεθνούς δικαίου», συμπλήρωσε.

Η Αλμπανέζε, η οποία είναι εξουσιοδοτημένη από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, όμως δεν εκφράζεται εκ μέρους του Οργανισμού, προέβη σε παρόμοια σχόλια τον Μάρτιο, προκαλώντας τις έντονες επικρίσεις του Ισραήλ, την οποία κατηγόρησε για «αντισημιτισμό».


Το Κατάρ ζητάει τη διεξαγωγή μιας “επείγουσας διεθνούς έρευνας”
Το Κατάρ, που έχει αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, ζήτησε να διεξαχθεί μια «επείγουσα διεθνής έρευνα», μετά τον βομβαρδισμό του σχολείου στη Γάζα.

Το υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε, σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε, «την αποστολή ανεξαρτήτων ερευνητών του ΟΗΕ, προκειμένου να διεξάγουν έρευνες για τη συνεχή στόχευση από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σχολείων και καταφυγίων για τους εκτοπισμένους».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« August 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search