• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η πρόταση της Αγωνιστικής Παρέμβασης για τη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Πειραιά (22/12/2021)

December 23, 2021 581

Να γίνει άμεσα νέα Γ.Σ. στην ΕΛΜΕ Πειραιά - Ποιοι και γιατί δε θέλουν -  e-Πρόλογος

Για τη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Πειραιά (22/12/2021)

Ø Συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση και καλούμε σε νέα απεργία- αποχή με απόφαση της ΓΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά!

Ø Συντασσόμαστε- συντονιζόμαστε με τα 16 εκπαιδευτικά σωματεία που έχουν ήδη προκηρύξει την απεργία – αποχή! Διευρύνουμε το μέτωπο των πρωτοβάθμιων σωματείων που συντονίζονται κόντρα στην υποταγή των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ.

Ø Ο αντιεκπαιδευτικός νόμος εμπορευματοποίησης του δημόσιου σχολείου, της αξιολόγησης και της πειθάρχησης, που γενικεύει τις μορφωτικές ανισότητες και απαξιώνει τον εκπαιδευτικό, ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με την καθολική σχεδόν συμμετοχή στην απεργία/αποχή, με τη μεγάλη απεργία και τις μαζικότατες διαδηλώσεις στις 11 Οκτώβρη, οι εκπαιδευτικοί κάναμε σαφές σε όλους πως δεν αποδεχόμαστε την αξιολόγηση που διαλύει τα δικαιώματά μας στη δουλειά και τα δικαιώματα των μαθητών μας στις σπουδές.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποταχτούμε ούτε στην κυβερνητική τρομοκρατία ούτε στην αδράνεια και στο ξεπούλημα της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ, στην επιλογή να προχωρήσει η αξιολόγηση των σχολείων και η υλοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ και της υπουργού Παιδείας.

Ο αγώνας μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί, μπορεί και πρέπει να δυναμώσει ξανά. Υπάρχει προοπτική. Είναι αυτή που έχουν δοκιμάσει ξανά οι εργαζόμενοι πριν δεκαετίες – τότε που κέρδιζαν και κατακτούσαν δικαιώματα. Είναι η οργάνωση ΑΓΩΝΩΝ.

Τις αμέσως επόμενες μέρες καταθέτουμε εξώδικο, στη ΔΙΔΕ Πειραιά και στο Υπουργείο, για την προκήρυξη νέας Απεργίας Αποχής από το σωματείο. Με την επίδοση δηλώνουμε ως ΕΛΜΕ την κήρυξή νέας απεργίας-αποχής από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται με τις διαδικασίες συλλογικού προγραμματισμού και υλοποίησης του εκπαιδευτικού έργου, εσωτερικής αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων που προβλέπονται από τις διατάξεις της υπ’ αριθ. 108906/ΓΔ4/10.9.2021 (ΦΕΚ Β΄ 4189) απόφασης της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και κάθε άλλης κανονιστικής πράξεως που εκδόθηκε ή θα εκδοθεί κατ’ εφαρμογή και κατ’ εξουσιοδότηση των άρθρων 33, 34, 35 και 36 ν.4692/2020 και των άρθρων 56 έως 83 και 97 ν.4823/2021.

Μέχρι να επιδοθεί το εξώδικο και σε κάθε περίπτωση νέων πολιτικών ή «νομικών» εξελίξεων ή απειλών, μπροστά στην ημερομηνία 12/01/2022 όπου είναι η τελική ημερομηνία για ανάρτηση κειμένων και δεικτών, δεν στηρίζουμε κανένα κείμενο. Δεν προτείνουμε δείκτες, δεν προτείνουμε κείμενα αποτίμησης ή προγραμματισμού, δεν κάνουμε προτάσεις σε κείμενα ή δείκτες. Καταψηφίζουμε όλες τις προτάσεις κειμένων αποτίμησης, προγραμματισμού, όλους τους προτεινόμενους δείκτες. Δεν συναινούμε στον αυτοεξευτελισμό μας!

Η απεργία αποχή της ΕΛΜΕ αποτελεί νέα απεργία αποχή, με διαφοροποιήσεις στο περιεχόμενο, τα αιτήματα και τις διαδικασίες για την κήρυξή της από αυτά που υπήρχαν στο εξώδικο της ΟΛΜΕ και κατά κανέναν τρόπο δεν αποτελεί συνέχεια της απεργίας της ΟΛΜΕ που κηρύχθηκε παράνομη. Αυτό επιλέχθηκε για να ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ το ενδεχόμενο κυρώσεων στη διοίκηση των σωματείων που την κηρύσσουν.

· Τις επόμενες μέρες το ΔΣ να αποστείλει τη δήλωση συμμετοχής της ΕΛΜΕ, για τη συμμετοχή μας στην απεργία-αποχή. Η παραπάνω δήλωση θωρακίζει τους εκπαιδευτικούς με την κάλυψη που προσφέρει η συμμετοχή σε μια νομικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική μορφή πάλης. Στη συνέχεια καταχωρείται στο πρωτόκολλο του σχολείου.

· Η δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή της ΕΛΜΕ καλύπτει όλους τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους/τις διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων από όλες τις διαδικασίες που προβλέπει η Υπ. απόφαση από την αξιολόγηση.

· Εάν σε κάποιο σχολείο έχει προχωρήσει η ανάθεση και συγκρότηση ομάδων εργασίας και δεικτών, οι συνάδελφοι/ισσες μπορούν οποιαδήποτε στιγμή το αποφασίσουν να συμμετέχουν στην νέα απεργία αποχή της ΕΛΜΕ και να ΜΗΝ έχουν υποχρέωση να ολοκληρώσουν το «έργο» που τους έχει ανατεθεί. Τους/τις καλούμε να προσχωρήσουν τώρα στην απεργία αποχή.

Διευκρινίζουμε ότι καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα η περίπτωση χρηματικών προστίμων στα μέλη των σωματείων που συμμετέχουν στην απεργία αποχή. Ακόμα και οι δικαστικές αποφάσεις που έβγαλαν τις απεργίες της ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ παράνομες προβλέπουν χρηματικά πρόστιμα μόνο στην περίπτωση που οι συνδικαλιστικές οργανώσεις συνεχίσουν την ίδια απεργία που έχει κηρυχτεί παράνομη. Ακόμα και αυτές έχουν δυνατότητα να κηρύξουν ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ. Γι’ αυτό μπορούν οι ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν σε νέα προκήρυξη της Απεργίας Αποχής, όπως απαιτούμε και με αποφάσεις δύο Γενικών μας Συνελεύσεων.

ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ- ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΕΠΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ!

Ήδη 16 πρωτοβάθμια σωματεία έχουν κηρύξει ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ! Συνεχίζουμε αποφασιστικά! Διευρύνεται το αγωνιστικό μέτωπο των πρωτοβάθμιων σωματείων που παίρνουν τον αγώνα στα χέρια τους υλοποιώντας τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεών τους! Η δυνατότητα και η επιτυχία του συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων έχει αποδειχτεί από το συντονισμό των 77 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ που υποχρέωσαν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΔΟΕ/ΟΛΜΕ να προχωρήσουν σε απεργία αποχή.

Οι εκπαιδευτικοί δεν συναινέσαμε! Το ΥΠΑΙΘ δεν πέτυχε τους στόχους του, η αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση-ιδιωτικοποίηση της σχολικής μονάδας δεν προχωρά απρόσκοπτα όπως θα ήθελε, παρ’ όλο τον πρωτόγνωρο ολοκληρωτισμό που έχει επιβάλλει με τις συνεχείς προσφυγές στα δικαστήρια, τις προφορικές και γραπτές απειλές των στελεχών του, τον φόβο και τη φημολογία ποινών από τα ΜΜΕ.

Καλούμε:

- Τις ομοσπονδίες ΔΟΕ/ΟΛΜΕ να προκηρύξουν νέα απεργία αποχή κόντρα σε απειλές, δικαστικές αποφάσεις και τη νομιμότητα του ν. Χατζηδάκη με αποφασιστική συνέχιση.

- Όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να προχωρήσουν σε κήρυξη Απεργίας-Αποχής!

- σε κινητοποίηση το τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη με απεργίες/στάσεις εργασίας.

- σε συγκρότηση επιτροπής αγώνα της ΕΛΜΕ για τη στήριξη του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση σε κάθε περιοχή του Πειραιά, σε κάθε σχολείο, αλλά και για την προετοιμασία κεντρικής μάχης. Που, στα πλαίσια των αποφάσεων του σωματείου, οργανώνει απεργιακό ταμείο για τις μάχες που έρχονται.

Ο αγώνας που δίνουμε αφορά τόσο την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και την πάλη ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης, όσο και την ύπαρξη των ίδιων των συνδικάτων μας καθώς και του ιστορικά κεκτημένου δικαιώματος της απεργίας που αμφισβητείται ευθέως με την εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη.

Δηλώνουμε ότι θα δώσουμε μέχρι τη νίκη τον αγώνα ενάντια στο φθηνό, ανταγωνιστικό σχολείο των λίγων, που μεταφέρει τις ευθύνες για τα προβλήματα του σχολείου και την χρηματοδότησή του στους γονείς και τους μαθητές, το σχολείο των αποκλεισμών και της κατηγοριοποίησης, της αμάθειας, της παιδαγωγικής ασφυξίας και της χειραγώγησης εκπαιδευτικών.

ΕΛΜΕ Πειραιά: Εκλογική διακήρυξη, υποψήφιοι της Ενότητας Αντίστασης  Ανατροπής

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search