• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Σε σχολεία του Πειραιά οι Ειδικές Συνεδριάσεις δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω συμμετοχής σε στάση εργασίας

June 24, 2022 375

Μπορεί η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά να είχε προτείνει στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς τη συμμετοχή στην αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση - χειραγώγηση - κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών και σχολείων με τα κατ΄ ευφημισμόν "ενιαία κείμενα", όμως για τις ειδικές συνεδριάσεις αποτίμησης των σχεδίων δράσης αποφάσισε κυλιόμενες στάσεις εργασίας, ώστε να μην πραγματοποιηθούν αυτές οι συνεδριάσεις. Σε αρκετά σχολεία η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη στάση εργασίας  είχε ως αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν οι συνεδριάσεις μπλοκάροντας τις διαδικασίες αξιολόγησης - κατηγοριοποίησης εκπαιδευτικών και σχολείων. Ενδεικτικά και με βάση τις πληροφορίες μας αναφέρουμε ότι δεν πραγματοποιήθηκαν ειδικές συνεδριάσεις στα παρακάτω σχολεία: 2ο Γυμνάσιο Περάματος, 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου, 7ο γυμνάσιο Κερατσινίου, 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Δραπετσώνας, 3ο ΕΠΑΛ Πειραιά, 1ο & 2o ΓΕΛ Κερατσινίου, 8o Πειραιά.  Αλλά και σε σχολεία που πραγματοποιήθηκαν οι συνεδριάσεις η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη στάση εργασίας ήταν μεγάλη. Χαρακτηριστικά η ΕΛΜΕ Πειραιά σε ανακοίνωσή της επισημαίνει μεταξύ άλλων: " Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ αισθάνεται την ανάγκη να απευθύνει θερμό, αγωνιστικό χαιρετισμό στους εκατοντάδες συναδέλφους σε όλο τον Πειραιά, που συμμετείχαν στην στάση εργασίας από τους Συλλόγους Διδασκόντων για την αποτίμηση-αξιολόγηση. Το μήνυμα του Αγώνα ακούστηκε ξανά δυνατά, για μια ακόμα φορά!"

Να σημειώσουμε ακόμα ότι ορισμένοι διευθυντές, όχι μόνο προσκείμενοι στην κυβέρνηση, αλλά και στο κόμμα της αντιπολίτευσης προσπάθησαν να ασκήσουν πιέσεις για να γίνουν οι συνεδριάσεις απειλώντας ότι κάθε μέρα θα συγκαλούν Σύλλογο, χωρίς βέβαια να έχουν αυτό το δικαίωμα. Σε ένα σχολείο η Διεύθυνση επιχείρησε να επιβάλει ως απόφαση την πρόταση των ΣΥΝΕΚ για "ενιαίο κείμενο" και υποχώρησε κάτω από την πίεση των εκπαιδευτικών. Μάλιστα  η συνεδρίαση ήταν διήμερη!

Αναλυτικά η ανακοίνωση

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Η ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΔΥΝΑΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ αισθάνεται την ανάγκη να απευθύνει θερμό, αγωνιστικό χαιρετισμό στους εκατοντάδες συναδέλφους σε όλο τον Πειραιά, που συμμετείχαν στην στάση εργασίας από τους Συλλόγους Διδασκόντων για την αποτίμηση-αξιολόγηση.

Το μήνυμα του Αγώνα ακούστηκε ξανά δυνατά, για μια ακόμα φορά!

Σε ορισμένα σχολεία οι Σύλλογοι Διδασκόντων δεν πραγματοποιήθηκαν, λόγω έλλειψης απαρτίας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις συνάδελφοι δήλωσαν ότι καταψηφίζουν τα κείμενα της αποτίμησης.

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους εκεί στο Υπουργείο και την κυβέρνηση!

Τα σχέδια αυτά δεν έχουν την συναίνεση των εκπαιδευτικών, όσες απειλές και να εκτοξεύσουν. Συνεχίζουμε ενωμένοι, δυνατά, αγωνιστικά.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search