• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί: Καταγγέλλουν την απόλυση του γιατρού Νίκου Σκούφογλου

June 26, 2022 421

 

Δεκάδες εκπαιδευτικά και άλλα σωματεία καταγγέλλουν την απόλυση του γιατρού Νίκου Σκούφογλου. "Πρόκειται για εξόφθαλμη περίπτωση διάκρισης στον χώρο εργασίας και εκδικητικής απόλυσης από μέρους της διοίκησης. Σε μια περίοδο όπου δίνονται κίνητρα σε γιατρούς που υπηρετούν σε παράταση ειδικότητας να παραμείνουν στις θέσεις τους, ο Διοικητής του Ευαγγελισμού εκδικείται τον συνάδελφο για τις κινητοποιήσεις της περασμένης χρονιάς, ενάντια στην περικοπή μισθού του ίδιου και δεύτερου συναδέλφου (για υποκειμενικούς λόγους που περιλάμβαναν τις κατηγορίες περί «απρεπούς και επιθετικής συμπεριφοράς» και «απείθειας» προς τον τότε Αναπληρωτή Διοικητή. Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός είχε καταγγείλει επανειλημμένως τον αυταρχισμό της Διοίκησης του Νοσοκομείου και την επιβολή εξοντωτικής χρηματικής ποινής στους δύο συναδέλφους." Επισημαίνει η ΕΛΜΕ Πειραιά. 

Και η ΟΛΜΕ συμπαραστέκεται στον απολυμένο γιατρό Νίκο Σκούφογλου, ο οποίος εκδιώχθηκε από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»«παρά τη σχετική εισήγηση υπέρ της παράτασης από τον επιστημονικά υπεύθυνο διευθυντή του τμήματος και τον διευθυντή του χειρουργικού τομέα».

Η ΟΛΜΕ απαιτεί μαζικές προσλήψεις υγειονομικών στο δημόσιο σύστημα υγείας, με μόνιμες και αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις και ανάκληση της απόφασης της διοίκησης του Ευαγγελισμού και την συνέχιση της παράτασης του Νίκου Σκούφογλου.

 

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Για την απόλυση του γιατρού Νίκου Σκούφογλου

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απόλυση του γιατρού Νίκου Σκούφογλου από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού. Ο Ν. Σκούφογλου είναι ο μοναδικός γιατρός που υπηρετεί σε παράταση ειδικότητας, στον οποίο αρνήθηκε την ανανέωση της σύμβασής του η διοίκηση του νοσοκομείου παρά τη σχετική εισήγηση υπέρ της παράτασης από τον επιστημονικά υπεύθυνο διευθυντή του τμήματος και τον διευθυντή του χειρουργικού τομέα. 

Πρόκειται για μια εκδικητική απόλυση από μέρους της διοίκησης. Σε μια περίοδο όπου δίνονται κίνητρα σε παρατασιακούς γιατρούς να παραμείνουν στις θέσεις τους η διοίκηση του Ευαγγελισμού εκδικείται τον συνάδελφο για τις κινητοποιήσεις της περασμένης χρονιάς, ενάντια στην περικοπή μισθού του ίδιου και δεύτερου συναδέλφου για λόγους «αγενούς συμπεριφοράς» προς τον τότε αναπληρωτή διοικητή. 

 

Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις υγειονομικών στο δημόσιο σύστημα υγείας, με μόνιμες και αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις. Δεν διαπραγματευόμαστε την ελευθερία των εργαζομένων και των συνδικαλιστών να μιλάνε και να διεκδικούν, χωρίς την απειλή της τιμωρίας από οποιαδήποτε διοίκηση. 

 

Απαιτούμε την ανάκληση της απόφασης της διοίκησης του Ευαγγελισμού και την συνέχιση της παράτασης του συναδέλφου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search