• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η αφίσα της ΟΛΜΕ το 2020 Η αφίσα της ΟΛΜΕ το 2020

Αλχημείες συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΟΛΜΕ: Το 29 μεγαλύτερο από το 37!

November 01, 2022 432

 

Μόλις 29 ΕΛΜΕ έχουν ταχθεί υπέρ των ηλεκτρονικών εκλογών – παρωδία, ενώ 37 κατά και καλούν τους εκπαιδευτικούς σε ΑΠΟΧΗ. Κι όμως οι γραφειοκράτες – πραξικοπηματίες της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ) ανακηρύσσουν τις 29 «πλειοψηφία των ΕΛΜΕ»!

Δεν έχει τέλος η αθλιότητα και ο κατήφορος των συνδικαλιστικών παρατάξεων ΔΑΚΕ(ΝΔ) – ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΠΕΚ (ΠΑΣΟΚ) μπροστά στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για τα υπηρεσιακά συμβούλια που ανακοίνωσε το ΥΠΑΙΘ ότι θα πραγματοποιήσει στις 5 Νοέμβρη. Οι παρατάξεις του φιλοκυβερνητικού συνδικαλισμού, επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά την υπονομευτική και υποτακτική στάση τους απέναντι στις επιδιώξεις του υπουργείου Παιδείας. Με κοινή τους απόφαση συμμετέχουν στην ηλεκτρονική φαρσοκωμωδία, κόντρα στην εκφρασμένη αντίθεση των εκπαιδευτικών με συντριπτικά ποσοστά άνω του 90% το 2020, αποδεικνύει ότι αυτές οι δυνάμεις ούτε μπορούν ούτε και θέλουν να εκφράσουν τα συμφέροντα του εκπαιδευτικού κινήματος. Αντίθετα υπηρετούν μια γραμμή που, όχι μόνο συμβιβάζεται με την κυβερνητική πολιτική, αλλά πολύ περισσότερο ξεπουλά το εκπαιδευτικό κίνημα, τους αγώνες του και παραδίδει τους εκπαιδευτικούς αφοπλισμένους.

ΟΛΜΕ - Αποχή από τις εκλογές - παρωδία! - OlaDeka

Μέγιστο αντιδημοκρατικό ατόπημα διαπράττει η «αγρία τριάδα» των ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ – ΠΕΚ που ξεπουλά τον κλάδο. Δεν υπάρχει πιο τρανταχτή απόδειξη από την πρόσφατη εξέλιξη στην ΟΛΜΕ και την ματαίωση της ΓΣ Προέδρων στις 22/10 με το αστείο και προκλητικό ταυτόχρονα επιχείρημα πως δήθεν δεν έβρισκαν αίθουσα σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο των εκατοντάδων σχολείων και αμφιθεάτρων. Στην πραγματικότητα δεν είχαν το σθένος να αντιμετωπίσουν τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ που κρατούν ψηλά τη σημαία της αποχής.

Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΟΛΜΕ αναφέρει ότι 45 (από τις 86) ΕΛΜΕ έχουν πάρει αποφάσεις υπέρ της συμμετοχής στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, χωρίς να ανακοινώσει τις συγκεκριμένες ΕΛΜΕ.

Η Ομοσπονδία, η οποία στις προηγούμενες ηλεκτρονικές εκλογές ζητούσε την αποχή των εκπαιδευτικών, στις επικείμενες εκλογές (5 Νοεμβρίου) ζητά τη συμμετοχή τους, τονίζοντας ότι «πρόκειται για  απόφαση ευθύνης, ισχυρό πολιτικό μήνυμα για την υπεράσπιση του θεσμού του αιρετού και το μοναδικό τρόπο να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία στα ΥΣ»

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, μετά την διετία αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας που επικράτησε στα υπηρεσιακά συμβούλια, αποφάσισε τη συμμετοχή στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, δεσμευόμενο ταυτόχρονα ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την κατάργηση του νόμου 4728 περί ηλεκτρονικών εκλογών.

Η απόφαση αυτή επικυρώθηκε από τη βάση του κλάδου, καθώς ήδη 45 (από τις 86) ΕΛΜΕ έχουν πάρει αποφάσεις υπέρ της συμμετοχής στις εκλογές, επιβεβαιώνοντας πως είναι επιτακτική η ανάγκη ενεργοποίησης των δημοκρατικών αντανακλαστικών του Κλάδου ενάντια στα σχέδια του ΥΠΑΙΘ για αποδυνάμωση και απαξίωση του ρόλου του αιρετού, ενάντια στην διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, ενάντια στην αδιαφάνεια και την αναξιοκρατία. Πρόκειται για  απόφαση ευθύνης, ισχυρό πολιτικό μήνυμα για την υπεράσπιση του θεσμού του αιρετού και το μοναδικό τρόπο να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία στα ΥΣ.

Στην παρούσα συγκυρία, με τη μαζική συμμετοχή μας στις εκλογές μπορούμε να καταφέρουμε μία ακόμα νίκη. Να πάρουμε τα Υπηρεσιακά Συμβούλια πίσω! Να πάρουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα πίσω! Να εκδιώξουμε με την ψήφο μας όλους τους «ημέτερους» της υπουργού από τα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια!

Είναι στο χέρι μας και είναι ζήτημα δημοκρατίας!

Να αξιοποιήσουμε το όπλο της ψήφου μας για να εκλέξουμε αιρετούς που θα προασπίζονται πραγματικά τα δικαιώματά μας!

Η αποχή από τις εκλογές θα ευνοήσει τους σχεδιασμούς του ΥΠΑΙΘ. Όπως τους ευνοεί και κάθε προσπάθεια συκοφάντησης της ΟΛΜΕ και διασπαστικών κινήσεων από αυτούς που αρνούνται να ταχθούν με το συμφέρον και τις αποφάσεις του κλάδου, επειδή μειοψήφησαν σε αυτές.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους μας να συσπειρωθούν στην Ομοσπονδία και να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές για να εκλέξουν τους αιρετούς εκπροσώπους τους στα ΠΥΣΔΕ, τα ΑΠΥΣΔΕ και το ΚΥΣΔΕ. Με αποφασιστικότητα και ενότητα θα αποκαταστήσουμε τη δημοκρατική λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Γιώργος Κ. Καββαδίας - drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search