Το μήνυμα της δωρεάς μυελού των οστών μετέφεραν μέσα από τη συμμετοχή τους στον 39ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, μέλη του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών δοτών μυελού των οστών «Χάρισε Ζωή» του πανεπιστημίου Πατρών και της Φλόγας, του συλλόγου Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια. Ένας δότης μυελού των οστών και ο λήπτης του δώρου ζωής τερμάτισαν μαζί, πιασμένοι χέρι- χέρι στον Μαραθώνιο.

Το 2018 ο εκπαιδευτικός από τα Γιαννιτσά Γεώργιος Χρυσοστομάκης είχε την τύχη να βρεθεί συμβατός με έναν ασθενή, ο οποίος ήταν στην αναζήτηση για ξένο δότη με στόχο την μεταμόσχευση μυελού των οστών. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε, ο λήπτης που δέχτηκε την μεταμόσχευση μυελού των οστών σήμερα είναι πολύ καλά κι έτσι δότης και λήπτης εξέφρασαν από κοινού την επιθυμία να γίνει άρση του απορρήτου και να γνωριστούν προσωπικά. Επειδή, ο κ. Χρυσοστομάκης είναι δρομέας και θα συμμετείχε στον 39ο Κλασικό Μαραθώνιο, είχε την ιδέα η συνάντηση και η γνωριμία των δύο ανδρών να γίνει στον Μαραθώνιο και να "τρέξουν" μαζί τα τελευταία 100 μέτρα. Όπως και έγινε. Η συνάντηση αυτή συνδέεται με την επιθυμία των δύο ανθρώπων αυτών να ευαισθητοποιηθεί περισσότερος κόσμος για το θέμα της δωρεάς μυελού των οστών. Ο κ. Χρυσοστομάκης τυποποιήθηκε συμβατός με τον Νίκο έχοντας γίνει εθελοντής δότης στο Χάρισε Ζωή, ενώ η τυποποίηση έγινε με δωρεά της Φλόγας. 

«Σήμερα είμαστε εδώ να το γιορτάσουμε στο Καλλιμάρμαρο ως Μαραθωνοδρόμοι, στέλνοντας το μήνυμα ότι η ζωή είναι ωραία και πρέπει να γίνουμε δότες μυελού των οστών και να χαρίζουμε ζωή», δήλωσε ο Γεώργιος Χρυσοστομάκης. 

Ο Γιώργος και ο Νίκος αποχώρησαν μαζί από το Στάδιο κάτω από τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα του κόσμου και δεν απέκλεισαν του χρόνου να τρέξουν παρέα τη διαδρομή των 5 χλμ.

Μαραθώνιος