• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί Πειραιά: Για τους μαθητές στη Γαύδο και τη «λύση» που βρέθηκε

January 12, 2023 316

 

"Τα συστημικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν ότι μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού, «βρέθηκε λύση» στο πρόβλημα των δύο μαθητών της Α’ Γυμνασίου στην Γαύδο, που δεν έκαναν μαθήματα από την αρχή της χρονιάς, μιας και δεν είχαν δυνατότητα να μεταφερθούν στην Παλαιόχωρα. Και ποια ήταν αυτή η λύση; Ότι θα κάνουν τηλεκπαίδευση και θα πηγαίνουν στην Παλαιόχωρα μόνο για εξετάσεις!

Πρόκειται αναμφίβολα για μια θρασύτατη αντιστροφή της πραγματικότητας. Η κυβέρνηση και το σύστημα χρησιμοποιούν για άλλη μια φορά τα προβλήματα που η πολιτική τους γεννάει (στην προκειμένη περίπτωση την ερήμωση της επαρχίας και την μόνιμη αδιοριστία), για να κλιμακώσουν την αντιλαϊκή επίθεσή τους.

Φαίνεται για μια ακόμα φορά η κυνική χρησιμοποίηση της ταξικής και τοξικής τηλε-«εκπαίδευσης» ως χρήσιμο πολυεργαλείο ενάντια στα δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών. Αφού χρησιμοποιήθηκε για να διαλύσει μια μαθητική γενιά και να οξύνει τους ταξικούς αποκλεισμούς, αφού χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο απεργοσπασίας των μαθητικών καταλήψεων, τώρα ανοίγει ο δρόμος για την χρησιμοποίησή της στην κατεύθυνση του περιορισμού των αναγκαίων διορισμών." 

Επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε κείμενο που κατέθεσε η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής στη χθεσινή (Τετάρτη 12/1) συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά. Το κείμενο δεν ψηφίστηκε από ΠΑΜΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ

Αναλυτικά το κείμενο:

Για τους μαθητές στη Γαύδο και τη «λύση» που βρέθηκε

Η κρίση ως ευκαιρία για το σύστημα και η χρησιμοποίηση της τηλε-«εκπαίδευσης» ΚΑΙ ενάντια στους διορισμούς

Τα συστημικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν ότι μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού, «βρέθηκε λύση» στο πρόβλημα των δύο μαθητών της Α’ Γυμνασίου στην Γαύδο, που δεν έκαναν μαθήματα από την αρχή της χρονιάς, μιας και δεν είχαν δυνατότητα να μεταφερθούν στην Παλαιόχωρα. Και ποια ήταν αυτή η λύση; Ότι θα κάνουν τηλεκπαίδευση και θα πηγαίνουν στην Παλαιόχωρα μόνο για εξετάσεις!

Πρόκειται αναμφίβολα για μια θρασύτατη αντιστροφή της πραγματικότητας. Η κυβέρνηση και το σύστημα χρησιμοποιούν για άλλη μια φορά τα προβλήματα που η πολιτική τους γεννάει (στην προκειμένη περίπτωση την ερήμωση της επαρχίας και την μόνιμη αδιοριστία), για να κλιμακώσουν την αντιλαϊκή επίθεσή τους.

Φαίνεται για μια ακόμα φορά η κυνική χρησιμοποίηση της ταξικής και τοξικής τηλε-«εκπαίδευσης» ως χρήσιμο πολυεργαλείο ενάντια στα δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών. Αφού χρησιμοποιήθηκε για να διαλύσει μια μαθητική γενιά και να οξύνει τους ταξικούς αποκλεισμούς, αφού χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο απεργοσπασίας των μαθητικών καταλήψεων, τώρα ανοίγει ο δρόμος για την χρησιμοποίησή της στην κατεύθυνση του περιορισμού των αναγκαίων διορισμών.

Θα θυμίσουμε, άλλωστε, ότι τον δρόμο τον άνοιξε βουλευτής της κυβέρνησης, η οποία πριν λίγο καιρό είχε ζητήσει να δημιουργηθούν μόνιμες δομές τηλεκπαίδευσης στα μικρά νησιά (αντί διορισμών), αλλά και αυτές τις μέρες, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που ζήτησε κάτι ανάλογο.

Φάνηκαν, επίσης, για μια ακόμα φορά οι υπηρεσίες που πρόσφεραν διάφορες συνδικαλιστικές ηγεσίες στην κυβέρνηση και το σύστημα όταν έσπευσαν να γίνουν απολογητές της τηλε-«εκπαίδευσης» και της τηλε-εργασίας.

· Η τηλε-«εκπαίδευση» δεν είναι εκπαίδευση, είναι επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των μαθητών στο δωεράν – δημόσιο σχολείο και στα δικαιώματα των εκπαιδευτικών στην μόνιμη – σταθερή δουλειά.

· Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών σε ΟΛΗ τη χώρα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search