Οι διαδηλωτές /τριες συγκεντρώθηκαν έξω από το Μέγαρο Μουσικής, το απόγευμα της Δευτέρας, την ώρα που το Υπουργείου Παιδείας πραγματοποιεί εκδήλωση με τίτλο «4 Χρόνια Έργο για την Παιδεία. Αλλαγή Στην Πράξη», με την παρουσία και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, όρθια άτομα και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 13 άτομα, όρθια άτομα και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, όρθια άτομα και εξωτερικοί χώροι

Έξω από το Μέγαρο, συγκεντρώθηκαν εκπαιδευτικοί, φοιτητικοί σύλλογοι και σπουδαστές/στριες καλλιτεχνικών σχολών. Οι διαδηλωτές δέχθηκαν σειρά επιθέσεων από τις αστυνομικές δυνάμεις, με γκλομπ και χημικά, που αποτυπώθηκαν και σε βίντεο.

 

 

 

«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, σε διαδήλωση εκπαιδευτικοί, φοιτητές, καλλιτέχνες, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, έξω από το Μέγαρο Μουσικής, όπου η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει τα 4 χρόνια του έργου της στην Παιδεία. Είχαμε δύο φορές επίθεση από τα ΜΑΤ, τη μια με δακρυγόνα, τη δεύτερη και με γλομπιές και ξύλο στους εκπαιδευτικούς. Μάλιστα, ένας εκπαιδευτικός έχει τραυματιστεί στο μάτι»

«Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι αυτή είναι η πολιτική τους. Επίθεση και ξύλο στους εκπαιδευτικούς, αυτός είναι ο τρόπος της “μόρφωσής” τους. Εμείς μένουμε εδώ, δεν φεύγουμε, προσπαθουμε να ακουστούν τα συνθήματά μας και η αντίδρασή μας σε όλο αυτό που πάνε να φέρουν και παρουσιάζουν ως μία πολύ καλή “μεταρρύθμιση”. Δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε. Καταλαβαίνουμε ότι η πολιτική τους είναι επίθεση, ξύλο και τρομοκρατία»

Έχουμε χρέος απέναντι στις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που στις 15/2 βγήκαν στο δρόμο να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις για την ανατροπή της αξιολόγησης και της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και του σχολείου της αγοράς της ΕΕ και του ΟΟΣΑ αλλά και της αντεργατικής πολιτικής της φτώχειας της ακρίβειας και της απογείωσης της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων για την κερδοφορία των οικονομικών ελίτ.

ΔΕ ΘΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ