• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αλληλεγγύη από Δασκάλους & Γονείς στον εκπαιδευτικό που «δέχθηκε επίθεση από οικογένεια μαθητή»

April 07, 2023 617

Την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον  καθηγητή του Γυμνασίου Περίστασης, που  «δέχθηκε επίθεση από οικογένεια μαθητή» – σύμφωνα με καταγγελία της ΕΛΜΕ Πιερίας –  βρίσκεται και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και οι γονείς

Σε ψήφισμα συμπαράστασης, ο ΣΕΠΕ Πιερίας αναφέρει:

«Με το από 29/03/2023 έγγραφο της ΕΛΜΕ Πιερίας πληροφορηθήκαμε ότι στο Γυμνάσιο της Περίστασης Πιερίας, εκπαιδευτικός, συνάδελφός μας, που υπηρετεί σε αυτό, δέχθηκε απρόκλητη  επίθεση οικογένειας μαθητή, επειδή απλά, επιτελώντας το λειτούργημά του, προσπάθησε να αποκαταστήσει την ηρεμία μέσα στη σχολική τάξη. Το επεισόδιο της απρόκλητης επίθεσης σε  βάρος του συναδέλφου μας, έλαβε χώρα την Τρίτη 21-02-2023 εντός του σχολικού χώρου  του Γυμνασίου Περίστασης, κατά τη διάρκεια λειτουργίας του ωρολογίου προγράμματος και είχε  ως αποτέλεσμα την δικαστική προσφυγή των εμπλεκομένων.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο που δέχτηκε  την βίαια αυτή επίθεση.

Καταδικάζουμε κάθε περιστατικό βίας σε βάρος εκπαιδευτικών μέσα και έξω από τα σχολεία.

Καλούμε την Ομοσπονδία μας να προβεί σε ανακοίνωση συμπαράστασης προς το συνάδελφο της Β/θμιας Εκπ/σης, με κοινοποίησή της σε ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ της χώρας.».

Καταδικάζει ο Σύλλογος Γονέων

Μετά το πρόσφατο περιστατικό βίας, που σημειώθηκε μεταξύ μαθητών και στη συνέχεια μεταξύ οικογένειας μαθητή και εκπαιδευτικού του σχολείου μας, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Περίστασης καταδικάζει κάθε μορφή βίας και εκφοβισμού και μάλιστα  όταν τέτοιου είδους συμπεριφορά διαδραματίζεται στο πλαίσιο της σχολικής κοινότητας. 

Το σχολείο πρέπει να είναι χώρος ανάπτυξης και καλλιέργειας δημοκρατικών αξιών και πολιτισμένης συνύπαρξης. Φαινόμενα άλογης και προκλητικής συμπεριφοράς δεν έχουν θέση στο  σχολείο! 

Γονείς και εκπαιδευτικοί οφείλουμε να διευθετούμε τα παρουσιαζόμενα κάθε φορά προβλήματα μέσω διαλόγου, κατανόησης και λογικής. Γιατί μόνο με το σωστό παράδειγμά μας μπορούμε  να επηρεάζουμε, να εμπνέουμε και να διδάσκουμε τα παιδιά μας. 

Καλούμε την πολιτεία να βοηθήσει γονείς και εκπαιδευτικούς που ανησυχούν και αγωνιούν για  μια ομαλή σχολική ζωή.  

Με εκτίμηση 

Το Δ.Σ. 

Βικτωρία Μπεκιροπούλου,  Ελπίδα Χατζή,  Νίκος Κωτίδης,  Σάρρα Γανωτή,  Αλίνα Μπέλας,  Μαρία Θεοχαροπούλου,  Ματίνα Παπαδοπούλου. 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search