• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εξώδικο στην Κεραμέως για τη μη συμμετοχή στο Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα

June 20, 2023 658

Αυξάνονται οι αντιδράσεις για τον αποκλεισμό των ελληνικών σχολείων από το Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που θα γίνει στο Μαρόκο σε λίγες εβδομάδες.

Οι γονείς και οι μαθήτριες σχολείου της Ανατολικής Θεσσαλονίκης που κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, έστειλαν εξώδικο προς το Υπουργείο Παιδείας, την τέως Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως αλλά και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, ψάχνοντας να βρουν το δίκιο τους.

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια ακριβώς θέση βρίσκεται και το Λύκειο Γαζίου, οι μαθητές του οποίου αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας αλλά δε θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στο Παγκόσμιο.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος Ανδρέας Ταγαράκης, ο οποίος εκπροσωπεί τους γονείς του Σχολείου της Ανατολικής Θεσσαλονίκης «η συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου είναι παντελώς αναιτιολόγητη, αφού πρώτη φορά από το έτος 2015 αποφασίστηκε, προφανώς κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής, να μη δηλώσει η Ελλάδα συμμετοχή στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα, απόφαση που όχι απλά απογοήτευσε τις πρωταθλήτριες Μαθήτριες, αλλά ακόμα περισσότερο τους στερεί τα κίνητρα Εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο που η Νομοθεσία παρέχει σε όλους ανεξαιρέτως του μαθητές, σε περίπτωση διάκρισής τους σε Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα».

Για αυτό το λόγο, όπως σημείωσε, οι γονείς των μαθητριών έχουν ήδη αποστείλει Εξώδικο Διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας, την τέως Υπουργό παιδείας κ. Κεραμέως αλλά και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, αναμένοντας να διορθωθεί η συγκεκριμένη αβλεψία είτε με την – έστω και εκπρόθεσμη – δήλωση συμμετοχής, είτε με νομοθετική παρέμβαση χορήγησης των ιδίων προνομίων που είχαν οι μαθητές όλων των προηγουμένων ετών, στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα συμμετοχής στα παγκόσμια πρωταθλήματα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search