• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Ένας 22χρονος νεκρός σε επεισόδια από χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

August 08, 2023 986
Ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός έπειτα από τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ από οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Σε τραγωδία με έναν νεκρό και αρκετούς τραυματίες εξελίχθηκαν τα άγρια επεισόδια που έλαβαν χώρα αργά το βράδυ την Δευτέρας έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια με τους οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεπ.

Ο νεαρός Έλληνας διακομίσθηκε μαζί με άλλους οπαδούς στον Ερυθρό Σταυρό, έχοντας τραυματιστεί σοβαρά από μαχαίρι και δυστυχώς σήμερα, ξημερώματα Τρίτης, υπέκυψε στα τραύματα του.

«Βραδινές ώρες εξωτερικά του γηπέδου «opap arena» στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από συμπλοκή μεταξύ οπαδών, τραυματισμένο άτομο από αιχμηρό αντικείμενο διεκομίσθη στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά του» αναφέρεται στην ενημέρωση της Αστυνομίας.

Σοβαρά τραύματα φέρουν, σύμφωνα με πηγές, και δύο αλλοδαποί, 20 ετών, που μεταφέρθηκαν στο Ερυθρό Σταυρό.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 83 προσαγωγές, κατά κύριο λόγο οπαδών της Ντιναμό, καθώς και χούλιγκαν του ΠΑΟ, που φέρεται να συμμετείχαν στα επεισόδια μαζί με τους Κροάτες, εναντίον των οπαδών της ΑΕΚ.

Μέγα ζήτημα προκύπτει από το γεγονός ότι οι 200 οπαδοί της Ντιναμό κατάφεραν να φτάσουν από την Κροατία μέχρι την Φιλαδέλφεια χωρίς να συναντήσουν εμπόδια παρά την απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων από την Κροατία που επέβαλε η UEFA, ενόψει του σημερινού αγώνα.

Οι πληροφορίες θέλουν οι Κροάτες σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Ντιναμό να ξεκινούν οδικώς από την κροατική πρωτεύουσα και να φτάνουν μέχρι την Νέα Φιλαδέλφεια, ένα 24ωρο πριν από την αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ για τα προκριματικά του Champions League.

Βίντεο και φωτογραφίες τους δείχνουν να μετακινούνται σε κάποια σημεία οργανωμένα και να φτάνουν στην Αθήνα σε αυτοκινητοπομπή, γεγονός που προκαλεί κρίσιμα ερωτήματα για τη στάση και τα μέτρα ασφαλείας που έλαβαν οι Αρχές.

Οι οργανωμένοι της Ντιναμό έφθασαν γρήγορα έξω από το γήπεδο και γύρω στις 23:00 επιτέθηκαν σε φιλάθλους της ΑΕΚ.

Ξέσπασε άγρια συμπλοκή, με βόμβες μολότοφ, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα.

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που κατέστειλαν τα επεισόδια κάνοντας χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν σε 83 προσαγωγές εμπλεκομένων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και ανακρίνονται, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης του μαχαιρώματος και να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης, για την οποία σχηματίζεται δικογραφία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

UEFA και αστυνομία

Η UEFA, από την αρχή είχε αποφασίσει να μη γίνει μετακίνηση οπαδών, έχοντας γνώση της κατάστασης.
Η κυβέρνηση, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας έχουν τεράστιες ευθύνες. Άφησε ανενόχλητους τους μαχαιροβγάλτες νεοναζί να διασχίσουν σχεδόν όλη τη χώρα ανενόχλητοι.
Τελικά φαίνεται ότι η φύλαξη των συνόρων αφορά μόνο τους ανέστιους και τους ξεσπιτωμένους και όχι οργανωμένες συμμορίες φασιστών, που μπορούν παρά τις απαγορεύσεις να μετακινούνται χωρίς δυσκολία ανάμεσα σε Ευρωπαϊκά ( ! ) κράτη βιαιοπραγώντας κατά αμέριμνων πολιτών και κατασφάζοντας ένα 22χρονο παιδί.
Τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο;
Τον σκότωσαν για τον φασισμό.
Μαύρη μέρα Αυγούστου.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search