• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

" 'Ακρως προσβλητικός ο "επιμορφωτής" - Αποχώρησαν οι εκπαιδευτικοί

September 09, 2023 5296

Tην Τρίτη 5/9/2023 πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο: «Το Σχολείο ως Οργανισμός και Κοινότητα Μάθησης», για τους διευθυντές, υποδιευθυντές κι εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων ευθύνης της Συμβούλου Εκπαίδευσης κας Βασιλικής Παπαδοπούλου. Την εισήγηση έκανε ο Δρ. Γ. Πασιάς, ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ. 

 

Ο εν λόγω καθηγητής ισχυρίστηκε ότι κύρια αιτία υποβάθμισης της Δημόσιας εκπαίδευσης είναι η απουσία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών(!!!)…και όχι η πλήρης διαχρονικά απαξίωσή της από την Πολιτεία. Άκρως προκλητικά τόνισε ότι δε γίνεται να περιμένουν οι εκπαιδευτικοί να αλλάξουν τα «κακώς κείμενα» (βλέπε τάξεις σε κοντέινερ, πολυπληθή τμήματα, χωρίς παράλληλη στήριξη και τμήματα ένταξης, εργασιακή ομηρία και μισθοί πείνας), για να περάσει η Αξιολόγηση, τονίζοντας μάλιστα ότι αυτή είναι η κατάσταση και αν δεν συμφωνούν ας μην επέλεγαν να διδάξουν !!!...

Η ανακοίνωση  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ  Ανατολικής Αττικής  «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Άκρως προσβλητικός προς τους εκπαιδευτικούς ο εισηγητής – κομιστής της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής στην επιμορφωτική συνάντηση της Τρίτης  5/9

Συνάδελφοι,    

την Τρίτη 5/9/2023 πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο: «Το Σχολείο ως Οργανισμός και Κοινότητα Μάθησης», για τους διευθυντές, υποδιευθυντές κι εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων ευθύνης της Συμβούλου Εκπαίδευσης κας Βασιλικής Παπαδοπούλου. Την εισήγηση έκανε ο Δρ. Γ. Πασιάς, ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ. 

 

Χαιρετίζουμε την αξιοπρεπή στάση των συναδέλφων που αποχώρησαν από την αίθουσα κατά τη διάρκεια της εισήγησης, καθώς ο κ. Πασιάς εκφράστηκε προσβλητικά  αναφερόμενος στους συναδέλφους, στην ποιότητα του διδακτικού τους έργου και έκλινε σε όλες τις πτώσεις την “Αξιολόγηση”. Ο εν λόγω καθηγητής είχε το θράσος να ισχυριστεί ότι κύρια αιτία υποβάθμισης της Δημόσιας εκπαίδευσης είναι η απουσία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών(!!!)…και όχι η πλήρης διαχρονικά απαξίωσή της από την Πολιτεία. Άκρως προκλητικά τόνισε ότι δε γίνεται να περιμένουμε οι εκπαιδευτικοί να αλλάξουν τα «κακώς κείμενα» (βλέπε τάξεις σε κοντέινερ, πολυπληθή τμήματα, χωρίς παράλληλη στήριξη και τμήματα ένταξης, εργασιακή ομηρία και μισθοί πείνας), για να περάσει η Αξιολόγηση, τονίζοντας μάλιστα ότι αυτή είναι η κατάσταση και αν δεν συμφωνούμε ας μην επιλέγαμε να διδάξουμε !!!...

Συνοψίζοντας, ως κομιστής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, παρουσίασε  το Σχολείο ως Οργανισμό και κοινότητα μάθησης άρρηκτα δεμένο με την Αξιολόγηση και το συνεχώς εμπλουτιζόμενο portfolio του εκπαιδευτικού. 

Μεγάλη είναι η ευθύνη που φέρει η Σύμβουλος Εκπαίδευσης. Αντί να προγραμματίσει επιμορφωτική συνάντηση που αφορά στην ουσία της παιδαγωγικής πράξης, χρησιμοποίησε τον θεσμικό της ρόλο για την προώθηση της Αξιολόγησης, επιλέγοντας σχετικό με το θέμα εισηγητή. Το γεγονός έρχεται να προστεθεί στη προσπάθειά της, την χρονιά που πέρασε, να χειραγωγήσει εκπαιδευτικό, ώστε να δεχτεί να αξιολογηθεί, παρά το γεγονός ότι η τελευταία αρχικά είχε υπογράψει τη σχετική δήλωση για Απεργία – Αποχή.

Γνωστοποιούμε σε όλους τους τόνους, ότι το συντριπτικό ποσοστό στον Σύλλογό μας της Απεργίας – Αποχής από κάθε διαδικασία αξιολόγησης καθιστά ξεκάθαρο ότι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν αυταπάτες και ότι η Αξιολόγηση δε θα περάσει.

Επιμορφωτές….σε πολλά εισαγωγικά… όπως ο εισηγητής της επιμορφωτικής συνάντησης της Τρίτης 5/9, είναι ανεπιθύμητοι  στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αν. Αττικής « ο Σωκράτης».

Για το Δ.Σ.

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                                  ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ   

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search