• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Καλούμε σε κινητοποίηση την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στις 9 π.μ. στο Συνεδριακό κέντρο του ΠΑΔΑ( Θηβών & Π. Ράλλη 250, Αιγάλεω) στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Ομίλου Πουκαμισάς: Λιοντάρι στην κερδοφορία...γατάκι στους μισθούς

September 09, 2023 892

Καλούμε σε κινητοποίηση  την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στις 9 π.μ. στο Συνεδριακό κέντρο του ΠΑΔΑ( Θηβών & Π. Ράλλη 250, Αιγάλεω) στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Ομίλου

Πουκαμισάς: Λιοντάρι στην κερδοφορία...γατάκι στους μισθούς

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον Όμιλο εδώ και τώρα!

Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης με την επέλαση μίας σειράς αντεργατικών νόμων και μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων μέσα στα χρόνια, -όπως είναι η ψήφιση τροπολογίας για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας τον Απρίλιο του 2022- είναι δώρα στα κέρδη των εργοδοτών και ταυτόχρονα ταφόπλακα στα εργασιακά μας δικαιώματα και ελευθερίες.

 

Η πραγματική κατάσταση στον Όμιλο Πουκαμισά

Οργάνωση στη σωματειακή επιτροπή των εργαζομένων του ομίλου

Η απουσία Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο έχει απογειώσει τα επίπεδα εξαθλίωσης για τους εργαζόμενους στα φροντιστήρια, αλλά και τα παραδείγματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας, αφού επιτρέπεται στον εκάστοτε εργοδότη να δρα ανεξέλεγκτα. Στην πορεία αγωνιστικής διεκδίκησης για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ απευθυνθήκαμε στον Όμιλο Πουκαμισάς και ταυτόχρονα συγκροτήθηκε σωματειακή επιτροπή εργαζομένων στον Όμιλο. Στόχος της επιτροπής ήταν να συζητήσουμε τα κοινά εργασιακά προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές διεκδίκησης στον Όμιλο. Κοινός τόπος της κουβέντας αυτής, ήταν τα εξωδιδακτικά καθήκοντα, οι αμέτρητες συνελεύσεις ειδικότητας, οι κάθε λογής συναντήσεις – meetings με τους διευθυντές των μονάδων, οι πολύωρες ενημερώσεις γονέων, τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι απλήρωτες ώρες εργασίας. Παράλληλα, από τα πιο βασικά ζητήματα που απασχόλησαν την επιτροπή είναι το πολύ χαμηλό ωρομίσθιο που λαμβάνουμε ως καθηγητές.

Έπειτα από παρέμβαση του σωματείου, η εργοδοσία προέβη σε κάποιες μικρές διορθωτικές αλλαγές για τα παραπάνω, δημιουργώντας έναν νέο διαχωρισμό σχετικά με τους νεοπροσληφθεντες καθηγητές, που θα πρέπει να τηρούν στο ακέραιο όλα αυτά τα καθήκοντα για τα δύο πρώτα χρόνια εργασίας τους στον Όμιλο. Ταυτόχρονα, για το κυρίαρχο ζήτημα του ωρομισθίου ούτε κουβέντα. Η εργοδοσία φαίνεται να μην έχει καταλάβει ποια είναι η πραγματικότητα που βιώνει το σύνολο των εργαζομένων, ενώ κάθε φορά που συνάδελφος ή συναδέλφισσα ζητά αύξηση ή βελτίωση των συνθηκών στον Όμιλο, η απάντησή του είναι ότι εδώ δίνονται τα νόμιμα. Η αλήθεια είναι ότι όντως στον Όμιλο Πουκαμισά οι εργαζόμενοι αμείβονται με το νόμιμο ωρομίσθιο, αλλά δε θα βαφτίσουμε τις αυτονόητες υποχρεώσεις των εργοδοτών χάρη προς τους συναδέλφους. Ακούμε διαρκώς νέες μονάδες του Ομίλου να ανοίγουν, νέες επενδυτικές ευκαιρίες, το “πετυχημένο” μοντέλο του franchising, αλλά για αυξήσεις στους μισθούς και σταθερές εργασιακές συνθήκες, τίποτα.

Οι «μαύρες λίστες» και η στοχοποίηση των εργαζομένων στο παράρτημα της Ηλιούπολης

Αρκεί να θυμηθούμε το παράδειγμα στο παράρτημα της Ηλιούπολης την περασμένη χρονιά, όπου ο πολυδιαφημιζόμενος ως «ο μεγαλύτερος Όμιλος φροντιστηρίων της χώρας» επέβαλε πρόστιμο στο συγκεκριμένο παράρτημα, λόγω παραβίασης των συμφωνηθέντων, του τύπου «κάποιος είχε γράψει σε πίνακα», πράγμα που απαγορεύεται ρητά.

Τότε το franchise αρνήθηκε να πληρώσει το ποσό, αποχωρώντας από τον Όμιλο και οι εργαζόμενοι ουσιαστικά εξαναγκάστηκαν από τον Όμιλο να αποχωρήσουν- παραιτηθούν από το συγκεκριμένο φροντιστήριο (που έχει ήδη αλλάξει επωνυμία και συνεχίζει τη λειτουργία του), διαφορετικά δεν θα γινόταν ανανέωση της σύμβασης για το καλοκαίρι ούτε επαναπρόσληψη από τη νέα σχολική χρονιά, καθώς θα αποκλειστούν συνολικά από τον Όμιλο. Οι συνάδελφοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν ενέδωσαν, αλλά διεκδικούσαν το αυτονόητο. Να μην εργαλειοποιηθούν στον ανταγωνισμό μεταξύ επιχειρηματιών και να έχουν την απολύτως ελεύθερη επιλογή του χώρου εργασίας τους. Μετά από επανειλημμένη άρνηση της διοίκησης να συναντήσει το σωματείο, ο διευθυντής και αντιπρόεδρος του Ομίλου σε κινητοποίηση που διοργανώθηκε με αφορμή το περιστατικό δήλωσε ότι θα ξαναπροσλάβει τους συγκεκριμένους εργαζόμενους. Η δέσμευση αυτή βέβαια, δεν υλοποιήθηκε ποτέ και οι απολυμένοι συνάδελφοι δεν κλήθηκαν ποτέ για ανανέωση των συμβάσεων τους, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να αναζητήσουν δουλειά σε άλλα φροντιστήρια.

Οργάνωση και πάλη με το σωματείο μας για υπογραφή ΣΣΕ

Όλη αυτή τη περίοδο ο Όμιλος Πουκαμισά αρνείται να συζητήσει με το σωματείο μας, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη υπόθεση αλλά και για την πρόταση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που του έχουμε αποστείλει. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο μεγαλύτερος όμιλος φροντιστηρίων επιλέγει να λειτουργεί σε ένα περιβάλλον που του εξασφαλίζει την πλήρη εκμετάλλευση των εργαζομένων. Δηλώνει σε κάθε τόνο ότι «είναι ο πιο νόμιμος απ’ όλους», αλλά άραγε πόσο νόμιμο είναι να δημιουργούνται, όπως φάνηκε και μετά το περιστατικό της Ηλιούπολης, άτυπες «μαύρες λίστες» ; Το μόνο σίγουρο από μεριάς μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας, μέσα στον εργασιακό μας χώρο και να διεκδικούμε όσα μας αναλογούν, κόντρα σε οποιαδήποτε απειλή και φοβέρα.

Μέσα από τις γραμμές του σωματείου μας μπορούμε να αντιπαλέψουμε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον Όμιλο. Να διεκδικήσουμε και να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας που να αντιστοιχούν στις ανάγκες μας.

Παλεύουμε:

Κόντρα στη λογική των «μαύρων λιστών» και κάθε εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Για την υπογραφή και κατοχύρωση Συλλογικής σύμβασης εργασίας στον κλάδο με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας- Συμμετέχουμε στη σωματειακή επιτροπή εργαζομένων στον Όμιλο Πουκαμισάς

ΣΕΦΚ – Κλαδικό σωματείο εργαζομένων την ιδιωτική εκπαίδευση

Sefk.gr / This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. / 6933250297 / Λόντου 6, Αθήνα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search