• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αναβολή αγιασμού σε σχολεία της Αίγινας που πλημμύρισαν!

September 09, 2023 661

 

Δεν είναι μόνο τα σχολειά  περιοχών της Θεσσαλίας, όπου θα αναβληθεί ο αγιασμό λόγω της επέλαση της κακοκαιρίας Daniel και των καταστροφών που προκλήθηκαν πιάνοντας στον ύπνο την κυβέρνηση και το «επιτελικό» κράτος.  Τρία σχολεία της Αίγινας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Συγκεκριμένα αναστέλλεται η τελετή αγιασμού και η λειτουργία του 1ου Καποδιστριακού Γυμνασίου Αίγινας, του ΕΠΑΛ και του ΙΕΚ Αίγινας μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών από τη «θεομηνία».

aigina plimmires

Με την απόφαση δημάρχου 451 / 2023 που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 8/9 το μεσημέρι, αναστέλλεται η τελετή Αγιασμού και η λειτουργία του 1ου Καποδιστριακού Γυμνασίου Αίγινας, του ΕΠΑΛ και του ΙΕΚ Αίγινας μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών, από τη «θεομηνία» της 5ης και 6ης Σεπτεμβρίου 2023.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει τα ακόλουθα:

Αναστέλλουμε την τελετή Αγιασμού και την λειτουργία στις σχολικές μονάδες: α) 1ο Καποδιστριακό Γυμνάσιο Αίγινας, β) ΕΠΑΛ Αίγινας και γ) ΙΕΚ Αίγινας μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία της 5ης & 6ης Σεπτεμβρίου 2023.

Επίσης σε λίμνη, όπως συχνά συμβαίνει με μια απλή βροχόπτωση έχει μετατραπεί ο υπόγειος χώρος του 1ου ΓΕΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα το προαύλιο του 2ου Γυμνασίου Περάματος γέμισε βοθρολύματα.

Ωστόσο, τα προβλήματα αυτά δεν αποτελούν προτεραιότητα για την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και τη ΔΙΔΕ που έχουν ως προτεραιότητα την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης έχοντας εξαπολύσει προγκρόμ πειθαρχικών διώξεων και ΄κηρύσσοντας ουσιαστικά τον Πειραιά σε ζώνη περιορισμένης ή απαγορευμένης συνδικαλιστικής δράσης. Αντίθετα χτυπάει κόκκινο η αδιαφορία του στη διασφάλιση ανθρώπινων και ασφαλών συνθηκών για εκπαιδευτικούς και μαθητές μέσα στα σχολεία. 

Είναι φανερό ότι η απάντηση στα προβλήματα από την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, την κυβέρνηση της ΝΔ και τον διοικητικό μηχανισμό της εκπαίδευσης (ΔΙΔΕ) είναι ο αυταρχισμός, οι προσφυγές στα δικαστήρια και οι εκβιασμοί!  Άλλωστε τα φαινόμενα αυταρχισμού Διευθυντών ΔΕ και διοικητικού μηχανισμού είναι στην ημερήσια διάταξη και ανατανακλούν τη γενικότερη πολιτική της φτώχειας, της γενικευμένης ακρίβειας, της καταστολή, των απαγορεύσεων, της αστυνομοκρατίας, των αντιδημοκρατικών νόμων και της περιστολής των κάθε είδους λαϊκών, εργατικών και νεολαιίστικων δικαιωμάτων.

 

Φωτογραφία του Σταύρου Ρωπαΐτη από το ρεπορτάζ του Aegina Portal, το απόγευμα της 6ης Σεπτεμβρίου 2023.

 

Δραπανι-φόρος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search