• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί: Αλληλεγγύη και αγώνας!

September 13, 2023 699

Δεκάδες εκπαιδευτικά και άλλα σωαμτεία εκφράζουν με ψηφίσματά τους την αλλήλεγγύη τους "στους συγγενείς των θυμάτων στις πληττόμενες από τις πλημμύρες περιοχές του Θεσσαλικού κάμπου, αλλά και σε όλους τους κατοίκους της περιοχής που είδαν τα σπίτια, τις περιουσίες, τα νοικοκυριά, τις καλλιέργειες και τα κοπάδια τους να καταστρέφονται μπροστά στην επέλαση της πλημμύρας, ενώ το «επιτελικό κράτος» της ΝΔ επιβεβαίωνε ξανά, με τον πιο προκλητικό τρόπο, την πλήρη αδιαφορία του για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των λαϊκών στρωμάτων."

Ενδεικτικά παραθέτουμε τα ψηφίσματα των ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Γ΄ Θεσσαλονίκης και της ΟΛΜΕ

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΧΩΡΙΩΝ, ΤΟΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΑΒΟΗΘΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή του στους συγγενείς των θυμάτων στις πληττόμενες από τις πλημμύρες περιοχές του Θεσσαλικού κάμπου, αλλά και σε όλους τους κατοίκους της περιοχής που είδαν τα σπίτια, τις περιουσίες, τα νοικοκυριά, τις καλλιέργειες και τα κοπάδια τους να καταστρέφονται μπροστά στην επέλαση της πλημμύρας, ενώ το «επιτελικό κράτος» της ΝΔ επιβεβαίωνε ξανά, με τον πιο προκλητικό τρόπο, την πλήρη αδιαφορία του για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των λαϊκών στρωμάτων.

Ειδικότερα, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση διαβεβαίωνε λίγες μέρες πριν ότι είναι «έτοιμη» για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Daniel, στην πράξη απέδειξε, για άλλη μια φορά, ότι ήταν απλώς έτοιμη να παίξει τον ίδιο εγκληματικό ρόλο που διαδραμάτισε και στις πρόσφατες πυρκαγιές (που μετέτρεψαν σε πύρινη κόλαση τις δασικές εκτάσεις από τον Έβρο μέχρι την Εύβοια και τη Μεσσηνία), δηλ. το ρόλο της εγκατάλειψης των πληττόμενων κατοίκων του νομού της Καρδίτσας, της Λάρισας, του Βόλου κλπ. Πρόκειται για την πολιτική της εγκατάλειψης των ανθρώπων που θρηνούν σήμερα 14 νεκρούς –που διαρκώς αυξάνονται- και δεκάδες αγνοούμενους, ενώ βλέπουν σαστισμένοι τα σπίτια και τις περιουσίες τους, δηλ τους μόχθους μιας ζωής, να βουλιάζουν στα λασπόνερα, σαν πρωταγωνιστές αρχαίου δράματος…

Ειδικότερα, την ώρα που ολόκληρα χωριά αφανιζόταν από το χάρτη και μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις μετατρέπονταν σε λίμνες –οι οποίες με τη σειρά τους … κατάπιναν λαίμαργα το μόχθο της αγροτιάς- ενώ χιλιάδες κοπάδια πνίγονταν από τα ορμητικά νερά, η κυβέρνηση «των αρίστων» επιβεβαίωσε ξανά το στυγνά αντιλαϊκό πρόσωπό της : Δεν διέθεσε ούτε τα απαιτούμενα μέσα απεγκλωβισμού και διάσωσης των πλημμυροπαθών, αφήνοντας χωρίς νερό και τροφή, για δυο ολόκληρες μέρες, τους δεινοπαθούντες, οι οποίοι στηρίχτηκαν αποκλειστικά στην αλληλέγγυα στάση και στην αποφασιστική υποστήριξη της οργανωμένης λαϊκής παρέμβασης.

Είναι προφανές ότι το νέο κρατικό έγκλημα της καταστροφής του Θεσσαλικού κάμπου έχει τη σφραγίδα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία για πέντε ολόκληρα χρόνια κωφεύει επιδεικτικά απέναντι στα αιτήματα της λαϊκής προστασίας από τις φυσικές καταστροφές, αρνείται τις προειδοποιήσεις των ειδικών επιστημόνων που εγκαίρως επεσήμαναν τους κινδύνους, δεν υλοποιεί τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα και επιμένει στην εφαρμογή μιας στυγνής αντιλαϊκής πολιτικής.

Η κυβέρνηση , στην προσπάθειά της να συγκαλύψει τις ευθύνες της μπροστά στη νέα

τραγωδία σε βάρος του λαού της Θεσσαλίας, επικαλείται ξανά την αοριστία της κλιματικής κρίσης, η οποία είναι παράγωγο του καπιταλιστικής κερδοφορίας που η ίδια υπηρετεί, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αντίστοιχες ευθύνες για αυτό το έγκλημα έχουν οι περιφέρειες και οι δήμοι.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού κλιμακίου από τη Θεσσαλία για στήριξη των πλημμυροπαθών και για δήθεν αποκατάσταση των ζημιών αποτελούν «σταγόνα» στον ωκεανό, μπροστά στον όλεθρο και επιβεβαιώνουν την πολιτική βούληση της κυβέρνησης, από τη μια να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες του κράτους και για αυτό το κρατικό έγκλημα και από την άλλη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της έναντι του ευρωπαϊκού και συνολικότερα ξένου, αλλά και ντόπιου κεφαλαίου για την συνέχεια της αντιδραστικής πολιτικής της αποψίλωσης του λαού από τα θεμελιώδη δικαιώματά του.

Απέναντι σε αυτή την ανάλγητη αντιλαϊκή πολιτική που οδηγεί στο θάνατο, τη στέρηση και την καταστροφή τα εργατο-λαϊκά στρώματα, ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ είναι η λαϊκή αφύπνιση, ενεργοποίηση , η μαζική και ανυποχώρητη ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στην αντιλαϊκή πολιτική που τηρεί η κυβέρνηση της ΝΔ και όλα τα κόμματα του κεφαλαίου.

ΔΙΕΔΚΙΚΟΥΜΕ:

ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ:

Ø Να απεγκλωβιστούν άμεσα όλοι οι εγκλωβισμένοι

Ø Να μετατραπούν οι πλημμυρισμένες περιοχές σε κατοικήσιμους και καλλιεργήσιμους τόπους

Ø Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα υγειονομικής προστασίας των κατοίκων

Ø Να ανοικοδομηθούν οι κατεστραμμένες κατοικίες

Ø Να αποζημιωθούν οι αγρότες (γεωργοί και κτηνοτρόφοι) για όλη την έκταση της ζημιάς που έχουν υποστεί, και γενικά όλοι οι πλημμυροπαθείς για την καταστροφή των περιουσιακών τους στοιχείων.

Ø Να διασφαλιστούν οι όροι της αξιοπρεπούς διαβίωσης (ΣΤΕΓΑΣΗ, ΔΙΑΜΟΝΉ, ΣΙΤΙΣΗ) όλων των πληγέντων μέχρι την ανασύσταση των περιουσιακών τους δομών

Ø Να εφαρμοστούν όλα τα αναγκαία Αντιπλημμυρικά Έργα

Ø Να χορηγηθεί δωρεάν όλη η απαιτούμενη επιστημονική και τεχνική υποστήριξη στους πληγέντες για την ανάκτηση των περιουσιών τους

Για την εκπαίδευση:

Ø Άμεση, ασφαλή αποκατάσταση των σχολικών υποδομών (κτίρια, εξοπλισμός). Να κατοχυρωθούν οι όροι της ομαλής λειτουργίας όλων των σχολείων (σχολική στέγη, προσλήψεις εκπαιδευτικών-στέγη-σίτιση-μεταφορά των μαθητών)

Ø Οικονομική και ψυχολογική στήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών που έχουν πληγεί με προσλήψεις ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών κλπ

Ø Καμία τηλεκπαίδευση! Μείωση της ύλης και του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

Ø Κανένας εκπαιδευτικός που έχει πληγεί ή αδυνατεί να φτάσει με ασφάλεια στο σχολείο του να μη θεωρηθεί αδικαιολογήτως απών από την εργασία του και να καταβληθούν κανονικά μεροκάματα και ένσημα.

Ø Ειδική μέριμνα για τους/τις αναπληρωτ(ρι)ες που προσλήφθηκαν από ή προς τις πληγείσες περιοχές. Ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας, πλήρη καταβολή μισθού και ενσήμων από 1/9 και για όσο διάστημα χρειαστεί να απουσιάσουν λόγω αδυναμίας μετακίνησης, καταστροφής της περιουσίας τους, αναζήτησης κατοικίας.

Ø Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών. Εγγραφή και απαλλαγή από τα τροφεία όλων των παιδιών ηλικίας 0-4 στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου

Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΝΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ.

Μια ακόμα ανείπωτη τραγωδία βιώνει η χώρα και ειδικά η Θεσσαλία μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Οι εικόνες και οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το μέγεθος της καταστροφής στις περιοχές που έχουν μετατραπεί σε λίμνη.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή του στους συγγενείς των θυμάτων στις πληττόμενες από τις πλημμύρες περιοχές του Θεσσαλικού κάμπου. Συμπάσχουμε με τους ανθρώπους που μένουν εγκλωβισμένοι χωρίς νερό, τροφή και ρεύμα και μένουν αβοήθητοι. Συγκλονιζόμαστε από τους ανθρώπους που καλούν για βοήθεια χωρίς ανταπόκριση και δυστυχώς είναι εκατοντάδες ακόμα αυτοί που δεν μπορούν καν να ακουστούν.

Οι επιπτώσεις θα είναι ανυπολόγιστες, ανεπανόρθωτες και μακροπρόθεσμες. Χάθηκαν άνθρωποι, διαλύθηκε όλη η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, ενώ μέχρι να φύγουν εντελώς τα νερά, θα ανησυχούμε αν έχουν πνιγεί και άλλοι κάτοικοι των περιοχών ή μετανάστες εργάτες γης.

Ταυτόχρονα ο κίνδυνος οξύτατης υγειονομικής κρίσης είναι άμεσος, καθώς από τα νερά της πλημμύρας αναδύεται έντονη δυσωδία και ο υδροφόρος ορίζοντας πρέπει να θεωρείται μολυσμένος.

Γιατί ζούμε μια ακόμα τραγωδία; Πού είναι τα μεγάλα έργα που διαφήμιζε η κυβέρνηση της ΝΔ; Πού είναι τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που έταζαν ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι της Θεσσαλίας; Ποιο καιρικό φαινόμενο, ποια φυσική καταστροφή αντιμετώπισαν αποτελεσματικά τα τελευταία χρόνια; Πού είναι οι συντονισμοί πολιτικής προστασίας; Γιατί πνίγηκε ο Παλαμάς μέσα στη νύκτα και το μήνυμα 112 έφτασε μετά από ώρες; Γιατί σκοτώνονται νέα παιδιά στα Τέμπη, γιατί πνίγονται εκατοντάδες στην Πύλο, γιατί καίγονται άνθρωποι στη Δαδιά;

Δεν είναι ανικανότητα λοιπόν, δεν είναι αμέλεια, δεν είναι η «κακιά η τύχη». Είναι ένα έγκλημα που επαναλαμβάνεται με μεθόδευση και σχέδιο σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού!!

Βέβαια, για την κυβέρνηση της ΝΔ και τον κρατικό μηχανισμό, πάντα φταίει «κάποιος άλλος» και η καραμέλα έχει βρεθεί: «Ζούμε την κλιματική αλλαγή... τι να κάνουμε;». Από τον covid μέχρι τις φωτιές και τις πλημμύρες, την άνοδο της τιμής των καυσίμων και των τρόφιμων, όλα βαφτίζονται "πρωτόγνωρα". Εξαντλούν τη ρητορεία τους στην ένταση των φαινομένων και την ανάγκη οι άνθρωποι να μείνουν σπίτι ή να εκκενώσουν.

Όμως δε φταίει η κλιματική αλλαγή και ο Daniel μόνο για τη βιβλική καταστροφή, αλλά πρωτίστως η παντελής ανυπαρξία κοινωνικού κράτους και υποδομών. Η κυβέρνηση της ΝΔ, η περιφερειακή αρχή Θεσσαλία, οι δημοτικοί «άρχοντες» καθώς και η ΤΕΡΝΑ που ανέλαβε τα αντιπλημμυρικά στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας με προνομιακό αντίτιμο είναι ένοχοι!!

Τα ίδια είδαμε με τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές σε Αττική, Κορινθία, Ρόδο, Μαγνησία, Εύβοια, Έβρο, με δραματικό απολογισμό συνολικά 28 νεκρούς, εκκενώσεις κακήν κακώς χιλιάδων ανθρώπων, πάνω από 1,7 εκατ. καμένα στρέμματα. Στον Έβρο καταγράφηκε πανευρωπαϊκό ρεκόρ με σχεδόν ένα εκατομμύριο καμένα στρέμματα και ολοκληρωτική καταστροφή του Δάσους Δαδιάς, ενώ δεν ξεχνιούνται οι πρωτοφανείς εικόνες με τις εκρήξεις πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο.

Μια κόκκινη κλωστή συνδέει όλα αυτά τα γεγονότα. Η «ανάπτυξη» τους φέρνει νεκρούς. Η πολιτική τους σκορπά φτώχεια και θάνατο. Η ανυπαρξία πολιτικών για προστασία των δασών, αντιπλημμυρικά έργα, για υπηρεσίες και υποδομές πολιτικής προστασίας, η ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση κοινωνικων αγαθών, συνθέτουν το δολοφονικό μίγμα της πολιτικής της κυβέρνησης, Ε.Ε.,κεφαλαίου

Γιατί οι στρατηγικές ιεραρχήσεις και προτεραιότητες της της Ν.Δ. και όλων των κυβερνήσεων, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι οι άνθρωποι . Γι΄αυτό έχουν πετάξει στα

τάρταρα ως αντιοικονομική την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής κατοικίας και την διαβίωση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Κατασκευάζουν έργα που φέρνουν επενδυτές και όχι αυτά που είναι απαραίτητα για την κοινωνική πλειοψηφία. Γι’ αυτό οι δρόμοι, οι γέφυρες και οι αναγκαίες υποδομές παραμένουν παλιές και ασυντήρητες, τα ρέματα είναι μπαζωμένα, τα ποτάμια έχουν γίνει δρόμοι ή πάρκινγκ, οι κοίτες τους έχουν τσιμεντωθεί και οι εκβολές τους έχουν περιοριστεί.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., εντείνει τη λεηλασία του φυσικού περιβάλλοντος με τη συνενοχή στο έγκλημα περιφερειακών αρχών και δημοτικών αρχόντων. Είναι απολύτως χαρακτηριστικό το γεγονός ότι την ώρα που κάηκαν χιλιάδες στρέμματα στην Πάρνηθα, όταν πρέπει να γίνουν οι μέγιστες δυνατές αναδασώσεις, η κυβέρνηση και το κεφάλαιο ονειρεύονται συνεδριακά κέντρα 15.000 τ.μ. στο Τατόι!

Εξάλλου η πλημμύρα στην περιοχή της Θεσσαλίας, οι πυρκαγιές και όλες αυτές οι καταστροφές, καταδεικνύουν ότι δεν είμαστε όλοι ίσοι. Τα πρώτα θύματα είναι οι φτωχοί αγρότες, οι εργάτες, οι πρόσφυγες.

Όλος αυτός ο φαύλος κύκλος «φωτιές-ξηρασία-πλημμύρες-χιόνια» που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια, οφείλεται στην αλόγιστη εκμετάλλευση της φύσης, που έχει ξεπεράσει τα όρια της και στέλνει μήνυμα κινδύνου για τη ζωή στον πλανήτη. Είναι το κυνήγι του κέρδους που οδήγησε στην κλιματική κρίση, που τα τρομακτικά της αποτελέσματα έχουμε αρχίζει να βλέπουμε. και συνεχίζει ακάθεκτο στον ίδιο δρόμο, κάνοντας τη δήθεν «διάσωση» του πλανήτη με χρηματιστηριακά προϊόντα (χρηματιστήρια ενέργειας, ρύπων, τροφίμων κλ.π.).

Γι’ αυτό η προστασία της ζωής, η ίδια η επιβίωση του πλανήτη περνάει μέσα από την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών και των κυβερνήσεων που διαχειρίζονται αυτό το καταστροφικό σύστημα. Γιατί για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε για μια νέα κοινωνία που στο κέντρο αντί για το κέρδους, θα βάλει την προστασία του περιβάλλοντος και τις ανάγκες μας.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

Οι κάτοικοι και όχι το «επιτελικό κράτος της Ν.Δ.» και το υποκριτικό ενδιαφέρον τοπικών «αρχόντων» , δείχνοντας έμπρακτη αλληλεγγύη, βοηθούν ο ένας τον άλλο για να ξεπεράσουν και αυτή την καταστροφή.

Η κυβέρνηση εξάλλου είναι επικεντρωμένη στην περιβόητη επενδυτική βαθμίδα και οι όποιες «παροχές» θα υπακούν στη γραμμή της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Ο λαός θα ματώσει για το πλεόνασμα 0,7% έως 1% για φέτος ενώ το 2024 θέλουν 2% ή περίπου 5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, με νομοσχέδια όπως αυτό του υπουργείου Εργασίας που καθιερώνει τις 13 ώρες δουλειάς την ημέρα και ως 78 ώρες την εβδομάδα, η κυβέρνηση επιδιώκει να καλλιεργήσει ένα ακόμα πιο γόνιμο έδαφος εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης και να «πνίξει» τις εργατικές αντιδράσεις.

Τις πληγές της μετρά και η δημόσια εκπαίδευση. Σχολικές και πανεπιστημιακές υποδομές έχουν καταστραφεί. Μαθητές και εκπαιδευτικοί έρχονται ξανά αντιμέτωποι μέσα σε λίγα χρόνια με το φόβο του θανάτου, της καταστροφής και της επιβίωσης, με τραγικές ψυχολογικές , μορφωτικές και κοινωνικές συνέπειες. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιμένει στις μεταρρυθμίσεις διάλυσης και ιδιωτικοποιήσης της δημόσιας εκπαίδευσης .

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους της Θεσσαλίας. Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες συλλογικοτήτων και σωματείων για υλική βοήθεια στους πληγέντες. Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να δυναμώσουν την αλληλεγγύη με όποιο πρόσφορο τρόπο , για να στηριχτούν οι κάτοικοι των περιοχών που δοκιμάζονται.

Η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ, ανταποκρινόμενη στην έκκληση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας για οικονομική ενίσχυση, που θα διατεθεί για τις ανάγκες συναδέλφων , μαθητών και των οικογενειών τους, ( επισυνάπτεται)

καλεί τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων μας ,όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, να συγκεντρώσουν χρήματα και να δοθούν στην Γ΄ΕΛΜΕ-Θ για να κατατεθούν στο λογαριασμό της ΕΛΜΕ Καρδίτσας .

Πρώτη παράδοση χρημάτων την Τρίτη 19-9, ως τις 2μμ. στο 2ο Γυμνάσιο Συκεών

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΝΙΚΕΥΤΟΥΝ.

Ήδη πρωτοβουλίες συλλογικοτήτων στη Θεσσαλία προχωρούν σε μαζικές συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις .Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής με εκτεταμένη χρήση χημικών και κρότου-λάμψης και προσαγωγές ενάντια στη μεγάλη μαχητική συγκέντρωση στην Λάρισα του Δικτύου Αγώνα και Αλληλεγγύης στις 10/9

Η οργή και αγανάκτηση που ολοένα και μεγαλώνει να μετατραπεί σε αγωνιστικό ρεύμα και σε κύμα διεκδίκησης και αγώνα ενάντια στις δολοφονικές πολιτικές τους, για να αποτρέψουμε νέες καταστροφές.

Άμεσα να συντονιστούν τα πρωτοβάθμια σωματεία καταρχάς της εκπαίδευσης για τη διοργάνωση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στη Θεσσαλία με πανελλαδικά χαρακτηριστικά.

Απαιτούμε:

ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!

· Μέριμνα για υποστήριξη όλων των εγκλωβισμένων και άμεσο απεγκλωβισμό όλων των κατοίκων.

· Άμεσα μέτρα για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαμονή, σίτιση, περίθαλψη των πληγέντων.

· Μέριμνα για πρόσφυγες και μετανάστες που μένουνε σε “παραπήγματα” στις περιοχές που έχουν πληγεί.

· Ενίσχυση των νοσοκομείων της Θεσσαλίας με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας.

· Ταχεία αποκατάσταση των ζημιών. Επίταξη μηχανημάτων και υπηρεσιών από την ΤΕΡΝΑ και άλλες τις κατασκευαστικές εταιρείες προκειμένου να γίνει άμεσα η αποκατάσταση της οδικής επικοινωνίας και της σύνδεσης των δικτύων (νερό, ρεύμα, επικοινωνία)

· Να μην μετακυλιστεί το χρέος αποκατάστασης των ζημιών στις πλάτες του λαού .Να κοπούν τα λεφτά για τα Rafale και την αστυνομία και να δοθούν, αμέσως για τις ανάγκες των κατοίκων.

· Άμεση και πλήρη αποζημίωση σε όλους τους πληγέντες για την καταστροφή κάθε κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, αγροτικής παραγωγής, επαγγελματικού εξοπλισμού και οποιουδήποτε άλλου περιουσιακού στοιχείου του λαού στην περιοχή

· Κανείς/καμιά εργαζόμενος/η να μη χάσει τη δουλειά του. Κανείς/καμιά εργαζόμενος/η που έχει πληγεί ή αδυνατεί να φτάσει με ασφάλεια στο χώρο δουλειάς του να μη θεωρηθεί αδικαιολογήτως απών από την εργασία του και να καταβληθούν κανονικά μεροκάματα και ένσημα.

· Αντίστοιχη μέριμνα για τους/τις αναπληρωτ(ρι)ες που προσλήφθηκαν από ή προς τις πληγείσες περιοχές. Ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας, πλήρη καταβολή μισθού και ενσήμων για όσο διάστημα χρειαστεί να απουσιάσουν λόγω αδυναμίας μετακίνησης, καταστροφής της περιουσίας τους, αναζήτησης κατοικίας. Αντίστοιχη μέριμνα για άδειες και σε μόνιμους εκπαιδευτικούς.

· Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.

· Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες. καμιά διακοπή νερού, ρεύματος και τηλεφώνου σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.

· Κατάργηση διοδίων Εθνικής Οδού για να μπορούν να μετακινηθούν με ασφάλεια οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι/ες των περιοχών.

· Άμεση καταγραφή και ολική αποκατάσταση σχολικών κτηρίων και χώρων που έχουν πληγεί. Οι σχολικές μονάδες που θα αξιοποιηθούν έκτακτα για την υποστήριξη μαθητών και μαθητριών να στηριχθούν με προσλήψεις εκπαιδευτικών και επιστημονικού, βοηθητικού προσωπικού.

· Καμιά σκέψη για τηλεκπαίδευση, είναι ντροπή και εμπαιγμός !

· Να παρθούν όλα τα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών/μαθητριών, και των οικογενειών τους, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών. Εγγραφή και απαλλαγή από τα τροφεία όλων των παιδιών ηλικίας 0-4 στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

· Άμεσα αντιπλημμυρικά έργα και αντιπλημμυρικός σχεδιασμός που να εντάσσεται στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Εργατικός και λαϊκός έλεγχος για την διάθεση των πόρων, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων

· Απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών για το έγκλημα στην κυβέρνηση, στους κρατικούς μηχανισμούς, την περιφερειακή αρχή και τον εργολάβο (ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ)

· Προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος. Έργα υποδομών για την προστασία ανθρώπινων ζωών

Ο.Λ.Μ.Ε.

Αλληλεγγύη στο Θεσσαλικό λαό!

Σήμερα χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία μας. Όχι όμως στα σχολεία της Θεσσαλίας που έχουν καταστραφεί μερικώς ή και ολοσχερώς από τις πλημμύρες. Η σκέψη μας είναι στους/στις μαθητές/τριες μας, τους/τις συναδέλφους/ισσες μας και τους κατοίκους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει τη θλίψη και την συμπαράστασή του στους συμπολίτες μας. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων κι ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Στο πλαίσιο της έμπρακτης αλληλεγγύης και της συμπαράστασής μας αποφασίσαμε να διαθέσουμε στις ΕΛΜΕ της Θεσσαλίας το ποσό των 4.000 ευρώ, προκειμένου αυτό να διατεθεί για την ανακούφιση των πληγέντων.

Ταυτόχρονα, καλούμε τις ΕΛΜΕ όλης της χώρας να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τους πληγέντες συνανθρώπους μας.

Τις αμέσως επόμενες μέρες κλιμάκιο της ΟΛΜΕ θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές για να επισκεφτεί τα σχολεία και να συναντηθεί με τις τοπικές ΕΛΜΕ και τις ΔΔΕ.

Η αλληλεγγύη όλων μας και η δράση των συνδικάτων μπορεί να συμβάλει για μία ακόμα φορά στην ανακούφιση των θυμάτων των καταστροφών.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search