• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η σφαγή στις παράλληλες στηρίξεις είναι η κορυφή του παγόβουνου - Κινητοποίηση στις Διευθύνσεις την Πέμπτη

September 13, 2023 645

"Η σφαγή στις παράλληλες στηρίξεις είναι η κορυφή του παγόβουνου Κινητοποίηση στις Διευθύνσεις την Πέμπτη

«Μια απ' τα ίδια» η φετινή σχολική χρονιά για τη λειτουργία των σχολείων, με το πρώτο κουδούνι να αποκαλύπτει κενά, ελλείψεις και ανάγκες που παραμένουν ακάλυπτες από μια πολιτική που βλέπει την εκπαίδευση σαν κόστος. Ειδικά το ζήτημα της στελέχωσης των σχολείων, με διαπιστωμένα 20.000 κενά από τις αρχές Σεπτέμβρη, μεταφράζεται στην πράξη σε σχολεία που αδυνατούν να λειτουργήσουν πλήρως, ενώ δραματικά πίσω από τις ανάγκες είναι η κάλυψη στην Παράλληλη Στήριξη."

Αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ριζοσπαστική Κίνηση ΠΕ Υπαίθρου Ν. Θεσσαλονίκης

Η σφαγή στις παράλληλες στηρίξεις είναι η κορυφή του παγόβουνου Κινητοποίηση στις Διευθύνσεις την Πέμπτη

«Μια απ' τα ίδια» η φετινή σχολική χρονιά για τη λειτουργία των σχολείων, με το πρώτο κουδούνι να αποκαλύπτει κενά, ελλείψεις και ανάγκες που παραμένουν ακάλυπτες από μια πολιτική που βλέπει την εκπαίδευση σαν κόστος. Ειδικά το ζήτημα της στελέχωσης των σχολείων, με διαπιστωμένα 20.000 κενά από τις αρχές Σεπτέμβρη, μεταφράζεται στην πράξη σε σχολεία που αδυνατούν να λειτουργήσουν πλήρως, ενώ δραματικά πίσω από τις ανάγκες είναι η κάλυψη στην Παράλληλη Στήριξη.

Δυο μήνες μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση της ΝΔ με στόχο τη μείωση των διορισμών αναπληρωτών στην παράλληλη στήριξη εγκαινιάζει μια νέα πολιτική. Με ημερομηνία  25/08/2023,  αριθμό  πρωτ. 93506 /Δ3 και υπογραφή  του γενικού γραμματέα ΠΕ-ΔΕ και ειδικής αγωγής κ. Κατσαρού, δίνονται «διευκρινήσεις», οι οποίες υλοποιούν τα πολιτικά προτάγματα της κυβέρνησης σχετικά με τον νόμο 3699/2008.

15 χρόνια μετά την ψήφιση του Ν. 3699/2008, δίνονται «διευκρινήσεις» για έναν νόμο που με τυμπανοκρουσίες και ψευδεπίγραφες κορώνες περί «εκπαιδευτικής και κοινωνικής ένταξης» των ατόμων με αναπηρία/ ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

15 χρόνια μετά την ψήφιση του Ν. 3699/2008 το υπ. παιδείας δίνει το «ελεύθερο» για να αξιοποιηθεί ο/η εκπαιδευτικός της παράλληλης στήριξης κατά το δοκούν στη σχολική μονάδα.

15 χρόνια μετά την ψήφιση του Ν. 3699/2008 και με την τακτική της διαχρονικά νομοθετικής διολίσθησης όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (γιατί το κράτος έχει συνέχεια και συνέπεια στην εφαρμογή των οδηγιών  ΕΕ/ΟΟΣΑ), με τη συνδρομή του ΙΕΠ, ανέλαβε να διευκρινίσει γιατί ακυρώνονται στην πράξη οι αποφάσεις των ΚΕΔΑΣΥ προκειμένου να γίνει «εξορθολογισμός προσλήψεων» στις παράλληλες στηρίξεις.

15 χρόνια μετά την ψήφιση του Ν. 3699/2008 το υπ. παιδείας ανέλαβε να διευκρινίσει πώς θα γίνεται το μοίρασμα σε ένα τμήμα, σε ένα σχολείο, σε μια περιοχή.

15 χρόνια μετά την ψήφιση του Ν. 3699/2008 το υπ. παιδείας ανέλαβε να διευκρινίσει γιατί οι μαθητές που έχουν απόφαση από το ΚΕΔΑΣΥ για υποστήριξη σε όλη την έκταση του σχολικού χρόνου θα βρεθούν με μειωμένη υποστήριξη.

15 χρόνια μετά την ψήφιση του Ν. 3699/2008 το υπ. παιδείας ανέλαβε να διευκρινίσει  στους εκπαιδευτικούς που δούλευαν τα προηγούμενα χρόνια πως φέτος θα μείνουν άνεργοι.

15 χρόνια μετά την ψήφιση του Ν. 3699/2008 το υπ. παιδείας ανάλαβε να διευκρινίσει στους γονείς των μαθητών με αναπηρία/ ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες πως τώρα «που η οικονομία πάει καλά» το κράτος στερεί την απαραίτητη υποστήριξη από τα παιδιά τους.

Η χρονική στιγμή που το υπ. παιδείας ανάλαβε να ανοίξει το θέμα με το επερχόμενο νέο καθηκοντολόγιο των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης σχετίζεται από την μια με τον κόφτη που θέλει να επιβάλλει στις προσλήψεις και από την άλλη (κυρίως αυτό) να κατοχυρώσει την αλλαγή προσανατολισμού στην εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία/ ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα γενικά σχολεία.

Οι μαθητές με αναπηρία/ ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα αποτελέσουν έναν σημαντικό και καθοριστικό δείκτη στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, με την ειδική εκπαιδευτική υποστήριξη να έχει στην πράξη χαρακτηριστικά parttime ειδικής υποστήριξης.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, δημιουργούν ισχυρές προϋποθέσεις ιδιωτικοποίησης πλευρών της εκπαίδευσης, μεταθέτοντας τις ευθύνες του υπ. παιδείας στις πλάτες όσων οικογενειών μπορούν (και φυσικά δεν θα μπορούν όλες) να προσλάβουν ιδιώτες ειδικούς βοηθούς, μαύρη εργασία δηλαδή,  αποκομμένους από τον συλλογικό εκπαιδευτικό σχεδιασμό του σχολείου, αφού θα λογοδοτούν στους γονείς και όχι στον σύλλογο διδασκόντων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του τακτικού προϋπολογισμού.

Κανένα κλείσιμο-συγχώνευση σχολικής μονάδας 20 μαθητές/τμήμα στα δημοτικά, 15 ανά τμήμα Α΄ και Β΄ δημοτικού και στα νηπιαγωγεία.

Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και υποχρεωτική εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση των ΑμΕΑ, σε σχολικές μονάδες του υπ. παιδείας.

Δημιουργία Τμημάτων Ένταξης σε κάθε σχολική μονάδα και βαθμίδα εκπαίδευσης. Δημιουργία δεύτερου Τμήματος  Ένταξης ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών κάθε σχολείου

Κατοχύρωση παιδαγωγικής εκπαιδευτικής κατεύθυνσης των ΚΕΔΑΣΥ, άμεση στελέχωση τους και επίλυση των προβλημάτων στέγασης και υλικοτεχνικής υποδομής, μικρότερες περιοχές ευθύνης, λιγότερες διοικητικές αρμοδιότητες, κινητές μονάδες που θα επισκέπτονται  τα σχολεία  και θα στηρίζουν εκπαιδευτικούς και μαθητές. Τα ΚΕΔΑΣΥ να υλοποιούν την υποστήριξη των μαθητών με ειδικές ανάγκες μέσα στα σχολεία.

Ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για κάθε μαθητή που χρίζει παράλληλης.

Στελέχωση των σχολείων με ΕΒΠ, σχολικούς νοσηλευτές, ψυχολόγου, κοινωνικούς λειτουργούς και όλες τις ειδικότητες εργαζομένων που έχουν ανάγκη.

Να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις σε μία φάση, πριν την έναρξη των μαθημάτων, όλων των αναπληρωτών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση σε εκπαιδευτικούς ΕΕΠ και ΕΒΠ όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.

Καλούμε σε κινητοποίηση μαζί με τους συλλόγους της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 14-9-2023 στις 14:00 στις Διευθύνσεις Ανατολικά και Δυτικά.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search