• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σήμερα Πέμπτη 14/9

September 14, 2023 617

Σήμερα το μεσημέρι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, αλλά και σε διευθύνσεις εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη και αλλού.

Προχθές, ανάλογη διαμαρτυρία  είχε γίνει στη ΔΙΠΕ Α΄ Αθήνας στις 11/9 για κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία, δημοσιοποίηση όλων κενών και επανατοποθέτηση ή τουλάχιστον δυνατότητα βελτίωσης θέσης σε όλους αναπληρωτές -ακολουθεί η ανακοίνωση.

Το «μαχαίρι» στην Παράλληλη στήριξη, τα κενά στα σχολεία, οι συγχωνεύσεις και τα λουκέτα σε σχολεία, οι προσλήψεις όλων των αναπληρωτών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση σε εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ και ΕΒΠ όλων των κλάδων και ειδικοτήτων είναι μερικά από τα βασικά ζητήματα.

Κινητοποίηση ΟΛΜΕ 14/9 στο ΥΠΑΙΘΑ στις 13.30

Η σχολική χρονιά ξεκινάει με πλήθος προβλημάτων και ελλείψεων (κενά, κτιριακά προβλήματα, μονιμοποίηση νεοδιόριστων κ.α.), ενώ οι πλημμύρες στη Θεσσαλία έρχονται να προσθέσουν και νέα προβλήματα με ανυπολόγιστες συνέπειες. Για όλα αυτά το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 1.30μμ, απαιτώντας από τον υπουργό να δεχτεί το ΔΣ και να δώσει λύσεις.

Τονίζουμε ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει, από την προηγούμενη βδομάδα,  ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας για να συζητηθούν όλα τα προβλήματα των σχολικών μονάδων αλλά και για να εξευρεθούν λύσεις στα τεράστια προβλήματα που πρόεκυψαν σε σχολεία, εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες στον Έβρο και τη Θεσσαλία, μετά τις καταστροφικές φωτιές και πλημμύρες. Το αίτημά συνάντησης δεν απαντήθηκε ποτέ από τον υπουργό…

Καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς της Αττικής να παραστούν στην κινητοποίηση.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ της υπόλοιπης χώρας να πραγματοποιήσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις στις ΔΔΕ της περιοχής τους.

Είναι θλιβερό και πρωτοφανές, υπουργός Παιδείας να αρνείται συνάντηση με την ΟΛΜΕ στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, ειδικά όταν τα προβλήματα στις πληγείσες περιοχές είναι ανυπολόγιστα!

Για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, προκηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12-2 μ.μ

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου

Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς με αποφασιστικότητα σχεδιάζουμε νέο δρόμο….

ΟΛΟΙ/-ΕΣ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023, στις 14:00

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Καμία περικοπή στις προσλήψεις αναπληρωτών Παράλληλης Στήριξης. Κάλυψη άμεσα ΟΛΩΝ των αναγκών των μαθητών με διάγνωση. Ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για κάθε μαθητή που χρειάζεται παράλληλη στήριξη.

- Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του τακτικού προϋπολογισμού ή στο 5% του ΑΕΠ.

- Κανένα κλείσιμο – συγχώνευση σχολικής μονάδας. 20 μαθητές στο τμήμα στα δημοτικά, 15 ανά τμήμα Α΄ και Β΄ Δημοτικού και στα Νηπιαγωγεία.

- Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και υποχρεωτική εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση των ΑμΕΑ, σε σχολικές μονάδες του ΥΠΑΙΘΑ.

- Δημιουργία Τμημάτων Ένταξης σε κάθε σχολική μονάδα και βαθμίδα εκπαίδευσης. Δημιουργία δεύτερου Τμήματος  Ένταξης ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών κάθε σχολείου.

- Κατοχύρωση παιδαγωγικής εκπαιδευτικής κατεύθυνσης των ΚΕΔΑΣΥ άμεση στελέχωση τους, μικρότερες περιοχές ευθύνης ανά δήμο, λιγότερες διοικητικές αρμοδιότητες, κινητές μονάδες που θα επισκέπτονται  τα σχολεία  και θα στηρίζουν εκπαιδευτικούς και μαθητές. Τα ΚΕΔΑΣΥ να υλοποιούν την υποστήριξη των μαθητών με ειδικές ανάγκες μέσα στα σχολεία.

- Στελέχωση των σχολείων με ΕΒΠ, σχολικούς νοσηλευτές σύμφωνα με τις ανάγκες.

- Να πραγματοποιηθούν, τουλάχιστον στη β΄ φάση, προσλήψεις όλων των αναπληρωτών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση σε εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ και ΕΒΠ όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης προχωρά αύριο Πέμπτη (14/9) η ΕΛΜΕ Ηρακλείου με φόντο τα οξυμμένα προβλήματα στον χώρο της εκπαίδευσης, τα εκατοντάδες κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τη δραματική μείωση των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών, τις μειωμένες προσλήψεις αναπληρωτών και όχι μόνο.

Παράλληλα, τόνισαν την ανάγκη λήψης μέτρων για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων καθώς και τη δρομολόγηση διαδικασιών για την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, ενώ έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στη βιβλική καταστροφή στη Θεσσαλία και εξέφρασαν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους πλημμυροπαθείς.

Παράσταση διαμαρτυρίας και στο Ηράκλειο Κρήτης

Περισσότερα από 300 είναι τα κενά σε καθηγητές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε επίπεδο νομού Ηρακλείου, σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Ηρακλείου, η οποία προχωρά αύριο σε κινητοποιήσεις έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.
Τις δραματικές ελλείψεις περιέγραψαν εκπαιδευτικοί, όπως και την ανάγκη αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ενώ παράλληλα εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους συγγενείς των θυμάτων στις πληττόμενες περιοχές του Θεσσαλικού Κάμπου αλλά και σε όλους τους κατοίκους που είδαν τα σπίτια, τις περιουσίες και τα κοπάδια τους να καταστρέφονται μπροστά την επέλαση της πλημμύρας.

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search