• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Τι βιώνουν οι εκπαιδευτικοί στις Σπέτσες - «Είναι απαράδεκτο!»

September 15, 2023 1567
Τα σοβαρά προβλήματα που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί στις Σπέτσες αναφέρει αναπληρώτρια

Τις δυσκολίες που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί στις Σπέτσες ανέφερε αναπληρώτρια στην ιστοσελίδα του alfavita.gr.

Όπως είναι αναμενόμενο (πλέον) το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί είναι το ζήτημα της στέγης. Όχι μόνο η δυσκολία ανεύρεσης κατοικίας, αλλά και τα υψηλά ενοίκια που οι ιδιοκτήτες κάνουν ξεκάθαρο ότι δεν επιθυμούν να μειώσουν.

Όπως αναφέρει στο μήνυμά της η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, οι κάτοικοι δρώντας με εγκληματική αδιαφορία, χρησιμοποιούν ως δικαιολογία το επίδομα που παρέχει ο δήμος και ανεβάζουν κι άλλο τα ενοίκια. Μιλάμε ξανά για τεράστια «ανθρωπιά» και «αλληλεγγύη», δηλαδή ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Εδώ να σημειωθεί ότι πολλά από αυτά δεν είναι καν επιπλωμένα, εκτινάσσοντας κι άλλο το συνολικό κόστος διαβίωσης.

Όπως υποστηρίζει η εκπαιδευτικός, «υπάρχουν αυτή τη στιγμή συνάδελφοι που δεν έχουν που να μείνουν και είτε μένουν απέναντι Κόστα ή στους ξενώνες του Μοναστηριού. Είναι απαράδεκτο να παραπονιούνται ότι δεν πάνε εκπαιδευτικοί στο νησί και την ίδια ώρα να μην μεριμνούν για την διαμονή μας».

Το μήνυμα της εκπαιδευτικού

«Θα ήθελα να αναφέρω την κατάσταση που επικρατεί στις Σπέτσες σχετικά με την διαμονή. Ναι μεν ο δήμος δίνει ένα επίδομα ωστόσο οι ντόπιοι πατάνε σ' αυτό και έχουν ανεβάσει τα ενοίκια στα ύψη και κάποια από αυτά δεν έχουν καν τα βασικά (π.χ. κρεβάτι). Και κάποιοι από αυτούς δεν ντρέπονται να σου πουν ότι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν ανάγκη εφόσον παίρνουν το επίδομα. Το οποίο βέβαια είναι σίτισης και δεν σε φτάνει αν σκεφτείς ότι τα σούπερ μάρκετ (και γενικά το φαγητό) εδώ είναι πιο ακριβά. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή συνάδελφοι που δεν έχουν που να μείνουν και είτε μένουν απέναντι Κόστα ή στους ξενώνες του Μοναστηριού. Είναι απαράδεκτο να παραπονιούνται ότι δεν πάνε εκπαιδευτικοί στο νησί και την ίδια ώρα να μην μεριμνούν για την διαμονή μας.

Ναι μεν έχουν σαν "κράκτη" το επίδομα αλλά τελικά το κόστος ζωής σου βγαίνει πιο ακριβό από το να πας οπουδήποτε αλλού (π.χ. Γαλατά ή Πόρο).

Δεν γίνεται να ζητάς εκπαιδευτικό για τα παιδιά σου, να έρχεται ο εκπαιδευτικός και να του ζητάς 450-500 ευρώ ενοίκιο (με έξτρα λογαριασμούς φυσικά).

Είναι απαράδεκτο! Αν θέλουν εκπαιδευτικούς πρέπει να τους σέβονται και να τους εκτιμάνε αλλιώς να μην παραπονιούνται ότι δεν πάει κανείς!»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search