• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Δε θα ζήσουμε μισή ζωή με μηδενικά δικαιώματα! - Όλοι - ες στη συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ Σάββατο 16/9

September 15, 2023 807

Δεκάδες εκπαιδευτικά και άλλα σωματεία καλούν στη συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ Σάββατο 16/9 στις 6.00 μ.μ. ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ενδεικτικά παραθέτουμε τις ανακοινώσεις της Γ΄& Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΙΣΗ ΖΩΗ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΖΩΗ ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΔΕΘ, ΣΑΒΒΑΤΟ 16/9 ΣΤΙΣ 6.00 μ.μ. ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Μόλις πρόσφατα εκατομμύρια στρέμματα καμένης γης, μαζί και ζωής, από τη Ρόδο ως την Κέρκυρα, τον Έβρο και την Αθήνα, σκέπασαν με τις στάχτες τους την ήδη “μαύρη ζωή”, όπου “ο μήνας δε βγαίνει” για εκατομμύρια εργαζομένους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους/ες. Τώρα οι καταστροφικές πλημμύρες. Οι εικόνες και οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το μέγεθος της τραγωδίας στις περιοχές που έχουν μετατραπεί σε λίμνη. Οι επιπτώσεις θα είναι ανυπολόγιστες, ανεπανόρθωτες και μακροπρόθεσμες. Χάθηκαν άνθρωποι, διαλύθηκε όλη η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, ενώ μέχρι να φύγουν εντελώς τα νερά, θα ανησυχούμε αν έχουν πνιγεί και άλλοι κάτοικοι των περιοχών ή μετανάστες εργάτες γης. Ταυτόχρονα ο κίνδυνος οξύτατης υγειονομικής κρίσης είναι άμεσος.

Για την κυβέρνηση της ΝΔ και τον κρατικό μηχανισμό, πάντα φταίει «κάποιος άλλος» και η καραμέλα έχει βρεθεί: «Ζούμε την κλιματική αλλαγή... τι να κάνουμε;». Αποτελεί πρόκληση να φορτώνει τα πάντα η κυβέρνηση στην κλιματική αλλαγή. Όταν πριν 30 χρόνια υπήρξε στη Θεσσαλία φαινόμενο με χαμηλότερη ένταση, αλλά τα ίδια χαρακτηριστικά και όταν μόλις τρία χρόνια πριν συνέβη εκεί η καταστροφή του Ιανού, είχε πλέον ξεκάθαρα φανεί τι θα συνέβαινε αργά ή γρήγορα. Αυτό προειδοποιούσαν άλλωστε πολλά πανεπιστήμια και ερευνητές, προτείνοντας άμεσα αντιπλημμυρικά έργα. Αυτά δεν έγιναν ποτέ, πλην ορισμένων μικρής σημασίας αλλά τεράστιας αμοιβής που γέμισαν τις τσέπες μεγάλων εργολαβικών εταιρειών.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα : Γιατί τόσες καταστροφές, γιατί καίγονται άνθρωποι και δάση, γιατί χάθηκαν στα Τέμπη, γιατί πνίγονται άνθρωποι, ζώα, σπίτια χωράφια; Πού είναι τα μεγάλα έργα που διαφήμιζε η κυβέρνηση της ΝΔ; Πού είναι τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που έταζαν ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι της Θεσσαλίας; Ποιο καιρικό φαινόμενο, ποια φυσική καταστροφή αντιμετώπισαν αποτελεσματικά τα τελευταία χρόνια; Πού είναι οι συντονισμοί πολιτικής προστασίας; Γιατί πνίγηκε ο Παλαμάς μέσα στη νύκτα και το μήνυμα 112 έφτασε μετά από ώρες; Γιατί σκοτώνονται νέα παιδιά στα Τέμπη, γιατί πνίγονται εκατοντάδες στην Πύλο, γιατί καίγονται άνθρωποι στη Δαδιά. Μια κόκκινη κλωστή συνδέει όλα αυτά τα γεγονότα. H απάντηση είναι το ίδιο αμείλικτη: για το σύστημά τους που βάζει πάνω από όλα το κέρδος των λίγων, δεν μετράει η ζωή των πολλών. Η «ανάπτυξη» τους, η λεηλασία φύσης και ανθρώπων, φέρνει νεκρούς. Η πολιτική τους σκορπά φτώχεια και θάνατο.

Στις 16 Σεπτέμβρη, ημέρα που έρχεται ο πρωθυπουργός για τη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη θα εξαγγείλει μια βαθιά αντιλαϊκή πολιτική: Νέο μισθολόγιο με αυξήσεις-κοροϊδία, 800.000 πλειστηριασμοί και υπέρογκες αυξήσεις των ενοικίων που απειλούν τη λαϊκή κατοικία, νέο αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη, παραπέρα ιδιωτικοποίηση- εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών.

Στην εκπαίδευση ζούμε τη νέα επέλαση, για να ολοκληρωθεί η αντιεκπαιδευτική αναδιάρθρωση Παράδοση και υποταγή της εκπαίδευσης στην υπηρεσία των αναγκών του κεφαλαίου, λειτουργία του σχολείου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με καθεστώς απόλυτου ελέγχου της παιδαγωγικής λειτουργίας και εργασιακή εξόντωση και χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών. Αξιολόγηση- κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Παράκαμψη άρθρου 16 για ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Ελεύθερη επιλογή σχολείου. Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Εθνικό απολυτήριο. συνυπολογισμό του για την εισαγωγή τριτοβάθμια εκπαίδευση. Νέα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια για Επαγγελματική Εκπαίδευση και κατάρτιση, ειδική αγωγή.

ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Να οργανώσουμε τον αγώνα μας με τα σωματεία και τις Γενικές Συνελεύσεις. Ανυποχώρητος αγώνας διαρκείας μέσα από τα σωματεία μας. Η συγκέντρωση στις 16 Σεπτέμβρη, ημέρα παρουσίας του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ πρέπει να δώσει το μήνυμα ότι αυτή η πολιτική που διαλύει τις ζωές μας δεν θα περάσει. Να διεκδικήσουμε την ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων και να αντεπιτεθούμε στοχεύοντας τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Διεκδικούμε - απαιτούμε:

· Μέριμνα για υποστήριξη όλων των πληγέντων κατοίκων. Ταχεία αποκατάσταση των ζημιών των πληγέντων στη Θεσσαλία. Φροντίδα για τη διαμονή, σίτιση, περίθαλψη τους.

· Άμεσα αντιπλημμυρικά έργα και αντιπλημμυρικός σχεδιασμός.

· Προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος. Έργα υποδομών για την προστασία ανθρώπινων ζωών.

· Μείωση του χρόνου εργασίας, 30ωρο-6ωρο-5μερο. Κατάργηση ν. Χατζηδάκη, να μη ψηφιστεί το νομοσχέδιο Γεωργιάδη.

· Μόνιμη, σταθερή και ασφαλισμένη εργασία για όλους/ες. Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

· Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ, για την κάλυψη όλων των αναγκών. Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία. Όχι στο προσοντολόγιο και σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

· Ενίσχυση των πληγέντων μαθητών, των οικογενειών τους, των εκπαιδευτικών με κάθε τρόπο.

· Να ζούμε με αξιοπρέπεια από μία δουλειά! Αυξήσεις μισθών, συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας, κανένας μισθός κάτω από 1200 ευρώ, πλήρη επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Καμιά σύνδεση της αξιολόγησης με τον μισθό – μπλοκάρουμε την αξιολόγηση.

· Αποκλειστικά δημόσια υγεία, παιδεία, πρόνοια ,κοινωνική ασφάλιση.

· Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση. Κατάργηση των απεργοκτόνων νόμων.

· Πλήρη Κοινωνική Ασφάλιση για όλους και όλες, δημόσια, δωρεάν και υποχρεωτική στα 30 χρόνια δουλειάς.

· Προστασία του λαϊκού εισοδήματος. Μειώσεις των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.

· Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική – λαϊκή οικογένεια

· Ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.

· Κατάργηση των νόμων για αξιολόγηση/ιδιωτικοποίηση του δημόσιου σχολείου και των εξεταστικών πλεγμάτων (ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, PISA).

· Πολιτικές ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα, κόντρα στην αστυνομοκρατία, τον αυταρχισμό και την καταστολή. Φραγμός στον ρατσισμό, φασισμό, έμφυλες διακρίσεις, σεξισμό.

· Όχι στον πόλεμο και τους εξοπλισμούς. Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Να σταματήσει τώρα η εισβολή της Ρωσίας και κάθε επέμβαση των ΗΠΑ–ΝΑΤΟ – ΕΕ! Καμία εμπλοκή της χώρας μας! Να κλείσουν όλες οι βάσεις! Έξω από ΝΑΤΟ – ΕΕ! Ειρήνη και Φιλία των Λαών!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                          Η Γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης               Σοφία Στεφανίδου

 

Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΙΣΗ ΖΩΗ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ, ΣΑΒΒΑΤΟ 16/9 ΣΤΙΣ 6.00 μ.μ. ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ !

Ο πρωθυπουργός , για να αποφύγει την οργή για την καταστροφική πλημμύρα στη Θεσσαλία, που έδειξε τις εγκληματικές συνέπειες της ανάπτυξης που εκπροσωπεί και τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού, δήμων και περιφέρειας, έρχεται τώρα στις 16 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη , για να αθωώσει την κυβέρνηση και την αντιλαϊκή πολιτική της και να εξαγγείλει νέα σκληρή λιτότητα και περικοπές, με στόχο να πληρώσει για άλλη μια φορά ο λαός το κόστος της πρόσφατης κρίσης, όπως και κάθε κρίσης (οικονομικής, περιβαλλοντικής, υγειονομικής)

· Οι ολέθριες πυρκαγιές με τα εκατομμύρια στρέμματα καμένης γης, μαζί και ζωής και οι καταστροφικές πλημμύρες με επιπτώσεις ανυπολόγιστες, ανεπανόρθωτες και μακροπρόθεσμες,(νεκροί άνθρωποι, διάλυση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, άμεσος κίνδυνος οξύτατης υγειονομικής κρίσης )

· η ανυπαρξία πολιτικών για προστασία των δασών, αντιπλημμυρικών έργων, υπηρεσιών και υποδομών πολιτικής προστασίας,

· το νέο μισθολόγιο με αυξήσεις-κοροϊδία,

· οι 800.000 πλειστηριασμοί και οι υπέρογκες αυξήσεις των ενοικίων που απειλούν τη λαϊκή κατοικία,

· το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη,

· η παραπέρα ιδιωτικοποίηση- εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών αποτελούν πλευρές μιας βαθιάς αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ., της ΕΕ, και του κεφαλαίου ,που βάζει πάνω από όλα το κέρδος των λίγων , δε μετράει η ζωή των πολλών.Η «ανάπτυξη» τους, η λεηλασία φύσης και ανθρώπων, φέρνει νεκρούς. Η πολιτική τους σκορπά φτώχεια και θάνατο. Γι΄αυτό έχουν πετάξει στα τάρταρα ως αντιοικονομική την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής κατοικίας και τη διαβίωση της κοινωνικής πλειοψηφίας.

 

Στην εκπαίδευση ζούμε τη νέα επέλαση, για να ολοκληρωθεί η αντιεκπαιδευτική αναδιάρθρωση Παράδοση και υποταγή της εκπαίδευσης στην υπηρεσία των αναγκών του κεφαλαίου, λειτουργία του σχολείου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με καθεστώς απόλυτου ελέγχου της παιδαγωγικής λειτουργίας και εργασιακή εξόντωση και χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών. Αξιολόγηση- κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Παράκαμψη άρθρου 16 για ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Ελεύθερη επιλογή σχολείου. Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Εθνικό

απολυτήριο. συνυπολογισμό του για την εισαγωγή τριτοβάθμια εκπαίδευση. Νέα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια για Επαγγελματική Εκπαίδευση και κατάρτιση, ειδική αγωγή.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Η συγκέντρωση στις 16 Σεπτέμβρη, ημέρα παρουσίας του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, πρέπει να δώσει το μήνυμα ότι αυτή η πολιτική που διαλύει τις ζωές μας δεν θα περάσει. Μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τον συντονισμό τους, να οργανώσουμε την αντεπίθεση των εργαζομένων, για τη διεκδίκηση μιας ζωής ολόκληρης, με τα δικαιώματα , τις ανάγκες και τις ελευθερίες μπροστά, με ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ,Ε.Ε.-κεφαλαίου.

Διεκδικούμε - απαιτούμε:

· Μέριμνα για υποστήριξη όλων των πληγέντων κατοίκων. Ταχεία αποκατάσταση των ζημιών των πληγέντων στη Θεσσαλία. Φροντίδα για τη διαμονή, σίτιση, περίθαλψη τους.

· Άμεσα αντιπλημμυρικά έργα και αντιπλημμυρικός σχεδιασμός.

· Προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος. Έργα υποδομών για την προστασία ανθρώπινων ζωών.

· Μείωση του χρόνου εργασίας, 30ωρο-6ωρο-5μερο. Κατάργηση ν. Χατζηδάκη, να μη ψηφιστεί το νομοσχέδιο Γεωργιάδη.

· Μόνιμη, σταθερή και ασφαλισμένη εργασία για όλους/ες. Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

· Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ, για την κάλυψη όλων των αναγκών. Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία. Όχι στο προσοντολόγιο και σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

· Ενίσχυση των πληγέντων μαθητών, των οικογενειών τους, των εκπαιδευτικών με κάθε τρόπο.

· Να ζούμε με αξιοπρέπεια από μία δουλειά! Αυξήσεις μισθών, συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας, κανένας μισθός κάτω από 1200 ευρώ, πλήρη επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Καμιά σύνδεση της αξιολόγησης με τον μισθό – μπλοκάρουμε την αξιολόγηση.

· Αποκλειστικά δημόσια υγεία, παιδεία, πρόνοια ,κοινωνική ασφάλιση.

· Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση. Κατάργηση των απεργοκτόνων νόμων.

· Πλήρη Κοινωνική Ασφάλιση για όλους και όλες, δημόσια, δωρεάν και υποχρεωτική στα 30 χρόνια δουλειάς.

· Προστασία του λαϊκού εισοδήματος. Μειώσεις των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.

· Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική – λαϊκή οικογένεια

· Ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.

· Κατάργηση των νόμων για αξιολόγηση/ιδιωτικοποίηση του δημόσιου σχολείου και των εξεταστικών πλεγμάτων (ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, PISA).

· Πολιτικές ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα, κόντρα στην αστυνομοκρατία, τον αυταρχισμό και την καταστολή. Φραγμός στον ρατσισμό, φασισμό, έμφυλες διακρίσεις, σεξισμό.

· Όχι στον πόλεμο και τους εξοπλισμούς. Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Να σταματήσει τώρα η εισβολή της Ρωσίας και κάθε επέμβαση των ΗΠΑ–ΝΑΤΟ –

ΕΕ! Καμία εμπλοκή της χώρας μας! Να κλείσουν όλες οι βάσεις! Έξω από ΝΑΤΟ – ΕΕ! Ειρήνη και Φιλία των Λαών!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                    ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search