• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ντροπή! Μαθητές του ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας δεν έχουν σχολικό για τη μεταφορά τους!

November 19, 2023 670

Εδώ και δύο μήνες, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν έχει λυθεί το ζήτημα με την μετακίνηση 13 παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες της Ά Γυμνασίου του ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας. Σε όλες τις υπόλοιπες τάξεις, υπάρχει σχολικό που μεταφέρει τους μαθητές. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν τελειωμό, σύμφωνα με καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά

Οι γονείς ταλαιπωρούνται καθημερινά, ενώ αναγκάζονται να καλύπτουν το ζήτημα της μεταφοράς των παιδιών με δικά τους μέσα, κινδυνεύοντας να χάσουν τις δουλειές τους, αφού οι όποιες άδειες ή διευκολύνσεις εξαντλούνται, ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνονται οικονομικά οι ίδιοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί πως ανάμεσα στους 13 μαθητές, υπάρχει μαθητής που μένει στη Σαλαμίνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΝΤΡΟΠΗ!

13 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝΕΕΓΥΛ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ & ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ, ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Εδώ και δύο μήνες, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν έχει λυθεί το ζήτημα με την μετακίνηση 13 παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες της Ά Γυμνασίου του ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας. Σε όλες τις υπόλοιπες τάξεις, υπάρχει σχολικό που μεταφέρει τους μαθητές. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν τελειωμό.

Οι γονείς ταλαιπωρούνται καθημερινά, ενώ αναγκάζονται να καλύπτουν το ζήτημα της μεταφοράς των παιδιών με δικά τους μέσα, κινδυνεύοντας να χάσουν τις δουλειές τους, αφού οι όποιες άδειες ή διευκολύνσεις εξαντλούνται, ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνονται οικονομικά οι ίδιοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί πως ανάμεσα στους 13 μαθητές, υπάρχει μαθητής που μένει στη Σαλαμίνα.

Παρά το γεγονός ότι από το σχολείο έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής, ο διαγωνισμός για τη μεταφορά των μαθητών/μαθητριών βγήκε άγονος.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι το υπάρχον σύστημα δημοσίων συμβάσεων και η παντελής έλλειψη υποδομών μεταφοράς από το ίδιο το κράτος, έχει ουσιαστικά εκχωρήσει το δικαίωμα της μεταφοράς των μαθητών στη διακριτική ευχέρεια κάθε ιδιώτη, που κρίνει αν τον συμφέρει οικονομικά να αναλάβει κάποιο δρομολόγιο.

Το αποτέλεσμα είναι, δρομολόγια που δεν κρίνονται οικονομικά αποδοτικά, να παραμένουν άγονα και οι μαθητές χωρίς μεταφορά. Πρόκειται για ένα έργο που βλέπουμε συνεχώς, εδώ και χρόνια, πότε στα Ειδικά Σχολεία, πότε στα Καλλιτεχνικά, πότε στα Μουσικά κλπ.

Επιπρόσθετα, το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει την τελευταία δεκαετία έχει σαν βασικό χαρακτηριστικό την αναπαραγωγή μεγάλων περιορισμών, θεσπίζοντας χιλιομετρικές προϋποθέσεις για δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο.

Για το ζήτημα αυτό (άγονοι διαγωνισμοί - ακάλυπτα σχολεία και μαθητές σε όλη την Αττική), ανακοίνωση έχει βγάλει και η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής (βλέπε εδώ: ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ | Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) (asgme.gr))

Απαιτούμε εδώ και τώρα να βρεθεί λύση για την μετακίνηση των μαθητών του ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας!

Το ζήτημα της μεταφορά των μαθητών πρέπει να αποτελεί αποκλειστικά κρατική ευθύνη.

Διεκδικούμε:

l Δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, με μόνιμους εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδηγούς και απευθείας κρατική χρηματοδότηση για όλα τα παιδιά με προτεραιότητα τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

l Δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών των ειδικών, καλλιτεχνικών & μουσικών σχολείων, πρότυπων- πειραματικών χωρίς κανένα χιλιομετρικό περιορισμό.

l Αύξηση του γονικού επιδόματος, τουλάχιστο στο ύψος του 1 ευρώ/χλμ, για όλο το χρονικό διάστημα που απαιτείται μέχρι την ανάθεση των δρομολογίων μαθητών οι οποίοι είναι δικαιούχοι μεταφοράς με δημόσια σύμβαση. Το γονικό επίδομα των 0,35 ευρώ / χλμ (μονή διαδρομή), που προβλέπεται είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες. Αρκεί κάποιος να σκεφτεί ότι παραμένει στο συγκεκριμένο ύψος τα τελευταία 15 χρόνια, τη στιγμή που το κόστος των καυσίμων έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Έγκαιρη καταβολή του γονικού επιδόματος το αργότερο έναν μήνα μετά την υποβολή των δικαιολογητικών.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search