• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών

February 02, 2024 657

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών

Διαμαρτυρία ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών έξω από τη Βουλή | Alfavita

Ημέρα δράσης η Παρασκευή 2/2 ενάντια στη βιομηχανία συνδικαλιστικών διώξεων που έχει στηθεί στον χώρο της δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με την πλειονότητα αυτών να εστιάζεται στον Πειραιά και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας. Δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης στους διωκόμενους και καταγγελίας της επιχείρησης τρομοκρατίας έχουν ήδη κατατεθεί, μεταξύ αυτών του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-74 και πολλών φοιτητικών συλλόγων από όλη τη χώρα.

.Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή 2/2 στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη σε αντίδραση των συνεχιζόμενων πειθαρχικών διώξεων εκπαιδευτικών από την Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση σε Πειραιά, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Ρέθυμνο και αλλού.

διωξεις

Σωματεία δασκάλων και εκπαιδευτικών της Αττικής και φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, διαμαρτυρόμενοι γι' αυτό που δεν φαίνεται να συνιστά «ιδιορρυθμία» του ΔΙΔΕ Πειραιά, αλλά να αποτελεί ευρύτερη κατεύθυνση της πολιτικής ηγεσίας.

«Όχι στις πολιτικές συνδικαλιστικές διώξεις» και «κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και τα σωματεία» έγραφαν, μεταξύ άλλων, τα πανό των σωματείων και συλλόγων.

Η κατάσταση έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, καθώς έχουμε, ίσως για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά, 22 συνδικαλιστικές διώξεις εκπαιδευτικών! Αναφερόμαστε  συγκεκριμένα σε διώξεις συνδικαλιστών εκπαιδευτικών, σε μια πραγματική βιομηχανία διώξεων που λειτουργεί προκλητικά, αυθαίρετα και εκβιαστικά

Δεν αναφερόμαστε  γενικά σε Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις (ΕΔΕ), σε διώξεις εκπαιδευτικών για το άλφα ή βήτα παράπτωμα. Αναφερόμαστε  συγκεκριμένα σε διώξεις συνδικαλιστών εκπαιδευτικών, σε μια πραγματική βιομηχανία διώξεων που λειτουργεί προκλητικά, αυθαίρετα και εκβιαστικά. Επιγραμματικά έχουμε:

-         παραπομπή στο πειθαρχικό σε 11 εκπαιδευτικούς με την απίστευτη κατηγορία της «ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» γιατί απλά συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις και για συνδικαλιστική/κοινωνική δράση. 2  συνάδελφοι γιατί διαδήλωναν στις 6/12/2020 (πορεία με αφορμή τα 12 χρόνια από την δολοφονία του Γρηγορόπουλου), παρά την απαγόρευση διαδηλώσεων λόγω κόβιντ. Επίσης, 4 συνάδελφοι γιατί, σε κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά, στο σχολείο που διεξαγόταν ο διαγωνισμός PISA, ενημέρωσαν τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για το δικαίωμα που είχαν να κάνουν στάση εργασίας. 1 δάσκαλος στην Θεσσαλονίκη γιατί συμμετείχε στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς κατοικιών. 4 συνδικαλιστές σε Θεσσαλονίκη – Ημαθία για την συμπεριφορά τους κατά την διάρκεια συνέλευσης της ΕΛΜΕ.

-         στον Πειραιά επίσης και με την απαράδεκτη κατηγορία για «κακόβουλη κριτική κατά της κυβέρνησης», έχουν κατατεθεί 2 διώξεις, γιατί εκπαιδευτικοί-συνδικαλιστές έκαναν κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης στο διαδίκτυο.

-         στην Αθήνα πάλι 3 διώξεις σε καθηγήτριες γιατί διαμαρτυρήθηκαν για τα κενά στα σχολεία και σε 3 δασκάλες γιατί αδυνατούσαν να κάνουν τηλεκπαίδευση από το σπίτι τους, κατά την κακοκαιρία το Φεβρουάριο του 2023.

-         τέλος, μόλις την προηγούμενη βδομάδα, 3 συνδικαλιστές-εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Πειραιά, καλέστηκαν στο αστυνομικό τμήμα για «εξηγήσεις» και για μήνυση που κατατέθηκε εναντίον τους για κινητοποίηση που έγινε το 2023 κατά την διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωνε ο ΔΙΔΕ Πειραιά για να διαφημίσει τα ιδιωτικά σχολεία!!!

Το ψήφισμα του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής αναφέρει

διαμαρτυρία εκπαιδευτικοί

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Καταγγέλλουμε τη βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί το τελευταίο διάστημα ενάντια σε εκπαιδευτικούς και την συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση.

Σε διάφορες περιοχές της χώρας (Πειραιάς, Αθήνα, Κρήτη, Θεσσαλονίκη κ.α.), το σύστημα έχει χρησιμοποιήσει όλους τους μηχανισμούς του (διοικητικούς, εισαγγελείς κτλ) προκειμένου να προχωρήσει σε μια σειρά διώξεων (ποινικών και πειθαρχικών) ενάντια σε εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται. Αγωνιστές εκπαιδευτικοί όλο αυτό το διάστημα σέρνονται στα αστυνομικά τμήματα και παραπέμπονται σε πειθαρχικά επειδή αντιδρούν στις αντιδραστικές πολιτικές στην εκπαίδευση, αλλά και γενικά.

Ενδεικτικά εκπαιδευτικοί διώκονται επειδή:

Συμμετείχαν σε κινητοποίηση ενάντια στις εξετάσεις Pisa

Συμμετείχαν σε συγκέντρωση ενάντια σε ημερίδα διαφήμισης των ιδιωτικών σχολείων που οργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Εξέφρασαν δημόσια κριτική στις πολιτικές του υπουργείου

Κινητοποιούνταν στα κινήματα ενάντια στους πλειστηριασμούς

Υλοποίησαν αποφάσεις των σωματείων του ενάντια στις αντιδραστικές πολιτικές στα σχολεία

Αρνήθηκαν να κάνουν τηλεκπαίδευση

Συμμετείχαν σε διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις

Πρόκειται για γενικευμένη προσπάθεια τρομοκρατίας. Που στοχεύει τα σωματεία, τις αγωνιστικές φωνές μέσα σε αυτά, το δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση με όλους τους νόμους που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια. Σε μια περίοδο μάλιστα που περνούν και επιχειρούν να εφαρμοστούν μια σειρά νόμοι σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Σε μια περίοδο όπου υπάρχουν οι δυνατότητες όλα τα κομμάτια που δέχονται την επίθεση να ενωθούν και να της βάλουν φραγμό.

Η τρομοκρατία και η προσπάθεια καταστολής είναι ενιαία. Σε μας τους φοιτητές στέλνουν τα ΜΑΤ, μας απειλούν με τηλεξεταστικές και χαμένα εξάμηνα. Στους μαθητές στέλνουν την αστυνομία, τους βάζουν απουσίες στην τηλεκπαίδευση, στέλνουν τα ονόματά τους στους εισαγγελείς, με μόνο στόχο να σπάσουν οι μαθητικές καταλήψεις. Για τους εκπαιδευτικούς υπάρχουν οι διώξεις αλλά και οι απειλές για όσους δεν θέλουν να παίξουν το ρόλο του «μπάτσου» απέναντι στους μαθητές.

Δεν θα περάσει αυτή η τρομοκρατία. Ξέρουμε καλά ότι τα κάνουν όλα αυτά γιατί φοβούνται το ενδεχόμενο μην ενωθούν αγωνιστικά και στον δρόμο όλα αυτά τα κομμάτια. Και φυσικά γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να μας πείσουν για όλες αυτές τις αντιδραστικές πολιτικές τους.

Καταγγέλλουμε τη βιομηχανία διώξεων ενάντια στους εκπαιδευτικούς. Απαιτούμε να παρθούν όλες πίσω. Τους καλούμε να προχωρήσουν και αυτοί σε γενικές συνελεύσεις για να βρεθούμε πιο μαζικά τις επόμενες μέρες στους δρόμους για να υπερασπίσουμε τη δημόσια δωρεάν παιδεία και τα δικαιώματά μας σε αυτή.

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ-ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13:30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search