• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ο Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) στο πλευρό των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών και απαιτεί να σταματήσει η δίωξή τους!

February 02, 2024 646

Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) με σχετική του ανακοίνωση παίρνει θέση ενάντια στις διώξεις των συνδικαλιστών εκπαιδευτικών.

«Σύμφωνα με καταγγελίες των συνδικαλιστικών τους οργάνων, 22 τουλάχιστον δάσκαλοι και καθηγητές των δημοσίων σχολείων διώκονται πειθαρχικά με τον αντιδημοκρατικό ΔΥ Κώδικα, με απαράδεκτες κατηγορίες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, τονίζει: «Ο ΣΦΕΑ 1967-1974 στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών και απαιτεί να σταματήσει η δίωξή τους, που μας θυμίζει τις χειρότερες στιγμές αυτού του τόπου. Να θυμίσουμε στους ‘λωτοφάγους’ κυβερνήτες μας ότι σ’ αυτό τον τόπο η Δημοκρατία με την Παιδεία έχουν ακατάλυτους δεσμούς αίματος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός καθυβρίζει και παρομοιάζει με ‘ληστές’ τους χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικούς που υπερασπίζονται το Σύνταγμα και μάχονται κατά της εμπορευματοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, οι εγκάθετοι της κυβέρνησης στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν εξαπολύσει ένα πογκρόμ διώξεων εις βάρος των συνδικαλιστών εκπαιδευτικών, ακόμη και για την κριτική που της ασκούν για την αντεκπαιδευτική της πολιτική.

Σύμφωνα με καταγγελίες των συνδικαλιστικών τους οργάνων, 22 τουλάχιστον δάσκαλοι και καθηγητές των δημοσίων σχολείων διώκονται πειθαρχικά με τον αντιδημοκρατικό ΔΥ Κώδικα, με απαράδεκτες κατηγορίες, όπως: ‘κακόβουλη άσκηση κριτικής στην κυβέρνηση’, συμμετοχή στην πορεία για την επέτειο δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου, παρότρυνση συμμετοχής των συναδέλφων τους σε νόμιμη στάση εργασίας, ‘ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας’, δηλ. στη Γ.Σ. της Ε’ ΕΛΜΕ-Θ (!), συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, κ.ά.

Είναι φανερό ότι αυτή η ‘βιομηχανία’ διώξεων και μηνύσεων έρχεται να συμπληρώσει και να εντείνει το κλίμα αυταρχισμού που έχει επιβληθεί στα σχολεία, ώστε  να αποτραπεί ή να κατασταλεί η συνδικαλιστική δράση των εκπαιδευτικών. Εξάλλου, σχετίζεται άμεσα και με τους νόμους που έχουν συρρικνώσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα.

Οι ΕΛΜΕ, οι ΣΕΠΕ, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ πρέπει να στηρίξουν έμπρακτα τους διωκόμενους συνδικαλιστές, αναλαμβάνοντας αγωνιστικές πρωτοβουλίες, ώστε να σταματήσουν τώρα οι πειθαρχικές διώξεις. Αλλά και τα πρωτοβάθμια σωματεία, μπροστά στη γενίκευση των διώξεων, πρέπει να πάρουν στα χέρια τους  την υπόθεση της άρσης των διώξεων.

Ο ΣΦΕΑ 1967-1974 στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών και απαιτεί να σταματήσει η δίωξή τους, που μας θυμίζει τις χειρότερες στιγμές αυτού του τόπου. Να θυμίσουμε στους ‘λωτοφάγους’ κυβερνήτες μας ότι σ’ αυτό τον τόπο η Δημοκρατία με την Παιδεία έχουν ακατάλυτους δεσμούς αίματος !

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search