• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Καταγγελία βίαιης και απαξιωτικής συμπεριφοράς αξιολογητή!

February 05, 2024 947

 

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ! ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ! ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Την Παρασκευή 2/2 ο αξιολογητής επισκέφτηκε το 7ο Δημοτικό σχολείο της Ν. Σμύρνης, για να πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο ραντεβού ατομικής αξιολόγησης με εκπαιδευτικό του σχολείου.

Είχε κηρυχθεί από το ΔΣ του Συλλόγου μας τρίωρη στάση εργασίας για να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας. Στην κεντρική είσοδο του σχολείου τον περίμεναν εκπαιδευτικοί του σχολείου μαζί με το ΔΣ του Συλλόγου μας, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη διαδικασία.

Όταν ο αξιολογητής έφτασε, αντί να περιμένει τον διευθυντή, αντί να συζητήσει με τους συναδέλφους/σσες, έσπρωξε βίαια τις συναδέλφισσες που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας προκαλώντας μικροτραυματισμό εκπαιδευτικού, μπροστά σε παιδιά και γονείς που παρακολουθούσαν έκπληκτοι!

Κι ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μας…

Μετά τη βίαιη είσοδό του στην αυλή του σχολείου, για περίπου 40 λεπτά οι εκπαιδευτικοί επιχειρούσαν να συζητήσουν μαζί του εκφράζοντας με επιχειρήματα την αντίθεσή τους κατά της αξιολόγησης. Στη συνέχεια, ο αξιολογητής ζήτησε να πάει στο γραφείο του διευθυντή όπου και πήγε. Και εκεί έγινε νέα μακροσκελής συζήτηση παρουσία μελών του Δ.Σ του Συλλόγου η οποία κατέληξε ότι δεν ήταν η κατάλληλη μέρα και ώρα να επιμείνει στη συνέχιση της διαδικασίας. Παρόλα αυτά, και πάλι, αιφνιδιάζοντας όλους και όλες, αντί να κατηφορίσει προς την έξοδο, ανηφόρισε προς το τμήμα της υποψήφιας για αξιολόγηση!

Αναρωτιόμαστε, υπήρχε τέτοιος διακαής πόθος πια για να αξιολογηθεί μία εκπαιδευτικός μέσα σε ένα τόσο γενικευμένο κλίμα έντασης, αποδοκιμασίας και κατακραυγής από ένα ολόκληρο σχολείο; Ιδιαίτερα μάλιστα μετά τη βίαιη είσοδό του και τον τραυματισμό εκπαιδευτικού τον οποίο προκάλεσε, ποια σχέση εμπιστοσύνης και εκτίμησης μπορεί να χτιστεί με έναν τέτοιο σύμβουλο;

Στου βούρκου μέσα τα νερά, ποια γλώσσα μου μιλάνε, αυτοί που μου ζητάνε να χαμηλώσω τα φτερά…

Η μάσκα έπεσε!

Αυτό είναι το σχολείο θέλουν να μας επιβάλουν. Η κουλτούρα της αξιολόγησης που μας θέλει φοβισμένους και φιμωμένους δεν μας ταιριάζει. Δεν σκύβουμε κεφάλι και δεν υποχωρούμε.

Η αξιολόγηση δεν είναι ατομικό δικαίωμα. Επηρεάζει όλη τη σχολική κοινότητα και όπου έχει εφαρμοστεί έχει προκαλέσει ολέθρια αποτελέσματα. Δεν θα υποκύψουμε στα καταστροφικά σχέδια του Υπουργείου που διαλύουν τη δημόσια παιδεία.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών του σχολείου βρέθηκε έξω από τις τάξεις δηλώνοντας σαφώς τη διάθεσή τους ενάντια στη διαδικασία αξιολόγησης.

Η θέλησή τους δεν έγινε σεβαστή από τον αξιολογητή. Το γεγονός αυτό, υπογραμμίζει τον αυταρχισμό με τον οποίο βρισκόμαστε αντιμέτωποι, αφού με το έτσι θέλω θα παραμερίζονται οι συλλογικές μας αποφάσεις, οι ομόφωνες αποφάσεις του κλάδου μας.

Οι εκπαιδευτικοί, με πλήρη συνείδηση του ρόλου μας, επιχειρούμε να δημιουργούμε ρωγμές στο ισοπεδωτικό σύστημα. να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο, τα εργασιακά μας δικαιώματα και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και μαθητριών μας.

Καταγγέλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις τέτοιου είδους αυταρχικές συμπεριφορές. Στηρίζουμε τους συναδέλφους του 7ου Δημοτικού. Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να καταδικάσει τέτοιες πρωτοφανείς και απαράδεκτες ενέργειες Δηλώνουμε αποφασισμένοι/ες ότι θα ορθώνουμε ανάστημα και δεν θα κάνουμε βήμα πίσω παρά τους εκβιασμούς. ΥΓ. Την Κυριακή το πρωί ενημερωθήκαμε ότι το πανό του Συλλόγου σκίστηκε με κοπίδι από … καλοθελητές. Δεν πτοούμαστε!

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΣΤΑΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε: μην ξεχαστείς… Για να δεις τα άστρα πρέπει να σηκώσεις κεφάλι…

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search