• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αναμενόμενη απόφαση: Παράνομη η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση

February 27, 2024 788

 

Γράφει ο Δραπανι-φόρος

Ουδεμία έκπληξη και απολύτως αναμενόμενη απόφαση από το Πρωτοδικείο Αθηνών: Παράνομη η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την ατομική αξιολόγηση

Την αγωγή κατά της  ΟΛΜΕ και ΔΟΕ  κατέθεσε ο  υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης , η οποία συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο , σήμερα το μεσημέρι.

Το δικαστήριο απαγορεύει στις εναγόμενες τη συνέχιση της απεργίας-αποχής και κηρύσσει την  απόφαση  προσωρινώς εκτελεστή.

Επίσης για κάθε παράβαση, η απόφαση του δικαστηρίου προβλέπει χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.

Ωστόσο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συνεχίσουν την απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση, αφού έχει αποφασιστεί η επαναπροκήρυξή της  από την ΑΔΕΔΥ, μέχρι τουλάχιστον να συνεχιστεί ο φαύλος κύκλος της προσφυγής του ΥΠΑΙΘΑ εκ νέου στα δικαστήρια και να ξαναπάρουν την ίδια απόφαση.

Η σημερινή εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι η αξιολόγηση δεν προχωρά και συναντά σοβαρή αντίσταση στους εκπαιδευτικούς. Παρά τον εκβιασμό στις/στους νεοδιόριστες/ους με τη μη μονιμοποίησή τους, χιλιάδες συμμετέχουν στην απεργία-αποχή. Για μια ακόμα φορά το ΥΠΑΙΘΑ επιστρατεύει το συνηθισμένο του όπλο, την καταστολή και τον αυταρχισμό, τα δικαστήρια! Τρία χρόνια τώρα προσπαθεί να επιβάλει την αξιολόγηση στην εκπαίδευση και δεν τα καταφέρνει. Η αυτοαξιολόγηση έχει μετατραπεί σε παρωδία και στην ατομική αξιολόγηση ομολογεί η ίδια την ήττα της ανακοινώνοντας εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά συμμετοχής που δεν ξεπερνούν το 15% πανελλαδικά στους/στις νεοδιόριστους/ες, κι αυτό μόνο με καθεστώς τρομοκράτησης.

Οι αγώνες μας δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι. Είναι δίκαιοι και αναγκαίοι: Γι’ αυτά αξίζει να αγωνιστούμε με πραγματικούς αγώνες και όχι συμβολικές διαμαρτυρίες. Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής χρειάζεται σχέδιο για σύγκρουση, συντονισμός, συγκεκριμένα βήματα για κλιμάκωση των αντιστάσεων, αγώνα διαρκείας και απεργίες, το όπλο των εργαζομένων που πονάει πιο πολύ την εργοδοσία. Βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας, με τα σωματεία, τις ΓΣ, τις επιτροπές αγώνα και τον συντονισμό τους, να ανοίξουμε δρόμο αντεπίθεσης, κόντρα στην υποταγή και την ήττα.

Δραπανι-φόρος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search