• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αναμενόμενη απόφαση: Παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών

May 18, 2024 422

Αναμενόμενη ως συνήθως απόφαση: Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ για την ατομική αξιολόγηση, την οποία είχε κηρύξει για τους εκπαιδευτικούς Β/θμιας εκπαίδευσης και τα μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ.
Η ΑΔΕΔΥ απέστειλε την 452/2024 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, καθώς και ενημερωτικό σημείωμα της νομικής της συμβούλου, στην ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της νομικής συμβούλου της ΑΔΕΔΥ η απεργία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική και στο διατακτικό το Δικαστήριο απαγορεύει στην ΑΔΕΔΥ τη συνέχιση της, καθώς και την επανάληψη της στο μέλλον με το ίδιο αντικείμενο και υπό τις ίδιες συνθήκες, κηρύσσει την απόφαση προσωρινά εκτελεστή ως προς την ανωτέρω απαγόρευση και απειλεί την ΑΔΕΔΥ με χρηματική ποινή ύψους 6000 ευρώ για κάθε παράβαση της σχετικής απαγόρευσης.

apofasi-protodikeioy-adedy
Νέα απεργία-αποχή της ΟΛΜΕ από την αξιολόγηση
Μετά όλα αυτά η ΟΛΜΕ κατέθεσε χθες, Παρασκευή 17 Μαΐου νέο εξώδικο απεργίας-αποχής από την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών παραθέτοντας τη σχετική Δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή την οποία πρέπει να καταθέσουν οι εκπαιδευτικοί στο πρωτόκολλο του σχολείου από την Τρίτη 21.05.2024

Η επιστολή της ΑΔΕΔΥ προς την ΟΛΜΕ και το Ενημερωτικό Σημείωμα Επιστολή προς ΟΛΜΕ
Ενημερωτικό Σημείωμα

Συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε την 452/2024 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή, που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τους εκπαιδευτικούς Β΄βαθμιας εκπαίδευσης και τα μέλη ΕΕΠ/ΒΕΠ, καθώς και ενημερωτικό σημείωμα της νομικής συμβούλου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΠΙ ΤΗΣ 452/2024 ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
Υπ’ όψιν Εκτελεστικής Επιτροπής ΑΔΕΔΥ Επί της με αρ.452/2024 δικαστικής αποφάσεως που εξεδόθη με αφορμή την απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ για την συνδικαλιστική κάλυψη των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μελών ΒΕΠ/ΕΕΠ, επισημαίνω αναλυτικότερα τα εξής:

1) Η απεργιακή κινητοποίηση κρίθηκε παράνομη, καθότι θεωρήθηκε ότι έχει την ίδια μορφή και έκταση με τις απεργιακές κινητοποιήσεις (τόσο της ίδιας της ΑΔΕΔΥ, όσο και τον οικείων δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων) που έχουν κριθεί στο σύνολό τους παράνομες με άλλες αποφάσεις του αυτού Δικαστηρίου.

Ειδικότερα, το Δικαστήριο έκρινε ότι η επίμαχη απεργιακή κινητοποίηση διεκδικεί αιτήματα, η ρύθμιση των οποίων ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της πολιτείας και ως εκ τούτου έχει πολιτικό χαρακτήρα, αφού σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση επιχειρεί να καταλύσει το δικαίωμα της πολιτειακής εξουσίας να νομοθετεί, αποκλείοντας ούτως την αναβάθμιση και βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών.

2) Το δικαστήριο περαιτέρω έκρινε ότι η απεργία -ενόψει του ότι έχει και αόριστη διάρκεια-, είναι παράνομη και ως καταχρηστική, αφού λόγω των όσων ήδη επισημάνθηκαν για τον πολιτικό της χαρακτήρα καθιστά επιπροσθέτως στάσιμο το προσφερόμενο εκπαιδευτικό έργο προς βλάβη των μαθητών και των οικογενειών τους.

Κατά το Δικαστήριο, το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης πρέπει να υπόκειται σε συνεχή αξιολόγηση προκειμένου να βελτιώνεται και να επικαιροποιείται. Εν όψει των ανωτέρων κρίσεων, η απεργία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.

Στο διατακτικό το Δικαστήριο απαγορεύει στην ΑΔΕΔΥ τη συνέχιση της, καθώς και την επανάληψη της στο μέλλον με το ίδιο αντικείμενο και υπό τις ίδιες συνθήκες, κηρύσσει την απόφαση προσωρινά εκτελεστή ως προς την ανωτέρω απαγόρευση και απειλεί την ΑΔΕΔΥ με χρηματική ποινή ύψους 6000 ευρώ για κάθε παράβαση της σχετικής απαγόρευσης.

Με εκτίμηση, Μαργαρίτα Παναγοπούλου Δικηγόρος (MJuris Oxford)

Μ.Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search