• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αναμενόμενη απόφαση: Παράνομη η απεργία - αποχή της ΟΛΜΕ - Νέα προκήρυξη από την ΑΔΕΔΥ

May 08, 2024 1018

Αναμενόμενη για μια ακόμα φορά απόφαση του πρωυτοδικείου Αθηνών -  η 15η; - για την απεργία - αποχή της ΟΛΜΕ: Κρίθηκε παράνομη αλλά όχι καταχρηστική, ενώ επαναλαμβάνεται σαφώς ότι είναι άλλη απεργία και δεν υπάρχει το δεδικασμένο. Εν ολίγοις, το ΥΠΑΙΘΑ δεν έβγαλε τίποτα περισσότερο από ότι έβγαλε την προηγούμενη φορά.

 

 

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό  το αίτημα του υπουργού Παιδείας να κηρυχθεί ως καταχρηστική η  ένδικη απεργία αποχή, διότι, παρέλκει η εξέταση  των σχετικών  λόγων καταχρηστικότητας.

Ο "εκσυγχρονιστής" υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης έχει βάλει στόχο να σπάσει το ρεκόρ της Νίκης Κεραμέως στις αγωγές εναντίον των αποφάσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Σύμφωνα με πηγές της ΟΛΜΕ θα σταλεί, σήμερα, στην ΑΔΕΔΥ το αίτημα για την κατάθεση του εξωδίκου ώστε να σε ισχύ από τη Δευτέρα 13 Μαϊου με το άνοιγμα των σχολείων. 

Το αίτημα  της Ο.Λ.Μ.Ε.  στην ΑΔΕΔΥ

Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει την αυταρχική τακτική του και στέλνει την ΟΛΜΕ για μία ακόμα φορά στα δικαστήρια για να ακυρώσει την απεργία αποχή ενάντια στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η εκδίκαση της υπόθεσης είναι την Δευτέρα.

Παρακαλούμε να προκηρύξετε εσείς την απεργία αποχή για τους/τις εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά την εκδίκαση της υπόθεσης προκειμένου να καλυφθούν οι συνάδελφοί μας.

Δεν έχει τελειωμό ο αυταρχισμός! - O ag;vanw synex;izetai!

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του υπουργείου Παιδείας δεν έχει τέλος. 

Είναι προφανές ότι το υπουργείο αδυνατεί να πείσει για την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους και γι αυτό συνεχίζει να καταφεύγει ακόμα και στην αμφισβήτηση του δικαιώματος στην απεργία.

Tο δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητεί! Οι υφιστάμενες νομολογίες διευκρινίζουν ξεκάθαρα ότι η συμμετοχή σε νόμιμη απεργία σε καμία περίπτωση δε μπορεί να θεωρηθεί πειθαρχικό παράπτωμα και να επισύρει οποιαδήποτε ποινή.

Τόσο το σύνταγμα όσο και η υπερνομοθεσία και οι έως τώρα αποφάσεις των δικαστηρίων συνηγορούν στο ότι η απεργία είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παρακωλύεται με οποιονδήποτε τρόπο.

 

Η προσφυγή εντάσσεται στο πλαίσιο της επιχείρησης τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών που ξεκίνησε με τις απειλές του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ, του υπουργού Παιδείας αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού και συνεχίζεται τώρα με τη συνηθισμένη μέθοδο των δικαστικών προσφυγών.

Αυτή η πολιτική μπορεί να ανατραπεί μόνο με αποφασιστικούς αγώνες: η συνέχιση της Απεργίας -Αποχής, η επαναπροκήρυξη από ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ και από τα πρωτοβάθμια σωματεία είναι ο μόνος τρόπος να συγκροτηθεί μέτωπο σύγκρουσης και αντίστασης στην πολιτική της κυβέρνησης.

Η άμεση απεργιακή απάντηση απέναντι στην πολιτική της διάλυσης του δημόσιου σχολείου είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε!

Ούτε βήμα πίσω!

Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση!

H ;aμεση απεργιακή απάντηση είναι μονόδρομος

 

Ακολουθεί η απόφαση

 

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search