• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για τη μεγαλειώδη απεργιακή διαδήλωση της 28ης Φλεβάρη

February 29, 2024 865

Γιατί να στηρίξεις την Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής στις εκλογές της  Τετάρτης (20/12) στην ΕΛΜΕ Πειραιά - Drepani.gr - Argyrades.gr - news

Για τη μεγαλειώδη απεργιακή διαδήλωση της 28ης Φλεβάρη

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας, αλλά και πολλών άλλων πόλεων της χώρας, καταγγέλλοντας τον ένοχο για το έγκλημα των Τεμπών, τη βάρβαρη πολιτική που δολοφονεί τις ζωές μας στο βωμό του κέρδους.

Η απεργιακή κινητοποίηση δεν ήταν μία ημέρα πένθους και σιωπής, αλλά μια μέρα αγώνα, που λαός και νεολαία ένωσαν τις φωνές τους, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στις σπουδές, στην υγεία, στη ζωή με αξιοπρέπεια και ελευθερίες.

Μαθητές και νεολαία πριν ένα χρόνο υποσχέθηκαν ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί και απέδειξαν ότι ξέρουν να τηρούν τις υποσχέσεις τους. Κάνοντας και σήμερα καταλήψεις και αποχές σε πολλά σχολεία και αναρτώντας πανό έστειλαν το μήνυμα ότι το σύστημα δεν θα καταφέρει να «κερδίσει» τη σιωπή τους, αφού αντιλαμβάνονται ότι το μόνο που τους «υπόσχεται» είναι ένα ζοφερό μέλλον.

Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι από πολλούς κλάδους και συνταξιούχοι ενώθηκαν στο δρόμο. Εκεί που ο ένας παίρνει δύναμη από το άλλον και όλοι μαζί παλεύουμε για ζωή με δικαιώματα, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και σε ένα σύστημα που οδηγεί λαό και νεολαία στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανασφάλεια.

Η Ενότητα Αντίσταση Ανατροπής συμμετείχε στη διαδήλωση στηρίζοντας το πανό της «Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικών Πειραιά». Πολλοί συναδέλφισσες και συνάδελφοι στήριξαν το μπλοκ και φώναξαν μαζί μας συνθήματα κατά της αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, των διώξεων, της τρομοκρατίας και της καταστολής.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες έδωσαν για μία ακόμη φορά τα γνωστά... διαπιστευτήριά τους. Είναι φανερό ότι δεν είναι διατεθειμένες να αξιοποιήσουν την αγωνιστική διάθεση του λαού και να ενώσουν σε ένα κοινό μέτωπο αγώνα φοιτητές, αγρότες, εργαζομένους, δίνοντας κεντρική μάχη.

Η αγανάκτηση που δημιουργεί η επίθεση του συστήματος είναι ανάγκη να συνεχίσει να εκφράζεται με αγώνες στους δρόμους μαζικά και πλατιά. Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε την κυβερνητική επίθεση, μπορούμε να σπάσουμε την τρομοκρατία, με όπλο τη διαδήλωση και την απεργία. Φτάνει πια! Είναι η ώρα που ο αγώνας αυτός πρέπει να κλιμακωθεί, μέχρι τη νίκη.

 

·       ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

·       ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

·       ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

·       ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ

·       ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ

·       ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

·       ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

·       ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search