• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Επιμορφωτική ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό μετατράπηκε σε καμπάνια προώθησης υποψηφιότητας

March 15, 2024 1042

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, υποστηρίζοντας ότι η επιμορφωτική ημερίδα για το Σχολικό Εκφοβισμό και τη Βία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση μετατράπηκε σε καμπάνια προώθησης της υποψηφιότητας της Βίκυς Φλέσσα.

Μάλιστα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι είναι άξιον απορίας ποια ήταν η αιτία που η Βίκυ Φλέσσα βρέθηκε στη συγκεκριμένη ημερίδα, ενώ τονίζεται ότι δεν υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση ότι θα παρευρεθεί.

«Η κ. Φλέσσα έκανε παρεμβάσεις, διατύπωσε απόψεις, «χάιδεψε» τα αυτιά των παριστάμενων αναφέροντας το σημαντικό έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί, μοιράστηκε συγκινημένη μια προσωπική της ιστορία και παρότρυνε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Κατσαρό «να διπλασιάσει τους μισθούς των εκπαιδευτικών». Στο διάλειμμα της εκδήλωσης και πριν αποχωρήσει η κ. Φλέσσα μοίρασε προσωπικές της κάρτες σε όσους την πλησίασαν. Άραγε, για ποιο λόγο, θα σκεφτόταν ένας αδαής.», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου

«Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας και ο Διευθυντής της κος Χ. Μπαμπαρούτσης πραγματοποίησαν στο 1ο ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής επιμορφωτική ημερίδα για το Σχολικό Εκφοβισμό και τη Βία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, που απευθυνόταν στους/στις Διευθυντές/-τριες και στις/στους Υπεύθυνες/Υπεύθυνους Σχολικής Βίας των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης. Καλεσμένοι ομιλητές στην ημερίδα ήταν πανεπιστημιακοί, ειδικοί ψυχικής υγείας, στελέχη της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί που εφαρμόζουν προγράμματα αντιμετώπισης της σχολικής βίας και εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στο Προεδρείο του πρώτου μέρους της ημερίδας παρευρισκόταν και συμμετείχε ενεργά με παρεμβάσεις, διατύπωση απόψεων και συντονισμό της συζήτησης η γνωστή δημοσιογράφος κ. Βίκυ Φλέσσα.

Αναρωτιόμαστε με ποια ιδιότητα παραβρέθηκε στην ημερίδα η κ. Φλέσσα, η οποία εξ όσων γνωρίζουμε, παρά το ότι έχει σπουδάσει Κλασική Φιλολογία, δεν είναι μάχιμη εκπαιδευτικός και δεν συμμετέχει σε κάποια προγράμματα αντιμετώπισης της σχολικής βίας. Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από τον κο Διευθυντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας για το λόγο παρουσίας της κ. Φλέσσα, αλλά και δεν υπήρξε δυστυχώς καμία αντίδραση από τις/τους συμμετέχοντες Διευθυντές/Διευθύντριες και Υπεύθυνους/Υπεύθυνες Σχολικής Βίας των σχολικών μονάδων.  

Οι επιμορφωτικές εκπαιδευτικές ημερίδες διοργανώνονται από φορείς που έχουν σχέση με την εκπαίδευση και η λειτουργία τους σε επίπεδο Προεδρείου συντονίζεται από εκπαιδευτικούς και στελέχη της εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι γνώστες των θεμάτων. Το απλό ενδιαφέρον για εκπαιδευτικά θέματα, κάτι που έτσι κι αλλιώς αφορά όλη την κοινωνία, δεν καθιστά κάποιον ικανό να συντονίζει μια εκπαιδευτική εκδήλωση. Δεν υπάρχει, επίσης, κανένας λόγος συντονισμού από δημοσιογράφο μιας επίσημης εκπαιδευτικής εκδήλωσης από φορέα του Υπουργείου Παιδείας. 

Η κ. Φλέσσα έκανε παρεμβάσεις, διατύπωσε απόψεις, «χάιδεψε» τα αυτιά των παριστάμενων αναφέροντας το σημαντικό έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί, μοιράστηκε συγκινημένη μια προσωπική της ιστορία και παρότρυνε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Κατσαρό «να διπλασιάσει τους μισθούς των εκπαιδευτικών». Στο διάλειμμα της εκδήλωσης και πριν αποχωρήσει η κ. Φλέσσα μοίρασε προσωπικές της κάρτες σε όσους την πλησίασαν. Άραγε, για ποιο λόγο, θα σκεφτόταν ένας αδαής.

Θα ήταν αληθινή αν δεν ήταν καταφανέστατα υποκριτική όλη αυτή η σκηνοθετημένη παράσταση. Η κ. Φλέσσα υπήρξε υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2019 και, όπως δήλωσε και η ίδια, θα είναι εκ νέου υποψήφια. Συνεπώς, η επιμορφωτική ημερίδα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να απευθυνθεί σε κοινό, να το κολακεύσει και να αντλήσει πιθανούς ψηφοφόρους. Κι αυτό έγινε με την προφανέστατη ανοχή, αν όχι συμμετοχή του Διευθυντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι αυτή η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της, γνωστοί και λιγότερο γνωστοί,  ενδιαφέρονται μόνο για την ατομική τους προβολή και εξέλιξη. Κάτω από «παχιά λόγια» και κολακείες κρύβεται μια απαξίωση για την ουσία των προβλημάτων της εκπαίδευσης. Είναι οι «μέντορες» και οι «συντονιστές» μιας ενορχηστρωμένης επίθεσης στον εκπαιδευτικό κλάδο και στη σχολική κοινότητα. Αδιαφορώντας για όσα μαστίζουν την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, επινοούν και υποστηρίζουν την ύπαρξη πλατφόρμας καταγγελιών περιστατικών σχολικού εκφοβισμού, μεταφέρουν όλο το βάρος και την ευθύνη στους ήδη φορτωμένους με φοβερό φόρτο εργασίας εκπαιδευτικούς και μετατρέπουν τις σχολικές κοινότητες σε ένα πεδίο συγκρούσεων και κοινωνικού αυτοματισμού. 

Έχουμε χρέος, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, να αντισταθούμε απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πρακτικές ενός αμοραλιστικού καθεστώτος που μετατρέπει τα σχολεία από κοινότητες μάθησης σε πεδία εκτόνωσης της κοινωνικής οργής.»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search