• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Και πάλι στο στόχαστρο των διώξεων ο εκπαιδευτικός Γιώργος Καββαδίας

March 18, 2024 1088

Χρήστος Κάτσικας - efsyn.gr


Ζητούνται διευκρινίσεις για άρθρο του στο εκπαιδευτικό ενημερωτικό site alfavita.gr
Ποτέ άλλοτε το φαινόμενο της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας, ακόμα και η απαγόρευση της έκφρασης άποψης δεν είχε πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις, όσο στις μέρες μας. Όπως είναι γνωστό ένας από τους εκπαιδευτικούς που διώκεται από την ΔΔΕ Πειραιά είναι ο φιλόλογος Γιώργος Καββαδίας.
Στον Γιώργο Καββαδία έχουν ασκηθεί ήδη τρεις διώξεις εναντίον του, η δεύτερη για διατύπωση άποψης. Για απόψεις και κριτική που άσκησε μέσω δημοσιεύματος για την εκπαιδευτική πολιτική της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ. Και συγκεκριμένα για άρθρο μου με τίτλο: «Κυριάκος Πιερρακάκης: Συνεχίζουμε στον δρόμο της Κεραμέως βάζοντας ταφόπλακα στον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης...»

Μόλις την εβδομάδα που πέρασε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κάλεσε τον Γιώργο Καββαδία για να του δώσει ένα ακόμη «ραβασάκι».

Κοντολογίς ζητούνται διευκρινίσεις για άρθρο του στο εκπαιδευτικό ενημερωτικό site alfavita.gr στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ωστόσο η συγκεκριμένη διευθύντρια, παρόλο που είναι συνδικαλιστικό στέλεχος βιάζεται να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην κυβέρνηση. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά! Έχει δείξει δείγματα γραφής αναλαμβάνοντας και πιο βρώμικους ρόλους, αφού σύμφωνα με πληροφορίες εμπλέκεται και στη σκευωρία για τη δίωξη τεσσάρων εκπαιδευτικών για τη συνδικαλιστική παρέμβαση στο 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου για τις εξετάσεις PISA»

Το κωμικοτραγικό στοιχείο της υπόθεσης είναι, εκτός των άλλων, ότι στο συγκεκριμένο άρθρο δεν υπάρχει καμιά ονομαστική αναφορά σε πρόσωπο ούτε καν σε σχολείο!

Ο Γιώργος Καββαδίας είναι εκπαιδευτικός κοντά 40 χρόνια στο δημόσιο σχολείο, φιλόλογος, μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου - αντιτετράδια της εκπαίδευσης, συγγραφέας πολλών εκπαιδευτικών βιβλίων και αρθρογράφος για θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής και κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ του Κέντρου Μελέτης και Τεκμηρίωσης (ΚΕΜΕΤΕ) της ΟΛΜΕ καθώς και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά ως εκπρόσωπος του εκπαιδευτικού σχήματος "Ενότητα Αντίστασης και Ανατροπής" στο οποίο συμμετέχει.

Για τον ίδιο και τη στάση του στην εκπαίδευση μάρτυρας είναι το παιδαγωγικό συγγραφικό του έργο, οι συνάδελφοί του και πάνω απ΄ όλα οι μαθητές του: Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια των μαθητών για τον αγαπημένο καθηγητή τους: «Θέλουμε να τονίσουμε ιδιαίτερα την εκτίμηση που έχουμε στον κ. Καββαδία καθώς είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος γεμάτος όρεξη, γεμάτος αγάπη για μας... έχει βοηθήσει τον καθένα από μας...»

Ένα ατελείωτο μπαράζ διώξεων
Να θυμίσουμε ότι από τη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, το Ρέθυμνο μέχρι τη Βιομηχανία διώξεων του Πειραιά και αλλού, εκπαιδευτικοί διώκονται για τη συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση! Η «ανάρμοστη για εκπαιδευτικό συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας» αξιοποιείται από τις Διοικήσεις της Εκπαίδευσης και του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης σε απόλυτη εφαρμογή της γενικότερης πολιτικής της καταστολής και της τρομοκρατίας, της ενίσχυσης της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής.

Να θυμίσουμε ότι στον Πειραιά διώκονται επτά εκπαιδευτικοί με το παράπτωμα «της αναξιοπρεπούς ή της ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς». Δύο ακόμα μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά αντιμετωπίζουν πειθαρχικά την ίδια κατηγορία γιατί πριν τρία χρόνια το 2020 συμμετείχαν στην κινητοποίηση για την επέτειο από την δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου (όπου και τους συνέλαβαν μαζί με άλλους 62 αγωνιστές). Διώξεις εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση Α΄ Αθήνας για συμμετοχή σε απεργία, αλλά και για έκφραση άποψης. Διώξεις εκπαιδευτικών στη ΔΠΕ Β΄ Αθήνας τριών εκπαιδευτικών, επειδή αδυνατούσαν να παρέχουν τηλεκπαίδευση σε περίοδο της κακοκαιρίας. Κλήση τεσσάρων καθηγητριών σε αστυνομικό τμήμα του Ρεθύμνου για να δώσουν εξηγήσεις για τη συμμετοχή τους στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 21/9, μετά από καταγγελία μαθητή!

Και ο κατάλογος είναι μακρύς με πρόσφατη πειθαρχική δίωξη του εκπαιδευτικού, μέλος του Δ.Σ. του Ζ΄ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης, γιατί υπερασπίστηκε το δικαίωμα της στέγης των συνανθρώπων του, συμμετέχοντας στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search