• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια Χανίων

March 25, 2024 479

Την Τρίτη 26/3 που επαναλαμβάνεται η δίκη μετά τις απανωτές προσφυγές του υπουργείου Παιδείας σε δικαστήρια ώστε να κρίνει τις απεργιακές κινητοποιήσεις παράνομες, η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί τους εκπαιδευτικούς σε κινητοποίηση έξω από τον χώρο των δικαστηρίων στις 9:00 το πρωί.

Για τον λόγο αυτό η ΕΛΜΕ Χανίων προκηρύσσει 3ωρη κυλιόμενη διευκολυντική στάση εργασίας (μίας, δύο ή τριών ωρών) την Τρίτη 26/3, στο χρονικό διάστημα 8:00πμ έως 12:00μμ.

Οι ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ Χανίων

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΙΤΗ 26/3 9:00πμ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Η στρατηγική του εκφοβισμού και των απειλών του Υπουργείου προς τους εκπαιδευτικούς, καθώς και οι απανωτές προσφυγές σε δικαστήρια ώστε να κρίνει τις απεργιακές κινητοποιήσεις παράνομες, ακόμη και των πρωτοβάθμιων σωματείων, κάθε άλλο παρά πυγμή επιδεικνύουν. Αντίθετα είναι δείγμα πανικού και πολιτικού αδιεξόδου που έχει περιέλθει η κυβερνητική πολιτική. Η ΕΛΜΕ Χανίων είναι το πρώτο Πρωτοβάθμιο Σωματείο Εκπαίδευσης που σύρεται δικαστικά από την κυβέρνηση, με συνοπτικές ως συνήθως, διαδικασίες. Το Υπουργείο προσπαθεί μέσα από χρηματικά πρόστιμα και απειλές να κάμψει την αγωνιστικότητα των εκπαιδευτικών. Εμείς απαντάμε ότι οι απειλές δε μας τρομάζουν, αντίθετα μας δυναμώνουν. Πιστεύουμε ότι η ιδιότητα του Εκπαιδευτικού δεν είναι ένα απλό επάγγελμα, αλλά ένα λειτούργημα και το λειτούργημα αυτό θέλουμε να διαφυλάξουμε.

Την Παρασκευή 22/3 την ημέρα εκδίκασης της αγωγής του Δημοσίου κατά της ΕΛΜΕ Χανίων, υπήρξε μια μεγάλη κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο χώρο των δικαστηρίων, παρότι η ενημέρωση έγινε την τελευταία στιγμή, αποδεικνύοντας άλλη μια φορά ότι ο κλάδος έχει να επιδείξει ετοιμότητα.

Την Τρίτη 26/3 που επαναλαμβάνεται η δίκη, περιμένουμε ακόμη μεγαλύτερη κινητοποίηση. Καλούμε όλους τους συναδέλφους της Δευτεροβάθμιας και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και άλλων Πρωτοβάθμιων Σωματείων έξω από τον χώρο των Δικαστηρίων στις 9:00πμ.

Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας όλων μας. Για την υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης και της αξιοπρέπειας μας ως εκπαιδευτικοί.

Για τον λόγο αυτό η ΕΛΜΕ Χανίων προκηρύσσει 3ωρη κυλιόμενη διευκολυντική στάση εργασίας (μίας, δύο ή τριών ωρών) την Τρίτη 26/3, στο χρονικό διάστημα 8:00πμ έως 12:00μμ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                       Ο  Γ. Γραμματέας           

Χ. Μπέλμπας                                                                                   Μ. Γιακουμάκης                

Αφίσα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας

ΟΛΟΙ κι ΟΛΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με την Απεργία - Αποχή!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΛΜΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/3 7.00μμ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ (Πεζόδρομος Κοραή)

 Το Υπουργείο Παιδείας, κατά την προσφιλή του τακτική και πιστό στην παράδοση του αυταρχισμού των τελευταίων χρόνων, προσφεύγει για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια ώστε να καταστήσει παράνομη την Απεργία-Αποχή που έχει κηρύξει η ΕΛΜΕ Χανίων. Η εκδίκαση της αγωγής του Δημοσίου κατά της ΕΛΜΕ Χανίων πήρε αναβολή για την Τρίτη 26/3 στις 10πμ. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε όλοι έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.  Χωρίς να έχουμε αυταπάτες για το τι πρόκειται να αποφασίσει «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.  

 Τονίζουμε για την απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση ότι:

Ισχύει μέχρι να επιδοθεί η οποιαδήποτε καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου επίσημα είτε στην ΕΛΜΕ είτε στην ΟΛΜΕ.

Ισχύουν οι σχετικές κυλιόμενες στάσεις εργασίας από την ΕΛΜΕ 1, 2 ή 3 ωρών καθώς και οι συμπληρωματικές της ΟΛΜΕ που έχουν αποφασιστεί για όλο τον Μάρτιο. Το Υπουργείο δεν έχει κινηθεί δικαστικά ως προς αυτές.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε Έκτακτη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων για να πάρουμε αποφάσεις ενόψει της πανελλαδικής Γ.Σ. των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 30/3 με θέματα:

1) ΓΣ Προέδρων - Σχέδιο δράσης ΕΛΜΕ Χανίων

2) Επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής από ΟΛΜΕ

3) Ψηφίσματα

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν τρομοκρατείται!

Η μαζική συμμετοχή και κινητοποίηση όλων

είναι η απάντηση στον αυταρχισμό του υπουργείου!

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ!

ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/3 7.00μμ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                                Ο  Γ. Γραμματέας           

Χ. Μπέλμπας                                                                                             Μ.Γιακουμάκης   

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search