• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Παράνομες αποσπάσεις εκπαιδευτικών για να «αξιολογηθούν» & για την εξυπηρέτηση των «δικών τους παιδιών»

March 25, 2024 797

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία για "μερική απόσπαση νεοδιόριστου συναδέλφου (ο οποίος ήδη βρίσκεται αποσπασμένος στη Διεύθυνση) σε σχολείο, διαφορετικό αυτού της οργανικής του. Η συγκεκριμένη μερική απόσπαση ελάχιστων (εικονικών) ωρών έγινε με απόφαση του ΠΥΣΔΕ, χωρίς όμως να ζητηθεί από την διεύθυνση του σχολείου, στο οποίο αποσπάστηκε." από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Στην καταγγελία επισημαίνεται χαρακτηριστικά: "Ο λόγος την απόσπασης του είναι προφανής, αφού είναι ένα φαινόμενο που λαμβάνει πανελλαδική έκταση. Η «αξιολόγηση» του! Η μεταφορά για λίγες ώρες και για μικρό χρονικό διάστημα νεοδιόριστων αποσπασμένων πίσω στα σχολεία, για την εξυπηρέτηση των «δικών τους παιδιών», για να «αξιολογηθούν», είναι μία πανελλαδική πρακτική που για ακόμα μια φορά αναδεικνύει ότι η λεγόμενη αξιολόγηση, δεν έχει να κάνει τίποτα με την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, ή του δημοσίου εκπαιδευτικού συστήματος."

Αναλυτικά η ανακοίνωση - καταγγελία

Για την «απόσπαση» εκπαιδευτικού

Η ΕΛΜΕ ενημερώθηκε για την μερική απόσπαση νεοδιόριστου συναδέλφου (ο οποίος ήδη βρίσκεται αποσπασμένος στη Διεύθυνση) σε σχολείο, διαφορετικό αυτού της οργανικής του. Η συγκεκριμένη μερική απόσπαση ελάχιστων (εικονικών) ωρών έγινε με απόφαση του ΠΥΣΔΕ, χωρίς όμως να ζητηθεί από την διεύθυνση του σχολείου, στο οποίο αποσπάστηκε.

Ο λόγος την απόσπασης του είναι προφανής, αφού είναι ένα φαινόμενο που λαμβάνει πανελλαδική έκταση. Η «αξιολόγηση» του! Η μεταφορά για λίγες ώρες και για μικρό χρονικό διάστημα νεοδιόριστων αποσπασμένων πίσω στα σχολεία, για την εξυπηρέτηση των «δικών τους παιδιών», για να «αξιολογηθούν», είναι μία πανελλαδική πρακτική που για ακόμα μια φορά αναδεικνύει ότι η λεγόμενη αξιολόγηση, δεν έχει να κάνει τίποτα με την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, ή του δημοσίου εκπαιδευτικού συστήματος.

Οι αξιολογητές που βιντεοσκοπούν και ανεβάζουν και τους μαθητές μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι «αερομεταφερόμενοι» σε σχολεία «αξιολογούμενοι», δεν είναι απλά θλιβερές εξαιρέσεις, αλλά είναι οι δύο όψεις της ίδιας «αξιολόγησης», που σαν στόχο έχει, τον εξευτελισμό και την υποταγή των συναδέλφων και την υποβάθμιση του δημοσίου σχολείου και της δημόσιας εκπαίδευσης γενικότερα.

Για ακόμα μια φορά βέβαια οι «αιρετοί» του κλάδου στο ΠΥΣΔΕ ούτε ενημέρωσαν, ούτε ανέδειξαν, ούτε κατήγγειλαν το περιστατικό. Για ακόμα μια φορά στάθηκαν στο πλευρό της Διοίκησης...

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search