• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κάτω τα χέρια από την ΕΛΜΕ Χανίων, τα σωματεία και τους αγώνες μας!

March 26, 2024 446

Δεκάδες εκπαιδευτικά και άλλα σωματεία  καταγγέλλουν τον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ που προσφεύγει για πολλοστή φορά στα δικαστήρια προκειμένου να καταστήσει παράνομη την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση που έχει κηρύξει η ΕΛΜΕ Χανίων.

Ενδεικτικά παραθέτουμε:

Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) 

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγώνες μας!

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) καταγγέλλει τον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ που προσφεύγει για πολλοστή φορά στα δικαστήρια προκειμένου να καταστήσει παράνομη την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση που έχει κηρύξει η ΕΛΜΕ Χανίων. Μετά τις απειλές, τους εκβιασμούς, τις διώξεις, τις καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον της απεργίας-αποχής των ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ, η δικαστική προσφυγή εναντίον της ΕΛΜΕ Χανίων είναι άνευ προηγουμένου μνημείο κυβερνητικού αυταρχισμού για την κάμψη της αγωνιστικής στάσης του κλάδου εναντίον της αξιολόγησης. Συγχρόνως, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης είναι δείγμα πανικού και πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η κυβερνητική πολιτική.

Κυβερνητική προτεραιότητα αποτελεί εδώ και μια τετραετία η πάση θυσία επιβολή της αξιολόγησης ως εργαλείου μετάλλαξης του σχολείου σε φθηνό και εμπορευματοποιημένο βασίλειο των δεξιοτήτων, της μορφωτικής απόρριψης των πολλών και της ταξικής επιλογής των λίγων μέσω της σκληρής εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων. Σε αυτό το διαμορφούμενο τοπίο, οι κυρίαρχοι κύκλοι, με τις επιταγές των ΕΕ-ΟΟΣΑ, πασχίζουν να επιβάλουν και το πρότυπο του χειραγωγημένου και πειθαρχημένου εκπαιδευτικού, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και στοιχειώδη παιδαγωγική ελευθερία.

Επειδή η νέα, 14η(sic!) δικαστική προσφυγή  της κυβέρνησης συνιστά βήμα κλιμάκωσης του αυταρχισμού της επίθεσης στα σωματεία και της απαγόρευσης του δικαιώματος της απεργίας και της διεκδίκησης, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Είναι αδήριτη η ανάγκη για παρατεταμένο και αποφασιστικό αγώνα του κλάδου μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα και με τον εργαζόμενο κόσμο. Διαμηνύουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν τρομοκρατούμαστε και δεν εκβιαζόμαστε. Με ενότητα, αποφασιστικότητα και πίστη στη συλλογική μας δύναμη απορρίπτουμε την αξιολόγηση, υπερασπιζόμαστε την εργασιακή και παιδαγωγική μας αξιοπρέπεια και ορθώνουμε τείχος προστασίας του δημόσιου σχολείου για όλα τα παιδιά ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης και εμπορευματοποίησής του.

Ο αγώνα μας κατά της αξιολόγησης  συνεχίζεται με την Απεργία/Αποχή, τις στάσεις εργασίας και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας!

Εκφράζουμε την αμέριστη συναδελφική μας αλληλεγγύη στην ΕΛΜΕ Χανίων!


Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!

ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΤΑΞΟΥΝ

Το ΔΣ της Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ, που με την προσφιλή του τακτική και πιστό στην παράδοση των τελευταίων χρόνων, προσφεύγει για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια προκειμένου να καταστήσει παράνομη την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση που έχει κηρύξει η ΕΛΜΕ Χανίων.

Μετά τις απειλές, τους εκβιασμούς, τις διώξεις, τις καταδικαστικές αποφάσεις ενάντια σε ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία αποχή από την αξιολόγηση, τις ποινές ενάντια σε όποιον αντιστέκεται, σειρά έχουν τώρα τα πρωτοβάθμια σωματεία που σήκωσαν το γάντι στην επίθεση υπουργείου και συνέχισαν τον αγώνα καλύπτοντας το κενό που άφησαν οι ΟΛΜΕ, ΔΟΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ ως τις γενικές συνελεύσεις προέδρων τέλος του μήνα. Η δικαστική προσφυγή εναντίον της ΕΛΜΕ Χανίων είναι άνευ προηγουμένου μνημείο κυβερνητικού αυταρχισμού για την κάμψη της αγωνιστικής στάσης του κλάδου εναντίον της αξιολόγησης. Συγχρόνως, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης είναι δείγμα πανικού και πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η κυβερνητική πολιτική.

Κυβερνητική προτεραιότητα αποτελεί εδώ και μια τετραετία η πάση θυσία επιβολή της αξιολόγησης ως εργαλείου μετάλλαξης του σχολείου σε φθηνό και εμπορευματοποιημένο βασίλειο των δεξιοτήτων, της μορφωτικής απόρριψης των πολλών και της ταξικής επιλογής των λίγων μέσω της σκληρής εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων. Σε αυτό το διαμορφούμενο τοπίο, οι κυρίαρχοι κύκλοι, με τις επιταγές των ΕΕ-ΟΟΣΑ, πασχίζουν να επιβάλουν και το πρότυπο του χειραγωγημένου και πειθαρχημένου εκπαιδευτικού, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και στοιχειώδη παιδαγωγική ελευθερία.

Επειδή η νέα 14η(sic!) δικαστική προσφυγή της κυβέρνησης συνιστά βήμα κλιμάκωσης του αυταρχισμού της επίθεσης στα σωματεία και της απαγόρευσης του δικαιώματος της απεργίας και της διεκδίκησης, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Τώρα είναι ανάγκη για παρατεταμένο και αποφασιστικό αγώνα του κλάδου μαζί με τους εργαζόμενους τα σωματεία τους και την εκπαιδευτική κοινότητα Είναι αδήριτη η ανάγκη για παρατεταμένο και αποφασιστικό αγώνα. Διαμηνύουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν τρομοκρατούμαστε και δεν εκβιαζόμαστε. Με ενότητα, αποφασιστικότητα και πίστη στη συλλογική μας δύναμη απορρίπτουμε την αξιολόγηση, υπερασπιζόμαστε την εργασιακή και παιδαγωγική μας αξιοπρέπεια και ορθώνουμε τείχος προστασίας του δημόσιου σχολείου για όλα τα παιδιά ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης και εμπορευματοποίησής του.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΟΠΛΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ, ΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εκφράζουμε την αμέριστη συναδελφική μας αλληλεγγύη στην ΕΛΜΕ Χανίων!


Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας - Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκη

Κάτω τα χέρια από την ΕΛΜΕ Χανίων, τα σωματεία και τους αγώνες μας!

Δε θα μας φιμώσουν, δεν θα μας υποτάξουν

Το ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ με την προσφιλή του τακτική και πιστό στην παράδοση των τελευταίων χρόνων, προσφεύγει για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια ώστε να καταστήσει παράνομη την Απεργία-Αποχή που έχει κηρύξει η ΕΛΜΕ Χανίων.

Μετά τις απειλές, τους εκβιασμούς, τις διώξεις, τις καταδικαστικές αποφάσεις ενάντια σε ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία αποχή από την αξιολόγηση, τις ποινές ενάντια σε όποιον αντιστέκεται, σειρά έχουν τώρα τα πρωτοβάθμια σωματεία που σήκωσαν το γάντι της επίθεσης υπουργείου και συνέχισαν τον αγώνα καλύπτοντας το κενό που άφησαν οι ΟΛΜΕ, ΔΟΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ ως τις γενικές συνελεύσεις προέδρων τέλος του μήνα. Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης είναι δείγμα πανικού και πολιτικού αδιεξόδου που έχει περιέλθει η κυβερνητική πολιτική. Η ΕΛΜΕ Χανίων είναι το πρώτο Πρωτοβάθμιο Σωματείο Εκπαίδευσης που σύρεται δικαστικά από την κυβέρνηση, με συνοπτικές ως συνήθως, διαδικασίες. Το Υπουργείο προσπαθεί μέσα από χρηματικά πρόστιμα και απειλές να κάμψει την αγωνιστικότητα των εκπαιδευτικών. Ματαιοπονούν! Οι απειλές δε μας τρομάζουν, αντίθετα μας δυναμώνουν.

Στόχος τους το πέρασμα «πάση θυσία» της αξιολόγησης ως μέσο πειθάρχησης, υποταγής και επιβολής όλων των αντιδραστικών μέτρων στην εκπαίδευση με την αξιολόγηση ως βασικός μοχλός για τη εμπορευματοποίηση - ιδιωτικοποίηση και διάλυση του δημόσιου σχολείου. Γιατί αν κατισχύσει η αξιολόγηση, η εκπαίδευση στο σύνολό της οδηγείται στην εμπορευματοποίηση της, μετατρέποντας τα σχολεία σε μικρές ανταγωνιστικές επιχειρηματικές μονάδες με γονείς πελάτες και μαθητές που θα στερούνται βασικών μορφωτικών δικαιωμάτων, βασίλεια του ανταγωνισμού, του κανιβαλισμού, της απόρριψης, της κατηγοριοποίησης. Αξιολογικά κάτεργα, σκληρής ταξικής επιλογής, ατομικών φακέλων επιδόσεων και αποδόσεων που θα καταπίνει τα παιδιά του, μαθητές/τριες από τις λαϊκές τάξεις, με υποταγμένους εκπαιδευτικούς να «διδάσκουν» σε ένα ζοφερό τοπίο, φόβου, πειθάρχησης και χειραγώγησης, πλήρους εξουθένωσης, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς στοιχειώδη παιδαγωγική ελευθερία, όπου η ελευθερία της σκέψης και η ελευθερία του αγώνα, ο ανθρωπισμός και η κριτική παιδαγωγική θα βρίσκονται στο στόχαστρο.

Επειδή η νέα επίθεση της κυβέρνησης συνιστά ένα ανώτερο ποιοτικό βήμα κλιμάκωσης του αυταρχισμού της επίθεσης στα σωματεία και της απαγόρευσης του δικαιώματος της απεργίας και της διεκδίκησης δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Τώρα είναι ανάγκη για παρατεταμένο και αποφασιστικό αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους τα σωματεία τους και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν εκβιαζόμαστε. Με ενότητα, αποφασιστικότητα και πίστη στη συλλογική μας δύναμη απορρίπτουμε την αξιολόγηση, υπερασπιζόμαστε την εργασιακή και

παιδαγωγική μας αξιοπρέπεια και ορθώνουμε τείχος προστασίας του δημόσιου σχολείου για όλα τα παιδιά ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης και εμπορευματοποίησής του.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΟΠΛΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ, ΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search