• Αργυράδες - Κέρκυρας
 • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από την ΟΛΜΕ

March 31, 2024 805

Στη χθεσινή Συνέλευση Προέδρων ΕΛΜΕ αποφασίστηκε από το ΔΣ της ΟΛΜΕ επαναπροκήρυξη της απεργίας - αποχής των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση και συνέχιση του αγώνα. Εγκρίθηκε και ψήφισμα ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις

Αποφάσεις ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ (30/3/2024)

Η Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου του 2024,αποφάσισε ομόφωνα την υπερψήφιση της εισήγησης του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, υλοποιώντας την απόφαση της ΓΣ:

1. προκηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας από Δευτέρα 1 Απριλίου έως και την Παρασκευή 26 Απριλίου στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κλπ).

2. θα καταθέσει νέο εξώδικο κήρυξης απεργίας αποχής από την ατομική αξιολόγηση για όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση (συμπεριλαμβανομένων όσων υπηρετούν σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία)

Ως γνωστόν αύριο Δευτέρα 1η Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η Ολομέλεια Προέδρων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου επίσης θα ζητηθεί από τη ΔΟΕ επαναπροκήρυξη της απεργίας - αποχής και συνέχισης του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση.

Αυτό ζητούν οι συνελεύσεις των εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα και αυτό μεταφέρουν οι Πρόεδροι των ΣΕΠΕ στην Ολομέλεια Προέδρων της ΔΟΕ.

Επίσης την Τρίτη 2 Απριλίου στο υπουργείο Παιδείας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της υφυπουργού Παιδείας Ζέττα Μακρή  με τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.

Η αξιολόγηση, οι πιέσεις και οι επανειλημμένες δικαστικές προσφυγές του υπ. Παιδείας κατά της απεργίας-αποχής των εκπαιδευτικών, που κήρυξαν οι δύο Ομοσπονδίες και η ΑΔΕΔΥ έχουν δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα στα σχολεία γεγονός που εκφράστηκε τις προηγούμενες μέρες με απίστευτα μαζικές συνελεύσεις από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι την Ικαρία και τη Λέσβο.

Οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι το διακύβευμα είναι μεγάλο και ιστορικής σημασίας, σημειώνοντας ότι αν κατισχύσει η αξιολόγηση, τα σχολεία θα μετατραπούν σε αξιολογικά κάτεργα, με υποταγμένους εκπαιδευτικούς να «διδάσκουν» σε ένα ζοφερό τοπίο, φόβου, πειθάρχησης και χειραγώγησης, πλήρους εξουθένωσης, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς στοιχειώδη παιδαγωγική ελευθερία, όπου η ελευθερία της σκέψης και η ελευθερία του αγώνα, ο ανθρωπισμός και η κριτική παιδαγωγική θα βρίσκονται στο στόχαστρο.

Παράλληλα σημειώνουν ότι η εκπαίδευση στο σύνολό της οδηγείται στην εμπορευματοποίηση της, μετατρέποντας τα σχολεία σε μικρές ανταγωνιστικές επιχειρηματικές μονάδες με γονείς πελάτες και μαθητές που θα στερούνται βασικών μορφωτικών δικαιωμάτων, βασίλεια του ανταγωνισμού, του κανιβαλισμού, της απόρριψης, της κατηγοριοποίησης.

Οι εκπαιδευτικοί απαντούν στο υπουργείο Παιδείας: Ένα δάσος από σηκωμένα χέρια στις πιο μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των τελευταίων δεκαετιών

Με συγκλονιστικές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα, χιλιάδες εκπαιδευτικοί ορθώνουν ανάστημα απέναντι στην κυρίαρχη εκπαιδευτική πολιτική, στις απειλές, τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει το υπουργείο Παιδείας για να επιβάλλει την σιωπή και την υποταγή.

Δεκάδες Σύλλογοι ΠΕ και ΕΛΜΕ που πραγματοποίησαν την εβδομάδα αυτή Γενικές Συνελεύσεις με πρωτοφανή μαζικότητα και απαρτία, αποφάσισαν προκήρυξη της απεργίας-αποχής από τα πρωτοβάθμια σωματεία με κατάθεση εξωδίκου τώρα, και απαιτούν η ολομέλεια προέδρων και το ΔΣ της ΔΟΕ να συνεχίσει τον αγώνα και να προχωρήσει σε προκήρυξη νέας απεργίας Αποχής και στάσεων εργασίας, ενώ παντού ψηφίζεται απεργιακή κλιμάκωση. 

Σύλλογοι ΠΕ και ΕΛΜΕ που έχουν αποφασίσει να κηρύξουν απεργία-αποχή:

ΣΕΠΕ: Αριστοτέλης, Αθηνά, Α’ Αθηνών, Παρθενώνας, Αμαρουσίου, Αιγάλεω, Αργοσαρωνικός, Ηρώ Κωνσταντοπούλου, Κ. Σωτηρίου, Ηλιούπολης, Περικλής, Παρθενώνας, Κ. Βάρναλης, Μακρυγιάννης, Καλλιθέα-Μοσχάτο, Κεφαλληνίας, Νέα Σμύρνη, Αργυρούπολη, Α’ Πειραιά, Ρ. Ιμβριώτη, Πρόοδος, Νίκαια, Πλουμπίδης, Σωκράτης, Περιστέρι, Άγιοι Ανάργυροι, Χαϊδάρι, Σεφέρης, Ροδόπη, Ζάκυνθος, Β’, Γ’, Ζ’, ΣΤ΄ Θεσσαλονίκης, Κέρκυρα, Σάμος, Ικαρία-Φούρνοι, Πιερία, Μεσσηνία, Κορινθία, Σικυώνα, Χίος, Πρέβεζα, Λήμνος, Θεσπρωτία, Γληνός, Λαγκαδάς, Ύπαιθρος Θεσσαλονίκης, Κεφαλλονιά-Ιθάκη, Αλεξανδρούπολη, Παλαιού Φαλήρου, Κορυδαλλού-Αγίας Βαρβάρας, Λευκάδα, Γρεβενά, Χαϊδάρι, Σαλαμίνα, Ξάνθη, Καβάλα, Νάουσα

ΕΛΜΕ: Ε’ Αθήνας, Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, Α’, Γ’ και Ε’ Θεσσαλονίκης, Χανίων, Ικαρίας, Καλλιθέας, Α’ Αχαϊας, Φωκίδας και πάνω από 20  ΕΛΜΕ ακόμα πήραν χτες και προχτές απόφαση επαναπροκήρυξης από το σωματείο τους

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ μέχρι 28/3 ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ ΜΕ ΑΠΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΚΗΡΥΞΗ Α/Α ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

(οι λίστες ανανεώνονται)

 1. Α ΑΘΗΝΩΝ
 2. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
 3. ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ
 4. ΗΡΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
 5. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
 6. Κ.ΣΩΤΗΡΙΟΥ
 7. ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ
 8. ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΜΟΣΧΑΤΟ
 9. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
 10. ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
 11. ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ
 12. ΠΡΟΟΔΟΣ
 13. ΝΙΚΑΙΑ
 14. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ
 15. ΣΩΚΡΑΤΗΣ
 16. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
 17. ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
 18. ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ
 19. ΣΕΦΕΡΗΣ
 20. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 21. ΚΕΡΚΥΡΑ
 22. Ζ΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 23. Γ΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 24. Β΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 25. Ε΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 26. ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΟΙ
 27. ΣΑΛΑΜΙΝΑ
 28. ΣΑΜΟΣ
 29. ΠΙΕΡΙΑΣ
 30. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
 31. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
 32. ΣΙΚΥΩΝΑΣ
 33. ΛΗΜΝΟΣ
 34. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
 35. ΧΙΟΥ
 36. ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
 37. ΑΓΡΙΝΙΟΥ
 38. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
 39. ΓΛΗΝΟΣ
 40. ΑΙΓΑΛΕΩ
 41. ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΗ-ΒΟΥΛΑ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
 42. ΣΤ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 43. ΥΠΑΙΘΡΟΥ
 44. ΧΑΝΙΩΝ
 45. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
 46. ΚΩ-ΝΙΣΥΡΟΥ
 47. ΗΜΑΘΙΑΣ
 48. ΞΑΝΘΗΣ
 49. ΛΑΓΚΑΔΑ
 50. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
 51. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
 52. ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ-ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
 53. ΑΘΗΝΑΣ
 54. ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ
 55. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
 56. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ
 57. ΠΕΡΙΚΛΗΣ
 58. ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
 59. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
 60. Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 61. ΝΑΞΟΥ-ΑΜΟΡΓΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
 62. ΝΑΟΥΣΑΣ
 63. ΠΛΗΘΩΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΟΣ
 64. ΚΑΒΑΛΑΣ
 65. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ
 66. ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ

Ψήφισμα για τις διώξεις

Η ΓΣ των προέδρων ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα ενάντια στις πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις

Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση – Κάτω τα χέρια από τα σωματεία

Να σταματήσει κάθε προσπάθεια κατασκευής νέας συνδικαλιστικής δίωξης – Να ανακληθούν όλες οι συνδικαλιστικές διώξεις

Η πρόσφατη ενεργοποίηση ΕΔΕ και η κλήση για κατάθεση της συναδέλφισσας Χρύσας Χοτζόγλου μέλους της ΕΛΜΕ Πειραιά και του συναδέλφου αναπληρωτή Δημήτρη Χαρτζουλάκη μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, αποτελούν μια νέα σελίδα στην βιομηχανία κατασκευής συνδικαλιστικών διώξεων.

Είχε προηγηθεί η κλήση του Γιώργου Καββαδία σε έγγραφες εξηγήσεις από τον ΔΙΔΕ Πειραιά για άρθρο του στα ΜΜΕ, που στη συνέχεια παραπέμφθηκε σε ΕΔΕ Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά είχε συντάξει και έθεσε στη διάθεση του συναδέλφου ΓΚ, το εξής κείμενο για να καταθέσει:

«Σχετικά με την κλήση για παροχή έγγραφων διευκρινίσεων του μέλους της ΕΛΜΕ Πειραιά Γιώργου Καββαδία, η ΕΛΜΕ Πειραιά επισημαίνει τα εξής:

Τα μέλη μας δεν οφείλουν διευκρινίσεις για την διατύπωση των απόψεών τους που σχετίζονται με την συνδικαλιστική τους ιδιότητα. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε κανένα περιορισμό στην ελευθερία της έκφρασης των συναδέλφων, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και την συνδικαλιστική δράση».

Τα γεγονότα αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία την περίοδο που διανύουμε, η οποία χαρακτηρίζεται από την, με κάθε τρόπο εντεινόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ, να επιβάλουν δια της τρομοκρατίας την διαβόητη αξιολόγηση.

Παράλληλα με τις απανωτές προσφυγές να βγει παράνομη η απεργία – αποχή, οι απόπειρες οικοδόμησης νέων διώξεων δείχνουν την ενόχληση της κυβέρνησης από τη συνεχιζόμενη αντίσταση του κλάδου στην διαδικασία τρομοκράτησης, πειθάρχησης και κατηγοριοποίησης σχολείων που φέρνει η αξιολόγηση.

Η κυβέρνηση είναι σίγουρο πως θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί: την ποινικοποίηση της απεργίας – αποχής αλλά και κάθε απεργίας (νόμοι Χατζηδάκη, Γεωργιάδη), τις ποινές για... «φωνασκίες» στους εκπαιδευτικούς χώρους (νέος ποινικός κώδικας), την ποινικοποίηση της έμπρακτης αντίθεσης ή και της μη συμμετοχής στην αξιολόγηση.

Μόνο το μαζικό κίνημα και οι αγώνες μπορύν να τους σταματήσουν! Οι εκπαιδευτικοί ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ.

Γιατί, με τον αγώνα μας, δεν υπερασπιζόμαστε μόνο τα δικαιώματά μας αλλά υπερασπιζόμαστε και τα συμφέροντα του λαού και των παιδιών του στο δημόσιο σχολείο. Αυτοί, άλλωστε είναι και οι τελικοί στόχοι της αξιολόγησης αλλά και της βιομηχανίας διώξεων.

· Κάτω τα χέρια από τη συναδέλφους, Χρύσα Χοτζόγλου, Γιώργο Καββαδία, Δημήτρη Χαρτζουλάκη

· Κάτω τα χέρια από τα μέλη του σωματείου

· Κάτω τα χέρια από τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση - Κάτω τα χέρια από τους αγώνες, τα σωματεία, την απεργία, την απεργία-αποχή

· Να ανακληθούν όλες οι διώξεις

· Μαθητές – φοιτητές – εκπαιδευτικοί για δωρεάν παιδεία παλεύουμε μαζί

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search