• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Προεκλογική εκστρατεία σε Λύκειο οργάνωσε η Ν.Δ.

April 03, 2024 819


«Ψάρεμα» ψηφοφόρων ακόμη και μέσα στα σχολεία; Το είδαμε κι αυτό - σύμωνα με το ρεπορτάζ του Α. Λυκεσσά στο efsyn.gr - στο γνωστό «κάστρο των Σερρών» όπου προφανώς ισχύουν άλλα μέτρα και σταθμά, οπότε κάποιοι δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να καλέσουν βουλευτή της Ν.Δ. σε Λύκειο για μια «ενημερωτική ομιλία» για το Ευρωκοινοβούλιο. Δεν υπάρχει δε κανένας ενδοιασμός, καμιά δεύτερη σκέψη ούτε με την ανάρτηση φωτογραφίας με τα πρόσωπα των μαθητών στο πλάι του βουλευτή!

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την ιστοσελίδα anexartitos.gr ο βουλευτής της Ν.Δ., Τάσος Χατζηβασιλείου, είπε ότι «στο αρχείο του σχολείου υπάρχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα όπου οι γονείς συναινούν στη φωτογράφιση των παιδιών τους στα πλαίσια της εκπαιδευτικής δράσης. Και γι’ αυτό δεν υπήρχε λόγος να κρυφτούν τα πρόσωπα των μαθητών στη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στη σελίδα της Ν.Δ.».

Δίπλα στην πρώτη καταγγελία, η περιφερειακή οργάνωση του κόμματος, «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» υπό τον Γιάννη Μυλόπουλο, με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί ότι «το ηλεκτρονικό μήνυμα της πρόσκλησης στην εκδήλωση στάλθηκε σε διδάσκοντες και γονείς μόλις το προηγούμενο απόγευμα (28/3), ενώ μόλις την προηγούμενη μέρα δόθηκαν υπεύθυνες δηλώσεις παρακολούθησης της ομιλίας για υπογραφή από γονείς».

«Παρότι όλα δείχνουν νομότυπα», συνεχίζει η ανακοίνωση, «δεν είναι καθόλου δύσκολο να κατανοήσει ο καθένας το «είναι» πίσω από το «φαίνεσθαι», καθώς η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μεθοδεύτηκε συστηματικά, για ψηφοθηρικούς λόγους, ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών». Οπότε διαπιστώνει ότι «είναι σαφές πως άλλοι ήταν οι στόχοι και εξυπηρετήθηκαν με τη συγκεκριμένη δράση: Η προσωπική προβολή του βουλευτή, η κατευθυνόμενη πολιτικά ενημέρωση και η ψηφοθηρία για τις επικείμενες ευρωεκλογές σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κοινό». Η παράταξη θέτει σωρεία ερωτημάτων, μεταξύ αυτών:

1. Γιατί από όλους τους πιθανούς ομιλητές σε μια τέτοια εκδήλωση επιλέχθηκε να προσκληθεί ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος;

2. Δεν θα ήταν η εκδήλωση, που τελικά χρωματίστηκε κομματικά, πιο αντικειμενική και πιο αξιόπιστη, αλλά και η διαδικασία επιλογής ομιλητή περισσότερο δημοκρατική και αξιοκρατική αν, αντί ενός βουλευτή από συγκεκριμένο κομματικό χώρο, είχε προσκληθεί για να μιλήσει στους μαθητές του Λυκείου για τις ευρωεκλογές κάποιος ειδικός επιστήμονας ή ακαδημαϊκός με σχετικό γνωστικό αντικείμενο; Γιατί αυτό δεν έγινε;

3. Ακόμη και στο ακραίο εκείνο ενδεχόμενο που υπήρχε ειδικός λόγος να προσκληθούν πρόσωπα από την ενεργό πολιτική, δεν θα ήταν η ενημέρωση των μαθητών πιο αντικειμενική, πιο αξιόπιστη και πιο πολυφωνική αν είχαν επιλεγεί εκπρόσωποι από περισσότερα κόμματα για να απευθυνθούν στους μαθητές; Γιατί αυτό δεν συνέβη;

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search