• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκδήλωση ενάντια στις διώξεις Πέμπτη 25/4 Νομική Σχολή

April 07, 2024 911

Δελτίο Τύπου από τη σύσκεψη ενάντια στις συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26/3 στο 3ο ΓΕΛ Πειραιά (γραφεία ΕΛΜΕ Πειραιά, Μαυρομιχάλη 14), η σύσκεψη των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων & Κινήσεων -  Συλλογικοτήτων - Κινήσεων Γειτονιάς ενάντια στις συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις.

Στο πλαίσιο της συζήτησης έγινε θετικός απολογισμός για τη συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την Πέμπτη 21/3. Αποτέλεσε μια σοβαρή προσπάθεια στη συγκρότηση κινήματος ενάντια στις συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις.

Υπήρξε κοινός τόπος για να μην μείνει εκεί η προσπάθεια, αλλά να συνεχιστεί η καμπάνια. Υπενθυμίζουμε ότι είναι σε ισχύ δεκάδες πειθαρχικές, αλλά και ποινικές, διώξεις σε εκπαιδευτικούς, για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις των σωματείων τους, για τη συμμετοχή τους στα κινήματα και στις διαδηλώσεις, μέχρι και για δημόσια διατύπωση άποψης (!). Όπως διώξεις υπάρχουν και σε σωματεία άλλων χώρων, στην ΠΕΝΕΝ, στο σωματείο Εργαζομένων Αγ. Σάββα, στον πρόεδρο του ΕΚΠ, στο επιχειρησιακό σωματείο ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ, αλλά και στον απολυμένο αγωνιστή συνδικαλιστή διοικητικό υπάλληλο του ΕΚΠΑ Δ. Αντωνίου. Διώξεις όμως υπάρχουν και σε 10 αγωνιστές της ΟΡΜΑ, που συνελήφθησαν για «απείθεια σε απαγόρευση συγκέντρωσης» (!) στις 3/2/24 σε προγραμματισμένη διεθνιστική αντιπολεμική συγκέντρωση.

Στην κατεύθυνση της συνέχισης της καμπάνιας αποφασίστηκε:

Η πραγματοποίηση ανοικτής εκδήλωσης την Πέμπτη 25/4 στις 18:00 στη Νομική Σχολή. Για την εκδήλωση αυτή θα βγει αντίστοιχη αφίσα και προπαγανδιστικό υλικό.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ανοίξει ακόμα περισσότερο το ζήτημα των  συνδικαλιστικών διώξεων, να ακουστούν όλες οι διαφορετικές πολιτικές απόψεις και προσεγγίσεις για το θέμα, αλλά και για να ανακοινωθούν επόμενα βήματα.

Ανανεώθηκε το ραντεβού για νέα σύσκεψη στις 9/4 στις 18:00 στο 3ο ΓΕΛ Πειραιά.

Καλούμε κάθε συλλογικότητα - πρωτοβουλία - κίνηση και αγωνιστή/στρια να συντονιστούμε και να δράσουμε από κοινού για να καταγγελθεί πλατιά η βιομηχανία συνδικαλιστικών και πολιτικών διώξεων και να απαιτηθεί να παρθούν όλες πίσω.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ & ΚΙΝΗΣΕΙΣ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ - ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search