• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Οι συνδικαλιστικές διώξεις στην ΕΛΜΕ Πειραιά συνεχίζονται…

June 17, 2024 389

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ,

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ…!

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει τη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης, φίμωσης, και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που εξελίσσεται ξανά με επίκεντρο το κίνημα των εκπαιδευτικών και πιο συγκεκριμένα την ΕΛΜΕ Πειραιά. Ταυτόχρονα απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα δράσης και συμμετοχής στον αγώνα ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις , στον αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην συνδικαλιστική δράση, της οργάνωση στους χώρους εργασίας, του δικαιώματος στην απεργία και την διαδήλωση.

Δύο μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών και της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής Πειραιά, ο ένας εκ των οποίων μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, μετά και σε συνέχεια πρόσφατων ΕΔΕ, παραπέμπονται σε πειθαρχικό με τις βαρύτατες κατηγορίες της «χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εντός υπηρεσίας», της «παράβασης του υπαλληλικού καθήκοντος» και της «παράβασης καθήκοντος κατά τον ποινικό κώδικα».

Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί κατηγορούνται από το κράτος και την κυβέρνηση γιατί με τη σύμφωνη γνώμη του κλάδου και μέσα από μαζικές συλλογικές αποφάσεις των σωματείων τους αντιπαρατέθηκαν στην εφαρμογή της «Αξιολόγησης» υπερασπίζοντας μαζί με τους μαθητές τους το δικαίωμα στις σπουδές, την δουλειά με δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Το κράτος με περίσσιο θράσος και με απροκάλυπτο τρόπο αξιοποιεί και εφαρμόζει τις πρόσφατες αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις των νόμων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη για να ποινικοποιήσει τους αγώνες, να στοχοποιήσει τους συνδικαλιστές αγωνιστές, να τρομοκρατήσει συνολικά το εργατικό κίνημα και τις όποιες εστίες αντίστασης ξεσπούν σαν αποτέλεσμα της αντεργατικής επίθεσης.

Σύμφωνα με τους παραπάνω νόμους και τον νέο αντιδραστικό ποινικό κώδικα, η συμμετοχή σε απεργία- αποχή αποτελούν έως και ποινικό αδίκημα. Τα συνθήματα και η έκφραση αντίθετης γνώμης είναι «φωνασκίες» και παρεμποδίζουν την «ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτική διαδικασίας», ενώ οι κοινοί αγώνες εκπαιδευτικών-μαθητών θεωρούνται «παρακίνηση» και διώκονται.

Η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων και της εργατικής τάξης, η ένταση της τρομοκρατίας και της καταστολής αποτελούν κεντρική πολιτική επιλογή ενός συστήματος που δεν έχει να δείξει τίποτε άλλο πέρα από την εργασιακή βαρβαρότητα , την φτώχεια και τον πόλεμο. Αφορά κάθε εργαζόμενο/η που ασφυκτιά από τη σκληρή πραγματικότητα και ως εκ τούτου ο αγώνας ενάντια στις διώξεις και τα πειθαρχικά πρέπει να αποκτήσει πιο αναβαθμισμένο και κεντρικό χαρακτήρα αντιπαράθεσης .

· ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

· ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.

· ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ .

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search