• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Καταγγελία για Διευθυντή Π.Ε.: Ανάρμοστη και αλαζονική συμπεριφορά

July 07, 2024 1037

Καταγγελία για Ανοίκειες και Αλαζονικές Συμπεριφορές Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής έχει επιδοθεί εντός της Υπηρεσίας του σε ένα πογκρόμ στοχοποίησης, κατηγοριοποίησης και διαχωρισμού των υπαλλήλων του, δημιουργώντας ο ίδιος ένα έκρυθμο και νοσηρό κλίμα, πάντα με την μόνιμη επωδό του προς πάσα κατεύθυνση ότι «εγώ είμαι ο Διευθυντής και ότι λέω θα γίνει» οπότε αποφασίζει χωρίς να ρωτάει ή να συνεργάζεται με τους Προϊσταμένους των Τμημάτων (μετακινεί αυθαίρετα προσωπικό και αναθέτει μόνος του καθήκοντα παρακάμπτοντας τους Προϊστάμενους), αυτενεργεί χωρίς να υπολογίζει την υπηρεσιακή δομή και τις αρμοδιότητες που πηγάζουν από αυτή και στο τέλος της ημέρας επιρρίπτει τις ευθύνες για τις δικές του επιλογές στα Τμήματα και στους υπαλλήλους τους (όλα αυτά αποδεικνύονται από έγγραφα και ενυπόγραφες αναφορές υπαλλήλων που έχουν σταλεί στην ΠΟΣΥΠ).
Το χειρότερο δε όλων είναι ότι έχει στοχοποιήσει διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι δεν δέχονται τον τρόπο αυτό διοίκησης του και συνεπώς αφού προσπαθούν να διαφυλάξουν την θεσμική και υπηρεσιακή λειτουργία της Διεύθυνσης, αυτομάτως τίθενται απέναντι του, σύμφωνα με την λογική του ¨ενός ανδρός αρχή¨. Έτσι πριν λίγο διάστημα ανάγκασε σε παραίτηση και σε αποχώρηση από την Υπηρεσία την Προϊσταμένη του Τμήματος Α΄ Διοικητικού, ενώ εδώ και μία εβδομάδα εξωθεί και προτρέπει σε παραίτηση τον Αν. Προϊστάμενο του Τμήματος.
Επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ)

Αναλυτικά:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ανάρμοστη και αλαζονική συμπεριφορά του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.
κ. Υπουργέ, κ. Γενικέ,

Η ΠΟΣΥΠ εφεξής θα καταγγέλλει δημόσια και επώνυμα τις ανάρμοστες και αλαζονικές συμπεριφορές των Διευθυντών Εκπαίδευσης, διότι η μέχρι σήμερα αδιαφορία και ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές, τις οποίες έχουμε διαχρονικά καταγγείλει στην Πολιτική Ηγεσία, έχουν δημιουργήσει ένα αίσθημα ατιμωρησίας και συγκάλυψης.

Έτσι, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής έχει επιδοθεί εντός της Υπηρεσίας του σε ένα πογκρόμ στοχοποίησης, κατηγοριοποίησης και διαχωρισμού των υπαλλήλων του, δημιουργώντας ο ίδιος ένα έκρυθμο και νοσηρό κλίμα, πάντα με την μόνιμη επωδό του προς πάσα κατεύθυνση ότι «εγώ είμαι ο Διευθυντής και ότι λέω θα γίνει» οπότε αποφασίζει χωρίς να ρωτάει ή να συνεργάζεται με τους Προϊσταμένους των Τμημάτων (μετακινεί αυθαίρετα προσωπικό και αναθέτει μόνος του καθήκοντα παρακάμπτοντας τους Προϊστάμενους), αυτενεργεί χωρίς να υπολογίζει την υπηρεσιακή δομή και τις αρμοδιότητες που πηγάζουν από αυτή και στο τέλος της ημέρας επιρρίπτει τις ευθύνες για τις δικές του επιλογές στα Τμήματα και στους υπαλλήλους τους (όλα αυτά αποδεικνύονται από έγγραφα και ενυπόγραφες αναφορές υπαλλήλων που έχουν σταλεί στην ΠΟΣΥΠ).
Το χειρότερο δε όλων είναι ότι έχει στοχοποιήσει διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι δεν δέχονται τον τρόπο αυτό διοίκησης του και συνεπώς αφού προσπαθούν να διαφυλάξουν την θεσμική και υπηρεσιακή λειτουργία της Διεύθυνσης, αυτομάτως τίθενται απέναντι του, σύμφωνα με την λογική του ¨ενός ανδρός αρχή¨. Έτσι πριν λίγο διάστημα ανάγκασε σε παραίτηση και σε αποχώρηση από την Υπηρεσία την Προϊσταμένη του Τμήματος Α΄ Διοικητικού, ενώ εδώ και μία εβδομάδα εξωθεί και προτρέπει σε παραίτηση τον Αν. Προϊστάμενο του Τμήματος.

Έχοντας προκρίνει ως τρόπο άσκησης διοίκησης την επικοινωνία του με τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης του μέσω viber, παρακινεί τους μόνιμους υπαλλήλους σε απομάκρυνση, διότι όπως λέει ¨αν δεν μπορούν να προσφέρουν έργο και να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους … παρακαλώ να με συναντήσουν και εγώ θα διευκολύνω την απομάκρυνση τους από την ΔΙΠΕ Αν. Αττικής….¨ προφανώς έχει ως όραμα του την εκδίωξη όλων των διοικητικών υπαλλήλων και την αντικατάσταση τους από αποσπασμένους και διατεθειμένους εκπαιδευτικούς, ώστε αυτοί να στηρίζονται υπηρεσιακά στην εύνοια και στις εισηγήσεις του και να αποτελούν διαχειρίσιμο και σιωπηλό προσωπικό.

Ρωτάμε, όμως τι είδους συνάντηση θα είναι αυτή για την οποία παρακαλάει και τι είδους διευκόλυνση θα κάνει;

Ρωτάμε επίσης, μήπως γι αυτόν τον λόγο ο Διευθυντής ΔΠΕ Αν. Αττικής είχε στην Διεύθυνση του «παρκαρισμένους» και φέτος δεκάδες εκπαιδευτικούς με Ολική Διάθεση;

Ρωτάμε το γνώριζε αυτό η ΠΔΕ Αττικής και ο Γ. Γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ ο οποίος υποτίθεται ότι έκανε και έλεγχο στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης;
Ρωτάμε γι αυτούς τους εκπαιδευτικούς έχουν προσληφθεί αναπληρωτές στις ειδικότητες τους και αν ναι πόσοι και πόσο κόστισαν στον Έλληνα φορολογούμενο, καταγγέλλοντας δε ότι 2 εξ αυτών σύμφωνα με το πλάνο διοίκησης του Διευθυντή Αν. Αττικής παρείχαν το διοικητικά απαιτητικό έργο του τηλεφωνητή, το…. πάρτυ είναι εδώ!

Το ακόμη δε πιο εξοργιστικό της διοικητικής πρακτικής του, είναι η υπόδειξη του πάλι με επικοινωνία του μέσω μηνύματος, σε μόνιμο υπάλληλο ¨Καλό είναι να μην ξανάρθεις στο Γραφείο¨ λες και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης αποτελεί προσωπική του επιχείρηση και ο ίδιος μπορεί να διώχνει τους εργαζόμενους της.

Βέβαια αυτές οι αλαζονικές, κατακριτέες και κολάσιμες διοικητικές πρακτικές του δεν θα μπορούσαν να μην συνοδεύονταν από τις εντάσεις και τις φωνές, τις υποτιμητικές και προσβλητικές αναφορές του στους υπαλλήλους, τις βρισιές ακόμη και στα ¨Θεία¨, την απρόκλητη άσκηση ψυχολογικής βίας και εκφοβισμού των υπαλλήλων.

κ. Υπουργέ, κ. Γενικέ,

Για όλα τα ανωτέρω σας καλούμε να ελέγξετε σύμφωνα με τις αρμοδιότητες σας τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, διότι τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές πόρρω απέχουν από την χρηστή διοίκηση, την δεοντολογία, και τον κώδικα ηθικής και επαγγελματικής συμπεριφοράς στο Δημόσιο, διότι η διαμόρφωση ενός ηθικού και ακέραιου εργασιακού περιβάλλοντος αποτελεί θεμέλιο λίθο της δημόσιας διοίκησης. Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες και απαντήσεις σας.


Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ       ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search