• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ανακάλυψε 3.500 «λιμνάζουσες και ανενεργές θέσεις»

July 23, 2024 728

Αννα Ανδριτσάκη - efsyn.gr


Αποκαλύψεις από τη συνάντηση ΟΛΜΕ - ΔΟΕ με την υφυπουργό Παιδείας.
Θα έχουν φτάσει στα σχολεία οι τουλάχιστον 30.000 αναπληρωτές τον Σεπτέμβριο; Η τελευταία φάση (του ΑΣΕΠ) διαμόρφωσης των πινάκων ολοκληρώνεται στις 19 Αυγούστου. «Θα γίνει προσπάθεια». Γιατί καταργήθηκαν, σχεδόν εν κρυπτώ, 3.500 θέσεις από τη δευτεροβάθμια; Διότι ήταν «λιμνάζουσες και ανενεργές» (!). Πώς έγινε το μοίρασμα των «καταργημένων» θέσεων; Οι 1.700 μεταφέρθηκαν στην πρωτοβάθμια και οι 1.600, ως διά μαγείας, από το πουθενά πάνε τελικά σε βοηθητικό προσωπικό της Ειδικής Αγωγής! Το αποδεικνύουν οι αντίστοιχες «πιστώσεις για ΕΕΠ και ΒΠ στην Ειδική».
Ολες αυτές οι αποκαλύψεις δεν έγιναν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Η συζήτηση δεν έφτασε τόσο βαθιά.

Αυτές και ακόμη περισσότερες αποκαλύψεις έγιναν στη συνάντηση των ΟΛΜΕ - ΔΟΕ με την υφυπουργό Ζέττα Μακρή στο υπουργείο -προσοχή- μία μέρα πριν από τη συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής. Περίεργο; Σίγουρα προκαλεί προβληματισμό για την τακτική της πολιτικού. Στην επιτροπή είπε τα στερεοτυπικά διαφημιστικά, στους συνδικαλιστές είπε τα ανείπωτα. Και δεν ντράπηκε. Για καμία απάντηση. Δεν ντράπηκε να σιωπήσει προκλητικά όταν οι εκπαιδευτικοί τη ρώτησαν αν θα έχει διασφαλιστεί η στέγη για τους νεοδιόριστους και άλλους που θα βρεθούν λ.χ. στα νησιά. Δεν ντράπηκε να πει ότι βρέθηκαν ξαφνικά 1.700 «λιμνάζουσες και ανενεργές» θέσεις στη δευτεροβάθμια. Ούτε όταν συμπλήρωσε: «Ε, κι αν χρειαστεί θα τις ξανασυστήσουμε». Και δεν φοβήθηκε ούτε τις διαρροές. Πώς το λένε αυτό πολιτικά;

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search