• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για το email που στερείται νομιμότητας και σοβαρότητας - Παράσταση διαμαρτυρίας Τρίτη 30/7

July 27, 2024 147

ΕΛΜΕ Χανίων

Ανακοίνωση σε σχέση με mail που σχετίζεται με την Αξιολόγηση της ΔΔΕ Χανίων

Με email το οποίο έφτασε στα προσωπικά ηλεκτρονικά γραμματοκιβώτια νεοδιόριστων συναδέλφων η ΔΔΕ Χανίων τους καλεί να δηλώσουν μέχρι τις 5-08-2024  την πρόθεσή τους (!) να αξιολογηθούν την προσεχή σχολική χρονιά (2024 – 2025). Σε αντίθετη περίπτωση, το κείμενο αναφέρει, ότι θα εφαρμοστούν οι ποινές που προβλέπονται στο άρθρο 56 του ν. 4823.

Ως προς το συγκεκριμένο mail οφείλουμε να ενημερώσουμε τα εξής:

α) Το email έχει σταλεί μόνο σε εργαζόμενους της ΔΙΔΕ Χανίων επομένως είναι μια τοπική «πρωτοβουλία» του προϊσταμένου της ΔΙΔΕ. Η ύπαρξη του συγκεκριμένου εγγράφου δεν υποδεικνύεται ούτε από τον νόμο για την Αξιολόγηση ούτε καν από τις άθλιες εγκυκλίους του Κατσαρού.

β) Το email στερείται νομιμότητας και σοβαρότητας. Υποτίθεται ότι είναι υπηρεσιακό έγγραφο για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, ενώ δεν φέρει αριθμό πρωτοκόλλου, δεν φέρει την υπογραφή του προϊστάμενου, και δεν υπάρχει συνημμένο έγγραφο με το λογότυπο της Ελληνικής Δημοκρατίας…

γ) Στέλνεται σε εργαζόμενους που είναι σε νόμιμη άδεια και οι οποίοι δεν οφείλουν να παρακολουθούν την αλληλογραφία τους, δεν έχουν καμία υπηρεσιακή υποχρέωση, πέραν των προγραμματισμένων εφημεριών στα σχολεία.

δ) Η λογική του κειμένου που περιγράφεται στο email είναι πρωτόγνωρη ακόμα και για τον αυταρχισμό που έχουν επιδείξει οι εγκύκλιοι Υπουργείου. Τι λέει το κείμενο επί της ουσίας στους νεοδιόριστους συναδέλφους; «Πες μου τι προτίθεσαι να κάνεις για να δω αν θα σου ρίξω ποινές». Επί της ουσίας γίνεται ένα τεράστιο άλμα από το υπηρεσιακό « έκανες την Α πράξη που θεωρώ υπηρεσιακά επιλήψιμη,  προχωράω σε πειθαρχική διαδικασία η οποία θα κρίνει αν και εφόσον υπάρχει ζήτημα και ανάλογα κρίνεται του τι πρέπει να εφαρμοστεί» στην απευθείας δίωξη της πρόθεσης σε σχέση με μια υπηρεσιακή διαδικασία δηλαδή πρόκειται για δίωξη του φρονήματος! Να υπενθυμίσουμε στην ΔΔΕ Χανίων ότι αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 50 χρόνια από την μέρα της Μεταπολίτευσης αν δεν το έχει πάρει χαμπάρι.

Στα επί της ουσίας για την Αξιολόγηση:

Η κυβέρνηση έχει φάει ένα ισχυρό χαστούκι από την δικαστική απόφαση της ΔΟΕ για μονιμοποίηση νεοδιόριστων του 2020 χωρίς αξιολόγηση καθώς καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος οι πρωτοφανείς εκβιασμοί, οι παράνομες προφορικές εντολές, οι διαρκείς δικαστικές προσφυγές και οι τελεσιγραφικές εγκύκλιοι με τις οποίες πασχίζει εδώ και μια τριετία να επιβάλλει την αξιολόγηση. Eνώ κατά τα άλλα το YΠΑΙΘΑ είναι λαλίστατο, για αυτή την εξέλιξη δεν έχει βγάλει λέξη! Παράλληλα, παρά τις δηλώσεις της κας Μακρή – πριν την δικαστική δικαίωση- για συμμετοχή στην Αξιολόγηση 20.000 νεοδιόριστων τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην Διαύγεια λένε ότι η πλειοψηφία των νεοδιόριστων πανελλαδικά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν αξιολογείται! Αυτή την στιγμή και παρά τις προσφυγές του Υπουργείου τρέχει κανονικά Απεργία Αποχή από την Ατομική Αξιολόγηση που έχει προκηρυχθεί από την  ΑΔΕΔΥ, καθώς και από δεκάδες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ. Καμία εγκύκλιος και κανένας νόμος δεν μπορεί να καταργήσει το συνταγματικό μας δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ και ως εκ τούτου κανείς δε δικαιούται να πειράξει απεργούς. Η συμμετοχή στην απεργία-αποχή είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και συλλογική απόφαση γενικών συνελεύσεων και συλλογικών οργάνων!  Γνωστοποιούμε,  ότι η ΕΛΜΕ Χανίων θα προστατεύσει  κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα  και θα πάρει όλα τα αναγκαία συνδικαλιστικά ,πολιτικά και νομικά μέτρα για την υπεράσπιση του απεργιακού δικαιώματος . Με ότι μέσο χρειαστεί. Δεν χαρίζουμε τίποτα και σε κανέναν. Καταγγέλλουμε τον προϊστάμενο για την έκδοση του συγκεκριμένου άθλιου εγγράφου.

 Η  νέα γενιά του κλάδου υπερασπίστηκε σθεναρά το αναφαίρετο δικαίωμά της στην εργασιακή αξιοπρέπεια με την έκδοση διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης, την παιδαγωγική ελευθερία, τη δημοκρατία και το δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά, σε πείσμα των σειρήνων του φόβου και της υποταγής. Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε ότι ο κλάδος μας μπορεί να αποσπάσει νίκες με συλλογικούς αγώνες και ανυποχώρητη στάση, κόντρα σε θεούς και δαίμονες.

Καλούμε τον προϊστάμενο κο Χριστοδουλάκη:

  • Να συγκαλέσει συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ και να μονιμοποιήσει όλες και όλους τους νεοδιόριστους του 2020, του 2021, του 2022 και του 2023 τώρα! Διαφορετικά  παρανομεί και εγκαλείται για παράβαση καθήκοντος.
  • Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης και των νόμων 4692/2020 και 4823/2021.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 30-7-2024 9:30 ΠΜ ΣΤΗΝ ΔΔΕ ΧΑΝΙΩΝ

 

                                                                              ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                      Ο Πρόεδρος                                                    Ο  Γ. Γραμματέας           

                              Χ. Μπέλμπας                                                              Μ. Γιακουμάκης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search