• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αίτηση /αίτημα των νεοδιόριστων προς το ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσ/νίκης για τη μονιμοποίησή τους

July 27, 2024 110

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης          

Δικαίωση η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών του αγώνα του κλάδου και των νεοδιόριστων για τη μονιμοποίησή τους

Να συνεδριάσει τώρα το ΠΥΣΔΕ και να προχωρήσει στη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων

Αίτηση /αίτημα των νεοδιόριστων προς το ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσ/νίκης για τη μονιμοποίησή τους

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με απόφασή του (1510/2024)  έκρινε ότι οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί του 2020 έπρεπε να είχαν μονιμοποιηθεί. Οι νεοδιόριστες/οι που ανήκουν στη Διεύθυνση Π. Ε. Δυτικής Αττικής προσέφυγαν το 2022 στα δικαστήρια εναντίον της παράνομης ανάκλησης των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησής τους, οι οποίες είχαν εκδοθεί με βάση τις κείμενες διατάξεις και δικαιώθηκαν.

Η απόφαση γράφει καθαρά ότι έπρεπε να έχουν μονιμοποιηθεί αυτοδίκαια με την παρέλευση διετίας το καλοκαίρι του 2022, χωρίς αξιολόγηση! Κρίνει παράνομες στην ουσία τις αποφάσεις ανάκλησης των Διαπιστωτικών Πράξεων μονιμοποίησης από το ΥΠΑΙΘΑ και όσες Δ/νσεις Π. Ε. και Δ.Ε. τις ανακάλεσαν με εντολή του ΥΠΑΙΘΑ. Παράνομη είναι και η στάση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην μονιμοποίηση των νεοδιόριστων που με μαζικές κινητοποιήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα απαίτησαν τα σωματεία μας.

Σημαντική απόφαση γιατί ως δεδικασμένο ανοίγει το δρόμο της μονιμοποίησης και για τους νεοδιόριστους συναδέλφους του 2021 και 2022. Οι νεοδιόριστοι/ες του 2021 έπρεπε να έχουν μονιμοποιηθεί ακώλυτα τον Αύγουστο του 2023, περίοδο κατά την οποία δεν είχαν καν εκδοθεί οι εγκύκλιοι για όλα τα στάδια της αξιολόγησης. Οι νεοδιόριστοι/ες του 2022 πρέπει να μονιμοποιηθούν ακώλυτα τον Αύγουστο του 2024, γιατί το στάδιο Β και οι ενστάσεις δεν θα μπορούσαν αντικειμενικά να ολοκληρωθούν μια και εκδόθηκαν τέλη Μαρτίου αυτής της χρονιάς.

Μεγάλη νίκη του αγώνα των νεοδιόριστων, των σωματείων μας και του κλάδου που επί τρία συνεχή χρόνια κόντρα στους εκβιασμούς, τις πιέσεις και την τρομοκρατία, με ισχυρό το όπλο της απεργίας αποχής υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο και την εργασία μας και αγωνίζονται για να σταματήσει η κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών.

Η δικαστική απόφαση είναι ηχηρό χαστούκι στην κυβέρνηση και την ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ, καθώς καταρρέουν οι πρωτοφανείς εκβιασμοί, οι παράνομες προφορικές εντολές, οι διαρκείς δικαστικές προσφυγές και οι τελεσιγραφικές εγκύκλιοι με τις οποίες πασχίζουν εδώ και μια τριετία να επιβάλλουν την αξιολόγηση.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες των τεσσάρων από τα πέντε μέλη του ΠΥΣΔΕ, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, του «αιρετού» Χ. Βαϊτσίδη και των δύο διορισμένων μελών από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ στο «ΠΥΣΔΕ» που συντάχθηκαν με  ξεκάθαρο τρόπο με την κυβέρνηση και την αντιεκπαιδευτική της πολιτική, ακολούθησαν τις προφορικές εντολές του ΥΠΑΙΘΑ και αρνήθηκαν να μονιμοποιήσουν τους νεοδιόριστους.

Επανειλημμένα, αρνήθηκαν να αποδεχθούν τα αιτήματα του κλάδου  παρά τις συνεχείς κινητοποιήσεις και ενέργειες των ΕΛΜΕ στα γραφεία της ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, με κυριότερες: α) Μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας (18/10/2022, 21/11/2022, 13/1/2023, 14/3/2023, 15/11/2023, κ.ά.). β) Με μαζικές κινητοποιήσεις στις 25/11/2022 και 30/11/2022 οι νεοδιόριστοι του 2020 καταθέσανε ατομικές αναφορές - αιτήσεις προς τη ΔΔΕ με νομική κάλυψη του σωματείου. γ) Με μαζική κινητοποίηση στις 12-5-2023 καταθέσαμε εξώδικο των ΕΛΜΕ για τη μονιμοποίηση. δ) Με μαζική κινητοποίηση στις  21/11/2023 καταθέσαμε γνωμοδότηση νομικού συμβούλου για τη μονιμοποίηση.  

Απαιτούμε ΤΩΡΑ:

  • Ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων, χωρίς αξιολόγηση.
  • Όλα τα ΠΥΣΔΕ / ΠΥΣΠΕ της χώρας να συνεδριάσουν και να μονιμοποιήσουν όλες και όλους τους νεοδιόριστες /ους του 2020, του 2021 και του 2022 τώρα!
  • Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης και των νόμων 4692/2020 και 4823/2021.

Η διεκδίκηση και ο αγώνας συνεχίζεται!

  • Καλούμε την ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε έκδοση ανακοίνωσης και να πάρει όλες τις αναγκαίες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, καθώς και όλες τις αναγκαίες νομικές ενέργειες για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων του 2020, 2021, 2022 όλης της χώρας.
  • Η Ε ΕΛΜΕ-Θ σε συντονισμό με ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ θα εξετάσουμε όλα τα μέτρα και τις αναγκαίες νομικές ενέργειες για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων του 2020, 2021, 2022.
  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους, και κυρίως τους νεοδιόριστους να είναι σε επαγρύπνηση. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε κινήσεις και κινητοποιήσεις στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης σε συντονισμό και με άλλες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ για να απαιτήσουμε την άμεση ακώλυτη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ, με διαπιστωτικές πράξεις που οφείλουν να εκδώσουν ΑΜΕΣΑ!
  • Να συνεδριάσει τώρα το ΠΥΣΔΕ και να μονιμοποίηση ΟΛΕΣ/ΟΛΟΥΣ τους νεοδιόριστες/ους του 2020, 2021 και 2022, ανεξαρτήτως αξιολόγησης! Αν δεν το κάνει τα μέλη του είναι παράνομα και εγκαλούνται για παράβαση καθήκοντος! Και αναλόγως θα αντιμετωπιστούν με όλα τα πολιτικο-συνδικαλιοστικά και νομικά μέσα!
  • Η Ε ΕΛΜΕ-Θ  καλούμε όλους τους/τις νεοδιόροστους/ες του 2020 και 2021 να συμπληρώσουν το υπόδειγμα αίτησης/αιτήματος που επισυνάπτουμε και να το αποστείλουν προς το  ΠΥΣΔΕ  Δυτικής Θεσσαλονίκης με την οποία αιτούνται να υλοποιηθούν όλες οι νόμιμες και απαραίτητες ενέργειες τις οποίες είναι υποχρεωμένη και πλέον και δικαστικά δεσμευμένη η Δ/νση να πράξει για την μονιμοποίηση (σύμφωνα και  με τις διατάξεις του αρ. 40 του ν. 3528/2007 στις οποίες άλλωστε αναφέρεται και η υπ’ αρ. 1510/2024 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών) και την επίσημη κοινοποίηση των αντίστοιχων διαπιστωτικών πράξεων

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση αταλάντευτα!

Ο Συλλογικός δρόμος θα νικήσει!

Να μονιμοποιηθούν άμεσα όλες/οι οι νεοδιόριστες και νεοδιόριστοι

Η αξιολόγηση δε θα περάσει!

 

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΥΣΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ

Του/της ………., εκπαιδευτικού ……..

Ο/Η αιτών/ούσα διορίστηκα την …./…/….. και υπηρετούσα ως δόκιμος υπάλληλος κατά τις νομοθετικές διατάξεις. Κατά την …/…/…. Ολοκληρώθηκε η διετής δοκιμαστική περίοδος, οπότε και έπρεπε να μονιμοποιηθώ αυτοδικαίως κατά τις διατάξεις του αρ. 40 του ν. 3528/2007 «Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.» (Α 26) και συγκεκριμένα της παρ. 3 αυτού που ορίζει ότι «Με τη συμπλήρωση της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας οι υπάλληλοι μονιμοποιούνται αυτοδίκαια, με εξαίρεση τους υπαλλήλους στους οποίους έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή ή για τους οποίους υφίσταται πειθαρχική εκκρεμότητα ή υπάρχει δυσμενής έκθεση Αξιολόγησης των ουσιαστικών προσόντων. Στις τελευταίες αυτές περιπτώσεις για τη μονιμοποίηση ή μη αποφαίνεται το υπηρεσιακό συμβούλιο εντός δύο (2) μηνών από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας. Για την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του οργάνου που είναι αρμόδιο για το διορισμό.».

Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 1510/2024 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών «σχετικώς με τη διαδικασία αξιολόγησης, ως προϋπόθεσης για την μονιμοποίηση των δοκίμων εκπαιδευτικών που έχουν συμπληρώσει διετή δοκιμαστική περίοδο, μη νομίμως ανακλήθηκε, με έρεισμα τις διατάξεις του άρθρου 78 παρ. 3 του ν. 4823/2021, η Φ .10.1./1752/5-4-2023 απόφαση της Διευθύντριας Δ.ΠΕ. Δυτικής Αττικής περί μονιμοποίησης των αιτούντων, λόγω συμπλήρωσης διετούς πραγματικής ευδόκιμης υπηρεσίας, κατά (συμπληρωματική) εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 40 παρ. 3 του ν. 3528/2007, δεδομένου ότι, κατά το χρόνο λήξης της διετούς δοκιμαστικής περιόδου από τον διορισμό των εν λόγω εκπαιδευτικών, […] δεν ήταν εφικτή η διενέργεια της αξιολόγησης αυτών, ελλείψει του απαιτούμενου ρυθμιστικού πλαισίου, […]».

Επομένως, από τα ανωτέρω συνάγεται σαφώς ότι η μονιμοποίηση μου όφειλε να πραγματοποιηθεί κατά την παρέλευση της διετούς δοκιμαστικής περιόδου, ήτοι την………,  πράγμα που δεν έγινε.

Επειδή η μη μονιμοποίησή μου κατά τα ανωτέρω, θίγει τα δικαιώματά μου και μου προκαλεί ανυπολόγιστη βλάβη.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟΥΣ

Και με ρητή επιφύλαξη των νομίμων δικαιωμάτων μου

ΖΗΤΩ δια της παρούσας την άμεση υλοποίηση των ενεργειών για την μονιμοποίησή μου.

Ο/Η ΑΙΤΩΝ/ΟΥΣΑ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search