• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ξεπουλιέται και η Μαρίνα στη Σπηλιά!

July 30, 2024 66

Γράφει ο Δραπανι-φόρος

Φουλάρουν τις μηχανές και συνεχίζουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των λιμανιών της Κέρκυρας χωρίς σοβαρές, είναι αλήθεια αντιδράσεις. Σειρά η Μαρίνα στη Σπηλιά.

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε χθες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, την έναρξη δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την υπο-παραχώρηση λιμενικών υπηρεσιών και του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης του τουριστικού καταφυγίου στη Σπηλιά, εντός του κεντρικού λιμένα Κέρκυρας.

Η διάρκεια της Σύμβασης υπο-παραχώρησης ανέρχεται σε 25 έτη. Η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί σε μία φάση, με καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών την 20η Δεκεμβρίου 2024.

Η συνολική επιφάνεια της χερσαίας ζώνης του καταφυγίου είναι περίπου 8 στρέμματα, ενώ η θαλάσσια ζώνη καταλαμβάνει 35 στρέμματα. Σημαντικά έργα για την πλήρη ανάπτυξη του καταφυγίου τουριστικών σκαφών στη Σπηλιά βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων μηνών.

Με την ολοκλήρωση των έργων θα δημιουργηθούν συνολικά 80 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής μήκους έως 25 μέτρων ενώ στις παρεμβάσεις περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η διαμόρφωση δικτύου κυκλοφορίας για πεζούς και οχήματα, θέσεις στάθμευσης, παγκάκια και χώροι πρασίνου.

Σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, Στέφανος Γκίκας τόνισε ότι «Η μαρίνα της Σπηλιάς μαζί με την μαρίνα Mega-Yacht θα δώσουν σημαντική αναπτυξιακή ώθηση στην πόλη της Κέρκυρας και κατ’ επέκταση σε όλο το νησί».

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των «εκπροσώπων» μας δεν μπορούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με κύριο σκοπό την εξυπηρέτηση «λίγων και εκλεκτών».

Η  «ανάπτυξη» έρχεται με το ξεπούλημα μπιρ  παρά της δημόσιας περιουσίας και για την Κέρκυρα σημαίνει Μαρίνες από τον Βορρά μέχρι τον Νότο. Λευκίμμη – Ημερολιά - Σπηλιά: Ιδιωτικές μαρίνες για τους «σκαφάτους» αντί δημόσια λιμάνια! Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ  με τη συνευθύνη της περιφερειακής αρχής και των δημοτικών αρχών ξεπουλάνε τα λιμάνια που είναι δημόσια για να εξυπηρετούν τον λαό για να μετατραπούν σε Μαρίνες.  Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η μεγάλη πλειονότητα των περιφερειακών και δημοτικών αρχόντων λειτουργούν σαν το μακρύ χέρι του κράτους και της κυβέρνησης στηρίζοντας την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική.

Την ώρα που ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία ουδείς δικαιούται να συναινεί ή να σιωπά παριστάνοντας τον ανήξερο. Τώρα είναι η ώρα για Μέτωπο Αντίστασης ενάντια στο ξεπούλημα! Απέναντι σε αυτά τα σχέδια που υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Πρέπει να ορθώσουμε τείχος αντίστασης για να φρενάρουμε και να ακυρώσουμε αυτούς τους σχεδιασμούς. Να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με στόχο την αξιοποίησή της για τις ανάγκες του λαού!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search