• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Μαζική και δυναμική η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στη Ροδόπη! (Φωτορεπορτάζ)

August 05, 2024 491

Μαζική και δυναμική η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, εν μέσω θέρους,  στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΙΠΕ) Ροδόπης μετά από κάλεσμα του ΣΕΠΕ Ροδόπης, ενάντια στην ενέργεια της Διευθύντριας ΠΕ που παραπέμπει στο πειθαρχικό 3 νεοδιόριστους συναδέλφους του ‘21 που συμμετέχουν στην απεργία αποχή!

Με κεντρικά συνθήματα – αιτήματα: Η εκπαίδευση ΔΕΝ τρομοκρατείται! ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ – ΝΙΚΑ! Κάτω τα χέρια από τις/τους απεργούς στην Ροδόπη!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΤΟΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΥΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘΑ

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι και από άλλους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ και από τη ΔΟΕ. Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Αναπληρώτρια Διευθύντρια, η οποία υπογράφει και τις κλητεύσεις σε Πειθαρχικό Συμβούλιο των τριών εκπαιδευτικών, μεταφέροντας το αίτημα για άμεση ανάκληση των διώξεων. Εμφανής η ταραχή και η αδυναμία της Αναπληρώτριας να αρθρώσει έστω και μια λέξη.  Όλες οι τοποθετήσεις είχαν ως βασική θέση την υπεράσπιση της απεργίας.

Προεπισκόπηση εικόνας

Η παραπομπή από μόνη της είναι πράξη παράνομη καθώς οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν κάθε φορά στη νόμιμη απεργία αποχή που είχε προκηρυχθεί από τη ΔΟΕ (τις ΓΣ της ΔΟΕ ή/και το ΔΣ της ΔΟΕ), την ΑΔΕΔΥ και το Σύλλογο μας και εσχάτως σε αυτή που έχει προκηρυχθεί από την ολομέλεια προέδρων της ΔΟΕ και ουδέποτε έχει προσβληθεί δικαστικά.

Η παραπομπή είναι επίσης πράξη ευθέως αντισυνταγματική καθώς το δικαίωμα στην απεργία προστατεύεται από το Σύνταγμα. Για την πράξη της η Διευθύντρια Εκπαίδευσης ελέγχεται νομικά καθώς υπογράφει και είναι κακός σύμβουλος οι non-paper συμβουλές και οδηγίες των τηλεδιασκέψεων του ΥΠΑΙΘΑ.

Η για πρώτη φορά παραπομπή απεργών εκπαιδευτικών σε πειθαρχικό αποτελεί σοβαρή αντιδημοκρατική κλιμάκωση στην πορεία εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ που υπηρετεί (σε συνέχεια και των πολιτικών προηγούμενων κυβερνήσεων)  τις πολιτικές ιδιωτικοποίησης της δημόσιας παιδείας στις κατευθύνσεις ΕΕ, ΟΟΣΑ συμφερόντων επιχειρηματικών ομίλων και του κεφαλαίου

Η παραπομπή έρχεται κατόπιν των αλλεπάλληλων εκφοβιστικών εγκυκλίων, των δεκάδων προσφυγών του ΥΠΑΙΘ στα δικαστήρια ενάντια στις απεργίες των εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση ΝΔ και το Υπουργείο επιχειρεί να μετατρέψει σε πειθαρχικό αδίκημα τη συμμετοχή σε απεργία.

Προεπισκόπηση εικόνας

Οι συγκεντρωμένοι παρά τις αντίξοες συνθήκες παρέμειναν Παραμείναμε πάνω από 2 ώρες στη Διεύθυνση ζητώντας απαντήσεις και δηλώνοντας:

Ο αγώνας υπεράσπισης της δημόσιας εκπαίδευσης ούτε υποστέλλεται, ούτε τρομοκρατείται. Συνεχίζουμε αποφασιστικά και αγωνιστικά με τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου και του Συλλόγου μας.

Υπερασπιζόμαστε και καλύπτουμε πλήρως και μέχρι τη νίκη τα μέλη μας που παραπέμπονται. Καμιά ποινή δε θα επιβληθεί. Απαιτούμε τώρα την πλήρη απόσυρση της παραπομπής.

drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« August 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search