• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί: Για τη φωτιά στην Ανατολική Αττική

August 15, 2024 588

Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

Καίγεται, πάλι, η βορειοανατολική Αττική!

Κυβέρνηση της ΝΔ και “επιτελικό κράτος” αδιάφοροι για την προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των εργαζομένων!

Για άλλη μια χρονιά βρισκόμαστε ανυπεράσπιστοι στο έλεος των πυρκαγιών! Καίγεται για άλλη μια φορά η πολύπαθη βορειοανατολική Αττική, σε μια τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά, που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα χθες (Κυριακή 11/8) το μεσημέρι, και κοντεύει να φτάσει στην Αγία Παρασκευή.

Εκατοντάδες χιλιάδες στρεμμάτων της παντελώς αθωράκιστης Ελληνικής επικράτειας μετατρέπονται σε κρανίου τόπο, με τον πύρινο εφιάλτη να μετατρέπει σε στάχτη δάση, εθνικούς, δρυμούς, λαϊκή περιουσία. Η κυβέρνηση της ΝΔ επιδίδεται για άλλη μια φορά σε ασκήσεις επικοινωνιακής διαχείρισης του ολέθρου. Με την κάλυψη των κυρίαρχων-αργυρώνητων ΜΜΕ πασχίζει άκομψα να βγάλει τον εαυτό της από το κάδρο των ευθυνών, και με όχημα την «ατομική ευθύνη», να καταστήσει τους πολίτες συνένοχους της εγκληματικής της πολιτικής. Όσο κι αν επαίρονται οι «γαλάζιοι άριστοι», προεξάρχοντος του Πρωθυπουργού, για την αρτιότητα του κρατικού μηχανισμού, το επιτελικό μπάχαλο και η επιλεκτική αδιαφορία και ανικανότητα του κυβερνητικού σαπιοκάραβου για την προστασία της εργασίας, της ζωής και της περιουσίας του λαού, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από την επίκληση της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων καιρικών φαινομένων. Ο πραγματικός ένοχος για την τεράστια οικολογική καταστροφή και τις απώλειες ακόμα και σε ανθρώπινες ζωές, είναι η λογική Κόστους-Οφέλους των επιλέξιμων δαπανών για το κεφάλαιο, η διαχρονική αντιλαϊκή πολιτική υπό (και μη) χρηματοδότησης, εγκατάλειψης, απαξίωσης των στοιχειωδών υποδομών δασοπροστασίας-δασοπυρόσβεσης και γενικότερα πάσης φύσεως πολιτικής προστασίας.

Η «κανονικότητα» της μετατροπής μιας χώρας και ενός λαού σε έρμαιο στο έλεος των πυρκαγιών, των πλημμυρών και των «ακραίων καιρικών φαινομένων» δε συνιστά Ελληνικό, παρά καθολικό φαινόμενο στις χώρες της «ανεπτυγμένης Εσπερίας». «Εγγύηση» για τις μνημειώδεις καταστροφές σε έμψυχες και άψυχες παραγωγικές δυνάμεις σε Ανατολή και Δύση αποτελεί η ακραία αντιλαϊκή πολιτική της κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους, που απογειώνεται και στη χώρα μας από την κυβέρνηση. Η πολιτική αυτή στο όνομα της ψευδεπίγραφης ανάπτυξης και της δημοσιονομικής πειθαρχίας βαπτίζει «ελλειμματικές και αντιαναπτυξιακές» τις δαπάνες για τις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες (υγεία, παιδεία, πρόνοια).

  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πληττόμενους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς των πυρόπληκτων περιοχών και ευχόμαστε να είναι όλοι ασφαλείς και υγιείς.
  • Γενναίες δαπάνες και προσλήψεις τώρα σε δασοπροατασία-δασοπυρόσβεση-κράτος πρόνοιας.
  • Ολική αποζημίωση των πληγέντων και αποκατάσταση του φυσικού πλούτου.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος – Ο Γενικός Γραμματέας

Κατσιγιάννης Αλέξανδρος – Κρανάς Αθανάσιος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« August 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search